Otrygga män kan förklara SD:s framgångar

KALKONSTUDIER. Män mår generellt sett sämre av att utsättas för ekonomisk otrygghet. Detta är en förklaring till varför SD framför allt lockar manliga väljare, skriver Sandro Scocco, chefsekonom vid LO-styrda tankesmedjan Arena Idé, på DN Debatt.


-Pettersson ska inte ägna tid åt vad Sandro Scocco skriver i DN, bara konstatera att Arena Idé har LO som huvudsponsor och ingår i den socialdemokratiska kretsen av organisationer.

Jag kan däremot konstatera att det är personer som Sandro Scocco som gör att män och kvinnor i allt högre grad föredrar Sverigedemokraterna.

Tänk er en chefsekonom som inte kan räkna!!!

Är det inte bättre att Sandro Scocco och LO är tysta i stället för att kalla SD:s sympatisörer för idioter med sin fackföreningsfinansierade kalkonforskning…

Om Sandro Scocco på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

32 thoughts on “Otrygga män kan förklara SD:s framgångar

 1. Den som inte känner otrygghet i dagens Sverige med skjutningar och dödsskjutningar var och varannan dag, pengar som går upp fortare i rök än Gudrun Schyman kan elda, att man tror man kommit till Mellanöstern vilken liten stad man än stannar till i, undantaget ett par i Skåne, den personen är psykopat eller hjärnskadad.
  Så lugn alla otrygga män, det är ni som är helt normala. Vänsterfeminister och Lo- toppar är hjärnskadade från födseln.

 2. Flyktingar kan ge superekonomi. Vilket århundrade frågar jag. Hittills har de varit en enorm kostnad för samhället. Och värrew blir det. I år har vi tagit emot snart ett hundra tusen nya munnar att mätta.

 3. Kan det vara så att arméer av utländska asylsökande otrygga män har gjort de svenska männen otrygga?

 4. Inser att dessa ”sakkunniga socialister” vrider sig i smärtor,efter ytterligare framgångar för SD. Måste kännas skit i maggropen,precis som (eller än värre)när man skrapat en Trisslott,och åter inser det på nytt vara en nit !

 5. Vilket svammel och oförskämt. Grov förolämpning .Vilket annat politiskt parti skulle man få säga så om?

 6. Sitt där och tyck till på öfvre östermalm din sopa.
  Vilken hjärnforskare denne SS verkar vara. Han har haft fel förr om man säger så..
  Och brorsan Mauro är inte bättre.

  • Ja, ett seriöst studiebesök oanmält utan livvakter till utsatta områden kan vara lärorikt. Och kunskap är väl ofta bra.

 7. Hej. Man kan väl också se det så här.
  Finns det något samband mellan regeringens politik och att män (människor ) känner otrygghet?
  Så vill jag se det, även om jag inte är med i hans fan-club.

 8. Inte mycket att bry sig om, det ligger inom deras brist på insikt. Jag skulle vilja påstå att det är trygga män och kvinnor som vågar säga ifrån, som röstar på SD.

  Att rösta på SD är, som jag uppfattar, en röst på ordning och reda. Ekonomin är på väg åt fel håll, välfärden haltar, brottsligheten ökar m.m.

  När politiker med hantlangare inom facken, tidningarna och diverse organisationer, inte inser vilka som kommer hit eftersom de inte behöver leva bland dem. Då blir det en von oben inställning där man gärna feltolkar alla fakta för att passa in i sin inställning. Hjälper inte det så plockar man fram hittepå ”ekonomen” Sandro Scocco, som gärna plockar fram ett ess ur rockärmen.

  Men tyvärr är hans ess inte värda så mycket eftersom han är en falskspelare vars agenda är att sprida socialdemokratiska lögner.

  Vi behöver inte släppa in lycksökare från halva världen. De behöver inte asyl, de har inte utbildning och kunskap som passar vår arbetsmarknad, många av dem är kriminella och de är många gånger omöjliga att integrera.

  Vi har inte bostäder för dem, vi har inte arbeten för dem och vi har tydligen inte ekonomi för dem eftersom många äldre och fattiga inte kan leva utan bidrag. Ska en försvinnade liten del av svenskarna styra majoritetens åsikter om invandringen? Jag tror inte att det är så många utanför de sociala medierna som är för en invandring av det här slaget.

