Stöld av oxfilé ger utvisningen men…

BROTTSLIGHET. En 44-årig man från Rumänien döms till en månads fängelse och utvisning i fem år. Anledningen: Han stal tre förpackningar med oxfilé. ”Allvarligt hot mot ett grundläggande samhällsintresse”, enligt åklagaren.

Mannens advokat, Behrang Eslami, berättar att hans klient inte kommer att överklaga domen, som fastställdes under torsdagen i Nacka tingsrätt.

– Min klient erkände brottet och dömdes till en månads fängelse och utvisning med fem års återreseförbud.

Läs mer på Metro…

-Pettersson har inget emot utvisningen som straff men undrar om inte rättsväsendet är rejält i otakt.

Stölder som ovan för relativt begränsade brott ger utvisningen medan,…

ja läs själva några exempel på vad som inte ger utvisning… 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

19 thoughts on “Stöld av oxfilé ger utvisningen men…

 1. Överklassens prioriteringar är intressanta. Det är väl skillnad på att våldta medelklassen eller stjäla pengar från gamla svenska pensionärer och att stjäla överklassens oxfilé, kan man tänka?

 2. Men terrorister övriga mördare våldtäktsparasiter och andra grovt kriminella nysvenskar behåller dårhuset Sverige med glädje och stolthet !

 3. Brott mot staten har alltid straffats hårdare än brott mot enskilda. I detta fall gick staten miste om momsen. 😉

 4. …<Ib>
  kom igen grabbar å tjejer, vi skall inte hänga läpp
  förgott för dagens synder…även om de ärförban-
  nat frestande…upp me mungiporna å dra en repa
  över parketten…vi har ett vapen som lössen inte
  kan knäcka = YOU TUBE

 5. En fråga angående kvinnan som ska få fängelse.kan man få fängelse om man skriver
  Här?på Facebook är jag lite försiktig.men här skriver vi ju undersk falsk identitet.det är väl omöjligt att bli dömd när man skrivit på bloggen pettersson?nån som vet?

  • Att det skrivs från din dator eller ditt abbonemang är ju inget bevis för att du skrivit något. Det kan ju lika gärna vara 20 pers som har tillgång till samma dator.

  • Fängelse och fängelse, Gulag är väl rätt benämning!

   Var lika försiktig här som på Facebook! Åsiktspolisen letar överallt!

   Skriv aldrig ”generaliserande” om ockupanterna även om det är sant!

 6. Åklagarens sturska formulering skulle mycket väl kunna tillämpas på det suspekta rättsväsende vederbörande företräder, då det allvarligaste hotet mot grundläggande samhällsintressen består av medborgarnas följdriktigt sjunkande förtroende för konstitutionella auktoriteter i allmänhet och den vacklande rättssäkerheten i synnerhet.
  Andreas.

Kommentera