Ulf Kristersson har fattat fel! Det är inte vi som ska klara integrationen…

INVANDRING. ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka”, det sa Mona Sahlin (S) i P1-morgon i Sveriges Radio P1 den 17 maj 2001.

Tyvärr är en stor del av dagens politiker lika tokiga. ”Sveriges stora utmaning under kommande år kommer att vara hur vi lyckas med integrationen av de hundratusentals människor som kommit hit under det senaste decenniet”, säger moderatledaren Ulf Kristersson i SvD. Tyvärr bakom betalvägg.

-Pettersson har svårt att förstå vad Ulf och andra politikerna svamlar om.

 • Varför ska vi klara integrationen?
 • Varför ska vi lyckas för att slippa konsekvenserna av misslyckad invandring?

Problemet är inte vårt, problemet är att många invandrare, mest muslimer inte vill integrera sig och vill de inte det ska de åka hem. Dessutom räcker det inte med att integrera sig, de måste assimilera sig, helt i enlighet med FN:s flyktingkonvention.

Någon annan lösning finns inte.

Patrik Engellau på Det goda samhället är inne på liknande tankar

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

22 thoughts on “Ulf Kristersson har fattat fel! Det är inte vi som ska klara integrationen…

 1. Integration till vad??? Det går ju bara inte idag, när allt vårt är utraderat. Ska integrationen ske till nåt aktoritärt ideologiskt från regeringsstyrets ideologiverkstad då, menar han. Det är det farliga. Då har vi snart diktatur. Det kanske fanns en tid när det gick, att invandrarna hade kunnat anpassat sig till nåt som var vårt. Men det är ju helt upplöst idag. Och eliten ska banne mig inte pådyvla oss alla sina sjuka normer, som dogmer, som det enda som ska vara. Då får det vara för min del. Tack, men nej tack!

 2. Vill dom inte inlemma sig i det Svenska samhället så har dom inte här att göra ,utan bara att resa vidare, men ryggradslösa Svenska politiker har gett dem intrycket att bara man gastar högt så kommer folket att rätta sig efter dom nya kravmaskinerna?

 3. Det hade varit lättare med integrationen om det inte kommit så många på kort tid, just den stora mängden har skapat många andra problem också.

  Till integration hör att de som kommit hit måste ha någonstans att bo och alla bostäder räcker tydligen inte till, så det gäller att bygga många fler.
  Även att de nyanlända får ett jobb så snart som möjligt så utbildning hör till det viktigaste samhället bör hjälpa dem med.

  Det Ulf Kristersson säger är varken nytt eller unikt, det har många sagt före honom och alla partiledare håller nog med.

  Men eventuell reservation för Åkesson.

  • Mia ! Tycker du i ärlighetens namn att integrationen har funkat bra tidigare ??? Här finns mängder av folk som har bott här i 10-20 år utan att kunna ett enda ord svenska eller har gjort ett enda handtag . Tycker du det är bra ???

  • Mia
   Där det finns bostäder finns det just inga jobb,och där det finns jobb är det ofta stor brist på bostäder. Kanske lite väl förenklat, men ändå.

 4. Kristersson är det ultimata, konkreta exemplet på när en människa blir befordrad till sin inkompetensnivå! Grattis till utmärkelsen!

 5. Ohederligheten själv.
  Talar om fri marknad o.s.v. Men drar sig inte för att utnyttja det som är för de mest behövande. Har heller inget emot att det allmänna betalar adoptionsresor till Kina.

  Dessutom har karln en nyliberal agenda, där invandringen ska vara fri och stor. Tror att det här är ett uruselt försök av M att komma tillbaka. Deras oförmåga att stå för det som är bra för landet kommer att straffa sig.

 6. Den kravlösa integrationen, där man låter u-landsinvandrare stoppa fickorna fulla med bidrag, har redan misslyckats rejält. Men det ser inte politikerna från sina elfenbenstorn.

 7. Har inte J.Å ett visst förtroende för Ulf Kristersson att bilda regering och att bli statsminister ?

 8. Nej, det gamla fina homogena trygga kristna och icke mångkulturella Sverige med äkta infödda svenskar kommer tyvärr inte tillbaka !

 9. Ulf är fel hen att yttra sig då hen varit med och skapat allt elände, en typisk politikerbroiler

 10. https://images.hdsydsvenskan.se/preset:large/1280×768/yPunStWkTk_xQ-QAn-aV4ZfiIZ4.jpg
  Bilden från HD visar hur Ragnvi nu dagligen tränar inför nästa färd,med sin rullator till lasarettet,
  Vet inte om dagens nyhet i lokalblaskan HD direkt har med integration att göra,snarare vad de som åtnjuter denna åsamkar de,som byggt upp landet.
  Nu är ju detta inte något nytt,att v å r a äldre får allt mer av vård indraget.
  I Skåne måste årligen färdtjänsten för äldre/handikappade sjuka omprövas-
  För 84-åriga Ragnvi från Ängelholm ansågs hon nu gå mot en ny vår,och uppfattas ha med åldern blivit allt piggare. Därför avslogs nu denna,och vid besök på Vårdcentralen får hon anlita Rullatorn och apostlahästarna,de tre kilometrarna !
  Vad blir nästa besparing för de redan halv nedslagna ?

 11. Om man inte klarar av att bedriva en lyckad invandring kanske man borde lägga av helt med invandringen?
  Stäng gränsen om ni nu är så jävla odugliga i ert ämbete eller avgå och hitta andra jobb.

 12. Sådan land sådan ledning.Sorgligt att Sverige kan inte prestera bättre ledare än myglaren ,kappvändaren klistersson.

 13. Vad de flesta politiker inte fattat är att vi måste bygga system som inte drar till sig en massa flytare. Flyktingkonventionens enda krav ärbart man inte får behandla flyktingar sämre än ANDRA UTLÄNNINGAR. Finns inga krav någonstans att utlänningar ska behandlas lika eller bättre än medborgare.

  Eftersom blott sju (7) procent av alla utdelade uppehållstillstånd rört flyktingar så står valet fritt att behandla de resterande 93 procenten efter godtycke.

  Mitt förslag är att fimpa alla bidrag till utlänningar och istället erbjuda mediokert betalda beredskapsjobb. Eftersom det är en vinst i sig då bidragen är väldigt frokostiga skulle dessa jobb kunna vara att flytta en sandhög från ett ställe till ett annat för att nästa dag flytta tillbaka den. Vi minskar pullfaktor, räknar in alla fåren samt minskar lusten till otyg. Kan vi dessutom ernå något nyttigt, desto bättre.

 14. Det är självklart att de som kommer till SVERIGE ska anpassa sig efter vår livsstil. Annars ska de inte komma hit. Jag anser att Sverige har en stor skuld i denna missanpassning av migranter i Sverige. Vilka regler ska de leva efter? De får ju straffeftergifter t.o.m. när de begår mord! I Sverige flyter man omkring och gör som man vill. Kastar ut frun från balkongen på 5:e våningen när hon blir för jobbig, könsstympar sina flickor så de inte får ut något av det sexuella livet, kvinnomisshandel, barnäktenskap och liksom fritt fall med lägenheter och bidrag. SLÖJTVÅNG och SHARIALAGAR och imaner som brölar ut från bönetorn.

  HUR kan man tro att dessa individer ska anpassa sig när de har samma liv i Sverige bara med den skillnaden att de inte behöver arbeta för att överleva? De lever EXAKT samma liv i SVERIGE som i sina hemländer, bara med den skillnaden att här blir de försörjda av svenskarna. De fordringar de ställer på socialtjänst, sjukvård, bostäder, med mera, är helt ORIMLIGA och INGEN SVENSK har fått den behagliga tillvaron man erbjuder personer som ALDRIG BETALAT 1 KRONA ENS I SKATT I SVERIGE!

  Och DET VÄRSTA av ALLT – NI KALLAR ALLA FÖR FLYKTINGAR! UTAN URSKILJNING!!! DET ÄR INTE SÅ! DE FLESTA SOM KOMMER HIT HAR INTE FLYKTINGSTATUS! DE ÄR MIGRANTER SOM SÖKER ETT BÄTTRE LIV OCH HAR INGET KRIG I SINA HEMLÄNDER!

 15. Ulf Kristersson försöker att sitta på flera stolar samtidigt, gud bevare oss för att denna slingerbult blir vald till statsminister.

 16. Varför kan inte moderaterna någon gång, välja en förnuftig partiledare?

  Har Ulf varit frånvarande de 3 sista mandatperioderna, från både verkligheten och de politiska beslut, han har varit med om att fatta?

Kommentera