Gymnasielagen gäller inte dem som begått brott


BROTTSLIGHET. Igår publicerade vi nedanstående inlägg herr Qawatali Mohammad som hoppas få vara kvar i Sverige efter bland annat tre avslag på sin asyl-ansökan. 

För mig är det obegripligt att Mohammad inte redan är på väg hem, lagen gäller inte honom och många andra.

Enligt regeringen gäller inte lagen dem som begått brott.

Mohammad är ingen tvekan, han ska hem. Många andra har stannat i Sverige illegalt. Är inte det ett brott? Ljugit om ålder och bakgrund borde vara brottsligt.

Varför upplyser inte SVT och afghanernas aktivist-vänner och beskyddare om detta? Brottslingar har ingen rätt att stanna i Sverige. 

De 9000 har nu blivit närmare 11000 men hade vi följt lagen och behandlat alla lika hade problemet med de 11000-9000 afghanerna inte funnits. 9000 är c:a och det kan vara några enstaka med annat medborgarskap.

0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
99,4 procent är män.
49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
52 av de c:a 9000 är kvinnor.
Varför inte följa Dublin-förordningen om första asylland?
Varför inte följa Sveriges lagar?

Steget Efter

TIDIGARE 2018-10-01. SVT gör snyftinslag om gymnasielagen – intervjuar afghan som är dömd för brott, har dubbla namn och födelsedagar

BROTTSLIGHET. SVT publicerade den 25 september ett inslag med anledning av Migrationsöverdomstolens besked om att gymnasielagen får tillämpas; man gjorde en telefonintervju med afghanen Qawatali Mohammad, som bland annat fick berätta att han vet hur det fungerar i samhället och att han tycker om att gå i skolan.

Fokus låg också på att Qawatali efter tre avslag inte längre förses med bostad på skattebetalarnas bekostnad, utan har blivit hemlös. 

SVT missade dock att lyfta hur pass gedigna Qawatalis kunskaper om det svenska samhället verkligen är – han har nämligen även hunnit skaffa sig viss insikt i hur rättssystemet fungerar.

Den 20 maj i år togs Qawatali på bar gärning när han med hjälp av en foliepreparerad påse försökte stjäla en jacka i en Stadiumbutik i Västerås. Han blev stoppad av personal och dömdes den 6 september till villkorlig dom och dagsböter för försök till stöld. Domen överklagades inte.

– Att man efter tre avslag kan ta ytterligare resurser i bruk på det här sättet och trots en fällande dom fortfarande få stanna för att gå på gymnasiet – hade den informationen varit relevant i inslaget?

– Skippade SVT research inför inslaget om en företeelse som kostar svenska staten miljardbelopp för att fira beskedet med tårta i fikarummet – eller förlitade man sig bara hela sonika på kontaktförmedling via någon av de aktivister som driver kraven på afghanamnesti?

En projektmedarbetare, Minna Blom, på Rädda Barnen, som tycks ägna sig åt just detta, har här skrivit ett stolt inlägg om sin gode vän och SVT:s inslag på Facebook.

-Pettersson har fått tips från MB som konstaterar att Mohammad,18, är så belevad att han använder två olika namn, Qawatali Mohammad och Ali Bigham, på Facebook. I domen från Västmanlands Tingsrätt B3613-18 står det dock att han heter Qawatali Mohammad, är född 19991084, och behöver tolk på Dari. 84 i födelsenumret är inte felskrivet.

Minna Blom skriver också om 18 och 21 år.

Tre avslag på asylansökan, en rättegång, tolkkostnader, kanske gymnasiestudier…Vad kostar detta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


6 responses to “Gymnasielagen gäller inte dem som begått brott

 • El gringo

  Det börjar bli påfrestande att höra dessa fullkomligt bindgalna batikhäxor!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Gäller inte de som begått brott !
  Ska vi slå vad ?
  Alla 9000 och sedemera ännu fler kommer att bli framtida pensionsräddare i Sverige.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Minna Blom på Rädda Barnen, kanske ska ägna sig åt just det, rädda barn, och ha lite mindre fokus på vuxna män. Varför inte utsatta flickor?

  Gilla

 • Punto

  Ja men herregud, de ansvariga törs ju inte följa lagen. Annie har ju sagt att känslor går före lagen. Och hon kanske blir statsminister. Det måste ju alla så kallade opolitiska tjänstemän beakta i sina beslut med tanke på befordran. Se bara på UD.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: