Åbo hovrätt upplöser Nordiska motståndsrörelsen i Finland


NAZISM. Åbo hovrätt har förklarat den oregistrerade föreningen Nordiska motståndsrörelsens finländska falang (NMR) och till den direkt eller indirekt hörande regionala avdelningar samt den registrerade föreningen Pohjoinen perinne upplösta.

Åbo hovrätt går på samma linje som tingsrätten i Birkaland. Enligt pressmeddelandet från hovrätten baserar sig domen på att ”NMR har utövat verksamhet som väsentligt strider mot lag eller god sed”. Hovrätten hänvisar till föreningslagen.

Hovrättens beslut grundar sig bland annat på att föreningen idealiserar fascism, antisemitism, kränker sexuella minoriteters rättigheter och att den inte anser att alla raser är lika värda.

– Eftersom Pohjoinen perinne ry har medverkat till NMR:s förfarande som strider mot lag eller god sed finns det grund att upplösa även denna förening, skriver hovrätten.

Läs mer på Svenska Yle…

-Pettersson menar att det är känsligt, Nordiska motståndsrörelsen har som andra rätt till yttrandefrihet och mötesfrihet, men de verkar inte kunna avhålla sig från våld, tvärtom och de tar inte avstånd från medlemmar som brukat våld.

Men, ett stort MEN, vänstermupparna i Ung vänster, Afa, med flera glorifierar också våld och där är myndigheter och media betydligt flatare, i varje fall i Sverige.

Muppar som muppar, de ska behandlas lika…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 


8 responses to “Åbo hovrätt upplöser Nordiska motståndsrörelsen i Finland

 • Mia

  Ett bra beslut av Åbo hovrätt.
  De enda som skulle sakna NMR är väl de som sympatiserar med dessa.

  Får man gissa att de främst finns bland SD-sympatisörerna.

  (Nej, så får man ju inte skriva här, det blir direkt censurtummarna ner.)

  Gilla

 • Sixten

  Skillnaden är ju att AFA och liknande grupper står för det så kallat goda hatet.
  Folk som liberalen Björklund och Lööf, ja hela rasket tycker ju inte heller om NMR och svenska nationalister överhuvudtaget så ni vet ”Min fiendes fiende är min vän” oavsett vilket.
  Om än man inte gärna står för det rätt ut såklart.

  Gilla

  • Onkel Björn

   ”står för det goda hatet”, Ja och så är de också sponsrade av den ”goda” sidan.
   Man kan ju undra hur många gånger som socialdemokratiska valstugor blivit vandaliserade av AFA och hur många gånger någon av de röda politikerna har blivit misshandlade av just AFA.

   Gilla

 • Stenbock

  Ja de får söka finna ett liknande namn…
  Detta hade jag kunnat förmoda i Abzurdistan.Trodde inte Finland var lika helblinda som Azsurdien på sitt vänster öga !

  Gilla

 • Maya

  Jag tror att det här är början till ett frihetskrig. Staten skall inte bestämma vilken rörelse folk tillhör. Rätt som det är kan de förbjuda mig för att jag röstar på SD!
  Vad jag än tycker om motståndsrörelsen NMR anser jag att det här är odemokratiskt och motbjudande.

  Gilla

 • ossie

  Dom kommer att gå under jorden och verka ock troligen bli riktigt farliga.

  Gilla

 • Rayyan

  Man kan ju med samma argument även förbjuda islam. Varför gör man inte det?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ingen vågar naturligtvis förbjuda Islam, man vet att muslimerna är väldigt många i hela världen och inte minst vad de kan göra i Allahs namn !
   Att förbjuda NMR kan man tycka vad man vill om men det går inte som politiker alltid tror att förbjuda tankar och åsikter via lagstiftning, det är bara ett sätt för makthavare att gömma sig och säga att man gjort någonting.
   Vem minns inte den kvinnliga sossen och rödstrumpan som för 20 år sedan drev igenom prostitutionslagen och därmed naivt var övertygad om att prostitutionen för alltid var utrotad i Sverige vilken världens äldsta yrke inte var utan flyttade istället från gatorna in till hemliga ställen och sedan tog Internet över ruljangsen med sexhandeln, så effektiv var den lagen.
   Upphörde barnagan i Sverige för att en lag stiftades 1979 ?
   Nej.
   Slutar drogmissbruk bara för att narkotika är förbjudet ?
   Nej.
   Osv osv…..
   Risken finns nog att SD och ev AFS förbjuds i framtiden om dessa partier växer sig alltför stora, i dårhuset och demokraturens Sverige kan allt hända !!!!!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: