En stor del av Nordafrikas befolkning vill flytta till väst


INVANDRING. En alarmerande artikel visar att 84 procent av algerierna, 91 procent av marockaner och 53 procent av unga tunisierna vill komma till länder i väst.  

Studier av de tre nordafrikanska länderna visar en växande önskan från befolkningarna att lämna sina länder och resa till ett västland för att få ett bättre liv, rapporterar Oumma.

Artikel har rubriken ”Kommer Maghreb att konfronteras med massutvandring av sin befolkning?” Och publicerar tre studier om viljan att immigrera till ett västligt land hos Maghrebs befolkningar.

Enligt en studie utförd av arbetsförmedlingen Rekrute vill 91 procent av marockanerna lämna sitt land. Och en annan som görs av Europeiska kommissionen visar att 53 procent av unga tunisierna vill emigrera.

Slutligen fann en studie av Boston Consulting Group att 84 procent av algerierna är villiga att göra en ”professionell exil”.

De främsta motiven för de människor som vill emigrera är möjligheten att hitta ett arbete och få högre levnadsstandard och en bättre livskvalitet.

-Pettersson kan förstå dessa motiv, men de stämmer inte med de sagor vi dagligen blir itutade om att de är ”flyktingar” som flyr för sina liv som behöver vårt skydd och vår humanism…

Procenttalen som anges ovan 84, 91 och 53 % gör sammanlagt 70 miljoner människor och det är bara från dessa tre, relativt fredliga länder.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


26 responses to “En stor del av Nordafrikas befolkning vill flytta till väst

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: