Ännu en polis misshandlad


I fredags misshandlades en polis i Skövde när han konfronterade individer som stökade på en buss.

Idag misshandlades en polis i Borås när han ingrep mot ungdomar som uppträdde stökigt i ett badhus.

Polismannen var inte i tjänst, utan på badhuset i Borås för att ha trevligt med sina barn. Särskilt trevligt blev det nu inte då ett stökigt ungdomsgäng såg till att förstöra dagen för många, inklusive polismannen och hans barn.

Tiotalet ungdomar hånflinar åt polismannen när han ber dem att avlägsna sig från platsen och därefter inleds misshandeln. Badvakter och anlända kollegor ser till att rädda situationen, men mest oroad är polismannen över sina barn som bevittnat misshandeln och en blödande pappa.

Expressen

Det finns två främst saker att säga om detta. I det här fallet rör det sig om ungdomar i 13-15 årsåldern som uppträtt stökigt och ofredat badgäster som tillbringat dagen med att försöka ha trevligt. Trenden med ungdomar som förstör blir allt tydligare. Butiksägare, bussresenärer, flanörer, matgäster och som i fallet från Borås, badgäster, ser hur ungdomsgäng tillåts härja närmast fritt. Huruvida droger är inblandade vet jag inte, men att droger används av personer långt ned i åldrarna är ingen hemlighet. Det köps och det säljs i skolorna, förmodligen också i en skola nära dig.

Kanske dags att ta detta på lite större allvar. Politiker, myndigheter och inte minst föräldrar, har en del att jobba med. Detta råder det inget tvivel om.

För det andra visas prov på prov hur ungdomar och även vuxna av idag saknar respekt för myndigheterna, inklusive polisen och övriga rättsväsendet. Ett Sverige där det jamsas med tonåringar och där förhärdade rånare och våldtäktsmän möts med straff som några månaders ungdomstjänst eller ett samtal med föräldrarna, är ett samhälle på defensiven. Låter man yngre tonåringar diktera villkoren är grunden lagd för ett kommande liv utanför lagens råmärken. Sätt ned foten nu innan det gått så långt att det är för sent.

Polismannen som misshandlades i Borås idag är förutom polis, aktiv kommunpolitiker för Kristdemokraterna. Det är ni politiker, på både lokal- och riksnivå, som ska sätta gränser för vad som är rätt och fel. Börja då agera som politiker och sluta tjafsa om vilka som inte vill regera med vilka. Om inte ens vältränade poliser går säkra, hur kan man tro att gamla människor och ensamma flickor ska kunna känna sig trygga på våra gator och torg?

Sedan har jag förmodligen förutfattade meningar, men tanken går oavkortat till invandrargäng som stökar. Varför dessa tankar dyker upp i huvudet vet jag inte, men det gör de.


27 responses to “Ännu en polis misshandlad

 • age

  Kanske dags att svenska poliserna blir tränade i samma försvar/angrepps-
  teknik som det gamla japanska försvaret fick som utbildning?
  Jiu-jitsi blev förbjudet i Sverige för många år sedan då det innehåller
  skadande och dödande grepp och slag.
  Jag gick i sådan utbildning/träning i flera år och har vid några tillfällen
  varit rädd när jag blivit hotad.
  Rädd, inte för egen del utan för att jag skulle hamna i ryggmärgsreaktion
  och då riskera att skada eller döda den som hotat mig.

  Våra poliser är vårt skydd!
  Våra poliser behöver alla ”verktyg” för att försvara sig och oss!

  Lägg en blomma från vägkanten på huven på en polisbil
  för att visa uppskattning!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det tar sig i Lövets trygga och heligt mångkulturella Sverige !
  Vad säger och tycker SD mån tro ?

  Gilla

 • bodil.

  Vad tycker ”Rödskrikan” från Maramö?

  Gilla

 • Greger

  Ang. fallet i Skövde undrar jag lite stilla vad Polisen har sitt vapen till. En polis blir svårt misshandlad och får tänder utslagna men inte ens varninsskott har avlossats.
  Är vapnet bara till för att skjuta förvirrade personer med Downs syndrom?
  Vidare kan man konstatera att det inte är konstigt att så få privatperson ingriper vid oroligheter.

  Gilla

  • El gringo

   Härlig ironi, som faktiskt samtidigt är blodigt allvar, jag har också noterat att polisen med ”förkärlek” avlivar psykiskt sjuka och psykiskt efterblivna, utan att de gjort något, ett flertal fall finns! Där med största sannolikhet så att det är ”lättare” för polisen att göra så! I ett sjukt samhälle!

   Gilla

 • El gringo

  Han, polisen, gjorde iaf rätt som ingrep, trots att han var obeväpnad. Apropå det så ska poliser ständigt få bära sina tjänstevapen och de ska använda dessa bl a i sådana här situationer. De här måste kväsas! Till varje pris! De som det är mest synd om är polismannens barn som fick uppleva detta!

  Gilla

 • El gringo

  Det viktiga nu är att se vartåt kurvan pekar, och jag kan inte se annat än upplopp, kravaller, fler mordbränder och andra terrorattentat, vattenkanoner, gummikulor och slutligen fullskaligt Inbördeskrig. Och eftersom invandringskritik är förbjudet i Regimmedierna kommer allt att skyllas på Svenskarnas ”Rasism”, när det i själva verket är frånvaron av denna som är den största orsaken till det Svenska välfördssamhällets förfall.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Om en Dawit-homo erectus hade blivit misshandlad skulle SVT och SR kärnvapen bombat oss i flera dagar

  Gilla

 • ruben

  Hur kunde de få tillträde till badhuset? Varför släpptes de in? De var ju redan kända av badhuspersonalen för vad de var kapabla till. De är soc som ska sköta ärendet enligt artikel i Expressen. https://www.expressen.se/gt/polisen-patrik-misshandlad-av-ungdomsgang-pa-badhuset/
  Soc sköter väl ett ärende sedan tidigare om samma gäng eftersom gänget var känt sedan tidigare? Och då ser man hur det fungerar. Nej det liknar ond parodi och fungerar lika rättsosäkert i Sverige för badande svenskar, som regeringsbildningen fungerar för svenskar i allmänhet.

  Gilla

 • Europefirst

  Leasa 5000 baltiska poliser för att ta itu med kaosbabbe,det kommer bli lungt inom 6 månader. Dessutom leasa fängelser i Baltikum,…billiga och tillräckligt avskräckande för kaosbabbarna. En win/win situation,vi får bra service för halva priset dessutom skapar vi jobb i Baltikum 🙂

  Gilla

  • bejji

   Eller, hyr in ryska Spetznas för att återställa ordning här i landet – och använd fångläger i Sibirien och NordKorea som straffanstalter för denna sorts förbrytare.

   Gilla

 • Tony

  Tycker att polisen mer o mer uppträder som strykrädda hundar,
  bösset har tagit över kommandot? Har någon sett eller hört
  något från den nya Rikspolischefen sen installationen?
  Jag har det i varje fall inte?

  Gilla

  • Onkel Björn

   Kan det vara som så att de svenska poliserna, som alla andra som har ett jobb, vill komma hem efter jobbet i samma skick som när de gick dit.

   Egentligen inte värt att offra hälsa och liv för den taskiga lönen och det taskiga uppbackande de har från de styrande i landet.

   Gilla

 • europeforeuropeans

  svensk HBTQ certifierade fjollpoliser är det ingen som tar på allvar

  Gilla

 • Onkel Björn

  Håller med Ahmed, 21.03, att eftersom det inte framgår av artikeln om det är svenska eller invandrar ungdomar, så är det säkerligen de sistnämnda.

  Och eftersom invandrare har sämre respekt för svenska lagar och myndighetspersoner och även är mer brottsbenägna än svenskar, så är det väl en lågoddsare att tro annat än att det var just invandrargäng som var och bråkade.

  Gilla

 • OPet

  Mia ! Tycker du polisen ska fortsätta agera som dom gjort tidigare med enligt dig bra lugna insatser ??? Typ bjuda på fika o prata lite snält med dom ??? Framför allt vad ska du/ni säga till nästa generation ?????

  Gilla

  • Mia

   Till skillnad mot er tycker jag att svenska poliser sköter sitt jobb bra.

   Bara lugna insatser blir det ju inte heller, de har använt sitt vapen i nödsituationer flera gånger detta år.
   Bjuda på fika, korv eller vad som nu passar är inte fel, särskilt när det gäller yngre personer. Det är kontakt man vill ha med killarna, att inte dessa ska se poliser som fiender utan man ska kunna prata med varandra.

   Poliser har också under lång tid regelbundet besökt både förskolor och skolor av samma skäl.

   Gilla

 • Billy Boy

  Vi får inte glömma den här polisen som blev skadad i ett bråk – den tredje på kort tid.

  Bråk i Västervik – polis skadades i ansiktet

  Strax innan klockan 15 på lördagseftermiddagen larmades polisen till Stadsparken i Västervik efter att förbipasserande sett ett antal personer bråka med varandra i närheten av scenen.

  När patrullen ingriper på plats utsätts en polis för våld och använder då ett så kallat elchockvapen (ECV) mot gärningsmannen. Polismannen skadades i ansiktet men bedömdes inte vara i behov av ambulanssjukvård.

  – Det är en eller flera som gått till angrepp och det är möjligt att polismannen behöver bli omplåstrad även om det bedömdes att ambulans inte var nödvändig, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

  Gärningsmannen lyckades fly och eftersöktes i området. (Publicerat 2018-10-06)

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/brak-i-vastervik-polis-anvande-elpistol

  Gilla

 • Den oanständige

  Vi oandständiga vågar inte gå och bada mer när risken finns att de, Löfvens anständiga befinner sig i badhuset.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Varför skriver man inte vilka det var?Om det var Svenska ungdomar då skulle stå i tidningen på en gång. Invandrare blir inte utpekade.Var är rättvisan.Dags att vakna nu,Svenskar måste återta rätten till sitt land.Dags för Europadomstolen ta en titt på vad är det som pågår i vårt land.

  Gilla

 • Tore

  Märkligt det går bra att skjuta utvecklingsstörda och psykisktsjuka för polisen, men att använda tjänstevapnet när dom blir attackerade av den förtjusande mångfalden det går tydligen inte.

  Gilla

 • Mm

  Verkligen kommit ifatt, pk älskar stökiga invällarungdomar. Så ha skiten. Vi som fattat vad som är på gång, besöker INTE badhus, åker INTE bussar, går INTE ensamma på ödsliga områden i de lugna områden vi har varit vana vid. Dessa infantila politiker fattar inte att de har bjudit in dessa odjur. Lycka till

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: