Socialdemokrater äventyrade rikets säkerhet och fick sparken men nu är de tillbaka

IT-SKANDALEN. Känslig information från Transportstyrelsen gjordes tillgänglig för icke säkerhetskontrollerad personal i utlandet. Det handlar om hela det svenska registret över körkort, inklusive bilder, och även känslig information om broar, tunnelbana, vägar och hamnar i Sverige. Inkl. polisens och militärens alla fordon. Information som kan innebära fara för rikets säkerhet flyttas till bland annat Tjeckien och Serbien. 

Säpo försöker stoppa outsourcingen men den fortsätter trots detta.

Efter att av misstag ha skickat ut ett register med fordonsuppgifter, som innehöll personer med skyddad identitet, till svenska och utländska företag skickade Transportstyrelsen ytterligare ett mejl – i vilket de öppet redovisade vilka som hade skyddad identitet och bad företagen själva rensa bort uppgifterna.

Efter många turer meddelar statsminister Stefan Löfven den 27 juli 2017 att inrikesminister Anders Ygeman (S) och infrastrukturminister Anna Johansson (S) får avgå. De har äventyrat rikets säkerhet.

Röster hade även höjts för att försvarsminister Peter Hultqvist (S) och statsminister Stefan Löfven (S) skulle avgå eftersom de också är ansvariga. Men de får sitta kvar.

Detta var ett drygt år sedan. Ygeman fick fortsätta sin politiska karriär som gruppledare för socialdemokraterna. Anna Johansson slängdes ut i kylan med ett rejält avgångsvederlag tills idag då hon utsågs till ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott.

-Pettersson säger att i andra länder kallas det nepotism och korruption i Sverige är det socialdemokrati…

Bananrepublikens nya flagga kanske tillfredsställer dem som inte gillar kors.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

16 thoughts on “Socialdemokrater äventyrade rikets säkerhet och fick sparken men nu är de tillbaka

 1. Att få en sosse att ta ansvar är som att hälla vatten på en gås De händer ingenting

 2. Egen berikarPartiet S fortsätter att klia de sina på ryggen,mitt namn på sådana individer är SAMHÄLLSTJYVAR, dom stjäl öppet o tydligen legalt av samhällets resurser, för ingen av dessa två har gjort sig förtjänta av avgångsvederlag, att bli belönad för illa utfört jobb är djupt stötande!

 3. Det är en belöning för att han skyddade Löven under Transportgate.
  Ingen ska inbilla mig att resten av regeringen inte visste.

  Det var som vanligt locket på och hoppas på att ingen uppmärksammar problemet. Idag är det inte ovanligt att journalister missar sånt här eftersom de inte vill störa den koalition de har med makten.

 4. Otroligt slapphänt och farligt. Betyder att vi medborgare räknas inte och politiker kan göra i framtiden vad som helst kriminellt och farligt utan att de blir dömda. Undrar om man kan anmäla detta? Eller blir svaret från KU som en gång tidigare när jag gjorde en anmälan att det är den berörda personen som endast kan göra anmälan.

 5. Glöm inte.De har röstats i Riksdagen om Outsourcing i Transportstyrelsen.Då SD röstade NEJ V. lade ner rösten alltså ett tyst medgivande.ALLA andra partierna RÖSTADE för outsouring.

   • Nej men det var outsourcing av IT tjänster som är säkerhetsklassade och på typiskt sätt tänker inte /S)vensson längre än vad näsan pekar. De outsourcade med ett kontrakt till IBM i Kista men skrev inte att det var förbjudet att outsource i andra eller tredje led till personal som inte är säkerhetsgodkända som i detta fall först Tjeckien och därifrån till Serbien där många IT konsulter har ett militärt förflutet med nära kopplingar till Ryssland.

 6. Erkänn Ygeman du äventyrade rikets säkerhet med ditt förfarande !!!
  Han blev STORT ifrågasatt av RIKSREVISÍONEN men ingen BRYR SIG OM DET MERA ÄN SVENSKA FOLKET !!!
  Enligt min mening är han en person som borde åtalas för förräderi !!!

 7. Inget ovanligt att klantighet och inkompetens belönas rikligt speciellt inom sosseriet. Man tar hand om de sina.

Kommentera