Skolan promenerar mot drogförsäljning

Personal på Skansenskolan i Mörbylånga har börjat vandra i området runt skolan för att på så vis störa ut den drogförsäljning som där sker.

Det är kommunen som initierat detta då man märkt av att drogförsäljningen i närheten av skolan ökat.

Nu reagerar Lärarnas Riksförbund mot detta och menar att det inte är skolpersonalens ansvar att störa denna verksamhet. Skolchefen i Mörbylånga påtalat dock att det inte är lärare som utför dessa promenader, utan främst fritidsledare och anställda inom elevhälsan.

Nu vet vi alla att den svenska polisen inte räcker till för att lösa alla brott eller för att tillmötesgå alla rop på hjälp. I Mörbylånga har man ingen polisstation, utan medborgarna är hänvisade till ett mobilt poliskontor som är öppet….

Fast riktigt så illa som på bilden ovan är det inte. I mars 2017 gick nyheten ut att det mobila poliskontoret finns i Mörbylånga ett par timmar varannan fredagseftermiddag. Nu är förvisso de bägge poliser som jobbar på kontoret inte någon blåljuspersonal och självklart säljs inga droger på torget i Mörbylånga, utan i skolan en bit därifrån.

Skansenskolan har också andra problem. Som ett storbråk mellan svenska och nyanlända elever 2017, där rektorn tvingades erkänna att det inte handlade om rasism utan något helt annat.

2015 var dåvarande nationell samordnare mot extremism, Mona Sahlin, i Kalmar för att föreläsa om jihadister och IS-resenärer. Skansenskolan kom på tal och dåvarande rektor sa så här:

”Som skola måste vi hela tiden fånga upp signaler. Bland unga finns det en fascination för det som är farligt och spännande”

Thoralf Alfsson tog upp Mörbylånga på sin blogg 2016, där stora protester från boende på orten stoppade ett bygge för 60 ensamkommande.

Ni får själva googla på Mörbylånga + bråk och dra era egna slutsatser.

 

6 thoughts on “Skolan promenerar mot drogförsäljning

 1. Inte lätt i dagens helt moral och ansvarslösa
  Sverige där ingen vill ta ansvar att veta vems ansvar är för någonting !
  En salig röra, alla skyller ifrån sig och förväntar sig alltid bara att någon annan ska fixa biffen.

 2. Om promenaderna stör försäljningen så kommer det naturligtvis att bli en motreaktion.

  Stenkastning mot barnen borde hjälpa.

 3. Tycker att det här inte ska behövas. Annie Lööf, har ju lovat att alla talar svenska, arbetar och sköter sig.

  Överallt där politiker, andra makthavare och journalister inte bor. DÄR måste man övertyga de fördummade rasisterna om det fantastiska med att bli granne med människor som beter sig som svin.

  Tankarna måste vara extremt låga om svenskar, eftersom de tror att ett kort informationsmöte ska övertyga alla. Man kan undra var alla godhjärtade håller hus?
  Sanningen är de är ganska få men de har kidnappat sociala medier och hatlagen. Ingen utan rätt åsikt göre sig hörd, med risk för inspärrning på anstalt.
  Straffet för en äldre kvinna blir längre, än för våldsbrott utförda av invandrare.

 4. Hur många presumtiva knarkförsäljare kommer det varje vecka.
  Att affärerna måste expandera så att det räcker till fler är självklart nu ända ner till Mörbylånga på södra Öland. Hur ser det ut på mer lättillgänglig platser?

 5. Lärare ska inte undersöka om det finns droger utanför skolan, speciellt inte om det är på allmän plats (alltså utanför skolans område). Det är polisens uppgift.

Kommentera