 9. 65 miljarder extra – vilket skämt
  har vi sett en enda krona av dessa i någons plånbok
  ursäkta nedanstående repris
  ja det är otroligt, det finns inga bostäder, de ska låta de nykomna och ”anhörig invandrare” bo i gymnastiksalar ?????
  det finns inga jobb.
  redan här förstår vilken idiot som helst att det är total frånvaro av matematik, sunt förnuft & ekonomi i den svenska samhället.
  grattis svensk alla arbetare vi får åter betala mer i straff skatt för outbildade oseriösa politikers vansinne.
  det kanske dags att sätta enbart kvalificerade matematiker i riksdagen som kan debit & kredit och räkna utan falsk matematik

 10. Det är nog ganska precis tvärtom, det är trygga män med fötterna på jorden som förstår vad som håller på att hända som vill stoppa massinvandringen övriga är antingen lågbegåvade, imbecilla, mesproppar och/eller rövslickare!

 11. Gudars, vilket svammel! I nästa undersökning är vi kvinnor taskiga mot låginkomsttagare och vill inte ha dem som fäder till våra barn. Feminister vill tjäna pengar själva.

  Somalier är nöjda med att lalla runt och bli försörja av vita människor. Arabiska män sitter på caféer och snackar skit, fruarna är hemma.

  Reality-check, Sandro! Det vore på sin plats! Då kanske du fattar varför vi röstar eller röstade på SD (eller Afs).

 12. Vänstern och flumliberalerna argumenterar aldrig sakfrågor, de svärtar ner, använder ad hominem, guilt by association, karatärsmord.
  Precis som totalitära grupper gör.

  • Hitler var vegetarian, MP vill att vi slutar äta kö. Enligt principen guilt by association så gör det MP till ett nazistiskt parti?

 13. Jag röstar inte på SD för att jag har låg inkomst, eller för att jag har låg utbildning, eller är ung arg man. Jag har en bra inkomst, har universitetsutbildning, är gammal och snäll. Jag röstade på SD för att det är det minst dåliga partiet i Riksdagen och i Sverige i stort.

 14. Varför höjs skatterna i så fall hela tiden och varför sänks antalet vårdplatser per 100 000 till att ligga i botten av industriländer i världen och i Europa? Varför går Malmö över 5,5 miljarder minus varje år och Södertälje över 1 miljard minus per år och behöver utjämningsbidrag? De städerna tillhör inte den normala målgruppen eftersom de har tillräckligt många invånare. En mängd invandrande vuxna och familjer per år motsvarande 5-6 mindre svenska städer ökar naturligtvis konsumtionen på dagligvaror i motsvarande mängd och bidrar till vinster för vissa producenter. Men om de flesta är bidragsturister, så drivs den konsumtionen likt förbannat av skattepengar.

 15. Sandro Scocco = fake ekonom.
  Det är det socialdemokratiska etablissemangets nya strategi att utmåla alla SD väljare som gamla sura ogina gubbar som tiden har kört om för länge sedan boende på landsbygden.
  Yngre är då outbildade arbetslösa loosers chanslösa hos tjejer som spelar bort sina pengar på nätkasino. Är det verkligen så?
  De som inte platsar i ovannämnda är naturligtvis rasister, nazister, fascister och ovanligt otrevliga typer.

 16. Jag ska göra en ännu enklare analys. Alla känner sig otrygga i dagens Sverige. Alla som tittar på sitt pensionskonto har anledning att känna sig otrygga. Kvinnor som rör sig ute nattetid har anledning att känna sig otrygga. Barnfamiljer som måste skicka sina barn till skolor där elever idag är hjälplärare till flyktingbarn. Listan kan göras hur lång som helst.
  Om vi nu tjänar 65 miljarder/ år på flyktingar, kan regeringen passa på att sänka skatten i landet som har världens högsta skatter som inte räcker till ändå.
  Detta är också viktigt: det är LO som har motsatt sig arbetskraftsinvandring, och har någon idé om att det går lika bra med flyktingar.
  Och så har dom mage att använda ord som fiskmåshögern? Behöver inte säga mer.

