Rebar Hesso får sitt livstidsstraff fastställd av hovrätten


BROTTSLIGHET. Hovrätten fastställer domen mot Rebar Hesso, 26, som dömts till livstids fängelse och utvisning efter att ha mördat sin granne på ett LSS-boende i Vetlanda i februari, skriver Göta hovrätt i ett pressmeddelande.

TIDIGARE 2018-06-18. Rebar Hesso dödade ung kvinna med 130 knivhugg, döms till livstid och utvisning

BROTTSLIGHET. En gammal bekant från bloggen, Rebar Abdulkader

Hesso, dömdes idag till livstidsutvisning och fängelse och itvisning  efter att ha mördat sin granne på ett LSS-boende i Vetlanda i februari. Rebar Hesso har uppgivit att kvinnan hade stört honom med ljud under en längre tid, vilket slutade med att han högg ihjäl henne med ett stort antal knivhugg och även attackerade hennes syster. Han larmade sedan själv 112.

TIDIGARE 2018-05-23. Kurd högg ihjäl kvinna med kniv

BROTTSLIGHET. En kvinna i 20-årsåldern blev knivmördad av en sin 26-årig granne, Rebar Abdulkader Hesso,  i Vetlanda i februari. Hennes lägenhet var ett LSS-boende, men hans var inte det. Nu åtalas kurden, som erkänt att han dödat kvinnan.

De två grannarna hade varit i konflikt med varandra i ett halvår, sedan sommaren 2017. Åklagaren beskriver situationen som ”osämja”.

Under den ödesdigra natten i februari blev det ordväxling mellan 26-åringen och kvinnan, som hade sin syster på besök. Det slutade med att mannen tog sig in i kvinnans lägenhet och angrep systrarna med kniv. Kvinnan som bodde där dödades enligt åtalet med ett stort antal knivhugg mot huvudet och resten av kroppen. Hennes syster fick knivhugg som gav livshotande skador.

Den åtalade 26-åringen har enligt åklagarna också hotat en manlig anställd vid LSS-boendet, genom att hålla fast honom och vifta med kniven.

Både kvinnan och den nu åtalade mannen hade gjort flera störningsanmälningar mot varandra. Den 26-årige mannen gjorde fyra anmälningar mot kvinnan under helgen före mordet.

Efter mordet ringde herr Hesso 112…

Han säger att han dödat sin granne och uppger hennes namn och adress. I polisens händelserapport står det att mannen sade sig vara nöjd med det han gjort.

I samtalet med larmoperatören hävdar 26-åringen att grannen stört honom länge och att ingen ville hjälpa honom. – Nu hjälpte jag mig själv.

När larmoperatören säger att en ambulans är på väg svarar han: – Jag tror inte hon behöver det. Det var tusental knivar så jag hoppas hon är död annars jag kommer att bli arg igen.

Han upprepar att han dödat henne med en kniv och beklagar sig över att det är kallt ute, där han står och väntar på polisen.

Sedan säger han att han inte vet exakt hur många gånger han huggit henne.

– Jag vet inte hur många. Ni kan räkna sen. Det är många, många. Jag kan inte räkna. Många. Dom är inte mindre än 100. Jag tror inte mindre. Det kan vara 90, 100, något sånt.

TIDIGARE 2018-02-23. Kurd begärs häktad för brutalt mord av kvinna som spelade för högt

BROTTSLIGHET. Det var natten till i tisdags som en 21-årig kvinna hittades mördad och en 24-årig kvinna svårt skadad i en lägenhet på ett LSS-boende i Vetlanda kommun. I samband med det greps och anhölls en 26-årig man misstänkt för brotten, 26-åring bodde dock inte på LSS-boendet utan i en vanlig lägenhet. 

Enligt uppgifter höggs den 21-åriga kvinnan med ett 30-tal knivhugg för att hon spelade för hög musik.

Den 26-årige kurden somär syrisk medborgare har erkänt att han mördat kvinnan och skadat hennes syster.

På Rebar Hessos Facebook syns det var han har sitt hjärta.

Idag, fredag klockan 11:30 kommer Rebar Abdulkader Hesso att begäras häktad av Eksjö tingsrätt B 309-18 på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord samt olaga hot mot en tredje person.

Enligt häktningsframställan finns det risk för att mannen avviker eller på annat sätt undandrar sig straff om han försätts på fri fot, samt att det finns risk att mannen undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen.

26-åringen bedöms även kunna fortsätta sin brottsliga bana om han försätts på fri fot, skriver åklagaren i framställan.

Pettersson tycker herr Hesso verkar var en trevlig killen men undrar varför han är och krigar i Småland? Hesso borde vara i sitt älskade Kurdistan och slåss. Gärna med de andra nationalsocialisterna Soran och Özz…

Rebar Abdulkader Hesso


9 responses to “Rebar Hesso får sitt livstidsstraff fastställd av hovrätten

 • Kattsand

  Att utvisas efter livstid låter lite underligt, hur många gånger lever han? Har han nio liv?

  Gilla

 • Kurt

  Ge dom fri för avskjutning, sen få staten stå för ammunitions kostnader för den som ha likviderat skadedjuret som man gjorde på Gotland när det gäller Rabbis

  Gilla

 • Tony

  Ett bevis som något att många av dem som kommer hit har allvarliga
  fel i dom övre regionerna? Kör man kniven i offret 30 gånger är det
  något som är väldigt fel, närmast att betrakta som vansinne!

  Gilla

 • Ståfräs

  Ca 82% PK bara älskar sin Hesso. AFA, Expo, Fi kommer demonstrera för att Hesso skall bli frigiven, ( för det är rasister som ligger bakom) typ SD. Vad har din regering gjort för att vi skall vara trygga i Sverige Mia?

  Gilla

  • Mia

   De har väl sett till att det ska utbildas och anställas många fler poliser, höjt straffen för vissa brott, skärpta regler när någon påträffas med vapen, skapat en samtyckeslag (som jag visserligen är tveksam till) fler bevakningskameror och säkert en hel del annat.

   Men fråga Anders Thornberg om du lyckas hitta honom.
   Han borde ju ha en hel del synpunkter på hur polisen ska skapa trygghet.

   Gilla

   • Stenbock

    Mia:
    I varje fall utlovades detta under valperioden… Nu återstår att se,om de efter valet kommer att minnas sina löften ?
    F-n tro´t

    Gilla

   • OPet

    Mia ! Nu ljuger du !!! I verkligheten har dom bara gjort det värre . Folket i detta land kommer att vara väldigt otrygga i framtiden pga sådana som du med all rätt ! Det spelar ingen roll att det blir mer poliser eller man höjer straffen . För det nya folket bryr sig inte !!!!

    Gilla

 • Mm

  Oj en riktig tuffing med pistol i högsta beredskap.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Denna mördare kommer att kosta svenska skattebetalare många kronor innan eventuell utvisning, att bli dömd till utvisning betyder inte att utvisning automatiskt blir av !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: