Negressen Lolita

MEDIA. Vi kan vara eniga om att världen förändras, en del till det bättre, annat till det sämre. -Pettersson fick ett mejl idag med en annons från Falu-Kuriren, 1973. Helt klart har medielandskapet ändrats, om det är bättre eller sämre får betraktaren avgöra. 

Och när vi ändå är inne på media kan vi ta några till…

 

Den mest kända löpsedeln i Sverige anses vara Aftonbladets löpsedel från 23 februari 1970
Expressens löpsedel den 6 september 1993. Borde inte den leda till åtal?
Pettersson har idag varit på rättegång om upphovsrätt. Där vill fotografen ha skadestånd för att namnet inte anges. Sydsvenskan löser sådana problem med att ge fotokredit till “Skärmdump. Det är lika seriöst som DN.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

3 thoughts on “Negressen Lolita

 1. Det här var på den gamla goda tiden när det icke mångkulturella Folkhemmet var OTRYGGT!

 2. Ur samma tidskrift som kom ut tidigare i juni 2018: en av redaktörerna, Dan Nastase, hörde skämtet på en barnlekplats.
  – Varför uppfann man vit choklad ?
  – För att man ser på en negers mun att han ätit choklad.

 3. ”Almanah Rebus Estival 2018” (Sommar Rebus Magasin) är en tjock tidskrift på 192 sidor som innehåller korsord, ordlekar, sudoku, haiku, epigram, humor, satir, anekdoter och skämt. Har översatt ett skämt till svenska:
  En berusad kille kommer ut ur baren sent, efter midnatt. En negress stöter på och frågar:
  – Hej, darling, vill du följa med hem till mig ?
  – Vaaad ?? Vad ska jag göra sent på natten just i Afrika ??

  Om ni frågar, får ni inget svar, man vet inte vad censur betyder här ….. För att inte nämna hur politikerna hånas på TV, i tidningar, på nätet, på gatan ….

Kommentera