 17. Vi har världens högsta skatter.
  Vi har ett obefintligt försvar.
  Vi har en högre exportinkomst än japan per capita

  Vi går nu i pension senast i Europa.
  Vi har högst invandring i världen.
  Vi har en finansblondin som säger att det går bra för Sverige.
  Jag tänker inte fråga mig själv när ska den kodumma svensken vakna.

 18. I praktiken skulle invandringen kunna vara en god affär om man tar in folk som vill och kan jobba, och framför allt att det finns jobb åt dessa. Men så är inte fallet idag, vi öser in ej kompatibla lågutbildade bidragsturister.
  Sen att män skulle må sämre av ekonomiskisk
  Otrygghet är rent skitsnack.
  Kvinnor söker partner efter dennes ekonomi och status, och skulle mannens ekonomi sjunka tar hon sitt pick och pack och drar vidare till nästa försörja. Det skulle i så fall vara enda orsaken till oro för mannen att den beräknande svekfulla kvinnan lämnar honom.
  Men i slutändan står mannen som vinnare som blivit av med den blodsugande parasiten.

 19. Undra om denne Sandro har samma genuina ekonomiska utbildning som Lövet med svetsning ?
  Då kan jag förstå att räknefel uppstår direkt man har något med matematik att göra, annars far han fram med en hel del osanning. Eller han kanske tränar inför framtida politiska uppdrag inom S-V-MP, att kunna ljuga så mycket man kan utan att skratta eller göra en min

  • Han är nog ingen riktig ekonom. Med de mattekunskaper han oficiellt gått ut med, måste han ha fuskat nåt alldeles förskräckligt på de flesta tentorna.

 20. Om det går så bra för Sverige varför behöver jag som pensionär betala höga skatter?Varför har vi så långa vårdköer?Man hinner dö innan behandlig.Var tar vinsterna vägen?

  • Att det går bra för Sverige numera, betyder att Sverige kan skänka mer i bistånd och ta emot fler lycksökare. För att kunna visa omvärlden vilka goda politiker vi har, inte som förr när goda tider gagnade folket.

 21. Den 1 juli 2015 hävdade Sandro Scocco att …

  ”Invandringen ger Sverige 65 extra miljarder – per år”

  Det var drygt tre (3) år sedan och borde under tiden ha förstärkt statskassan med 65 ggr 3 = 195 miljarder kr.

  Var finns pengarna? Om pengarna har genererats i verkligheten och de redan är förbrukade – I vems / vilkas fickor har dom då hamnat?

  LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson hävdade 2015-12-16 att flyktingar kan ge Sverige superekonomi. Ett år senare (2016-12-14) tycker LO att man skall återgå till reglerad invandring. Varför avstå från den påstådda ”superekonomin”?

  https://pbs.twimg.com/media/Cz_yLwhW8AAkT0L.jpg

  • Billy Boy. De har rätt allt det där kunde ha skett om allt hade gjorts rätt. Men nu verkar det som att allt, eller det mesta har gjorts fel. De nya är resurser, under förutsättning att de kommer i arbete. Men man får nästan intrycket av att Sveriges signalpolitik har lockat hit väldigt många med enorma löften om det ena och det andra. De skulle rädda jobben pensionen och hela välfärden, nu måste speciella jobb skapas. Man blir undrande till hur politikerna tänker och eventuellt tar ett ansvar för både de som redan bor här och de nya.
   Jag tror inte på socioekonomiska faktum orsak till bilbränder, då skulle i rimlighetens namn antalet bilbränder öka inom rollatoravstånd från våra ålderdomshem och seniorboenden i fattigpensionärernas förlovade land.

 22. Scoccos tid som ekonom på nåt företag skulle bli väldigt kortvarigt, men när det gäller tjänster som betalas av allmänheten och medlemmar i LO, då räcker det med kunskap om rätta värdegrunder, innebärande nedsabling av SD, med påståenden och direkta lögner. Kunskaps kravet för LO ekonomer, att kunna räkna kommer i andra hand.

 23. Numera går det tretton drönare på dussinet som är lika [im]produktiva som flyttningarna. Med andra ord bara utgifter.

  Skulle vara intressant att veta hur mycket dessa flytare kostar skattebetalarna.

Kommentera