Våldsamma attacker mot samhället och Stockholms finaste stadsdelar, det är nära inbördeskrig

BROTTSLIGHET. Fem attacker inom loppet av tre veckor har skett i Spånga-Tensta, minst fyra var direkt riktade mot kommunala verksamheter. Stadsdelsdirektör Per Kjellander efterlyser nu en kraftsamling, både från myndigheter och politiskt håll.

Brinnande bildäck slängdes in i förvaltningshuset, en bil sattes i brand och förstörde den scen som hade byggts upp inför en ungdomsfestival och flera skott avlossades mot sociala insatsgruppens kontor.

På tre veckor har fem attacker skett mot kommunala verksamheter i Spånga-Tensta

 • 28 augusti. Någon slänger in brinnande bildäck på medborgarkontoret i Tensta och i förvaltningshuset på Fagerstagatan 15 i Lunda. Den första släcktes snabbt men i Lunda har hela huset behövt saneras. Entréplan och reception är fortfarande avstängt.
 • 1 september. Musikfestivalen Gädca, som traditionsenligt hölls i Spånga by samma dag som Tensta marknad, höll på att inte bli av i år. Scenen förstördes natten innan genom att någon tände eld på en bil som körts fram till scenen. Arrangörsgruppen, med bland annat stadsdelsförvaltningen, lyckades dock genomföra festivalen genom att få dit en ny scen.
 • 18 och 19 september. Sociala insatsgruppens kontor i Tensta är tills vidare stängt. Förra veckan attackerades lokalen två nätter i rad: först krossades alla rutor, sedan sköt någon flera skott mot fasaden. Personalen arbetar tills vidare från en annan plats.
 • Det finns ingen misstänkt för något av brotten.

Läs mera på StockholmDirekt, som har sökt finansborgarrådet Karin Wanngård (S) för en intervju men får svaret att det inte finns tid, så vi tar en ett år gammal intervju med Wanngård.

-Pettersson säger att i Tensta har närmare 90 % av invånarna utländsk bakgrund och det bäddar för en spännande och lönsam mångkulturell miljö. Grannar är sådana pärlor som Husby, Akalla, Kista och inte minst Rinkeby…

Man kan också undrar varför dessa attacker, brinnande bildäck, in i offentliga lokaler inta är förstanyhet i Riksmedia. Det är snubblande när inbördeskrig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

36 thoughts on “Våldsamma attacker mot samhället och Stockholms finaste stadsdelar, det är nära inbördeskrig

 1. Billy Boy

  28 09 2018 at 15:37
  Det står ”… finansborgarrådet Karin Wanngård (S)” … i huvudinlägget i stycket ovanför videon.” Ursäkta.Nu är jag inte på G. För övrigt måste jag ge en eloge för programledaren.

 2. Vilken vidrig lögnare hon är, sen har hon mage att angripa Norges fd. invandrings och integrationsminister Sylvi Listhaug för att hon ville studera förfallet i Sverige och varnade norska folket för att de riskerade svenske tilstande om inget gjordes.

  • Det handlar om pensionerna om vi kan få hit fler kanske det går att tvinga oss att arbeta till åttio år istället för sjuttio. Då blir vi mer lönsamma…

   • Jag undrar om inte de vill utestänga svensken på arbetsmarknaden , eftersom mina misstankar är att alla som kommer hit får bidragslön, och de arbetslösa svenskar speciellt 45 + går miste om sin pension med en låg a kassa eller dylikt. Synd om svenskar. Roffarnas land har det blivit.

 3. Är det dags för sänkning av hyror. Det är ju ett faktum att utlänningar bränner bilar när de inte får sin vilja igenom. Senast lovades 700 sänkt hyra för Rinkebyborna ,så att bränderna skulle stoppas.
  Jag hoppas nästan att det skulle smälla ordentligt under tiden när 7 klövern tjafsar om huruvida de vill eller helst inte vill samarbeta med SD!

   • JAG HAR LÄST DET PÅ NÄTET FÖR LITET SEDAN MEN SER ATT GOOGLE PUTSAR SANNINGAR. För övrigt anser jag att du Mia är en väldigt naiv person.

 4. Undrar vad finansborgarrådet menade med ”… jag har från dag 1 tagit itu med problemen….” dag 1 kan man tycka ha varit kring 1970-talet. Ingen verkar ha tagit itu med något problem någonsin. Det liknar mer mellanösterns infekterade konflikter. Det är Norges migrationsminister, som gjort sig förtjänt av kritik tycker hon. Finansborgarrådet verkar svänga sig med floskler och sprida falska myter om de bostadsområden, som är uppbyggda på utländsk kriminalitet och socialistiska samhällsförnekelser.

  • Och finansborgarrådet heter? Nu måste jag googla. Det vore bra om ni kunde skriva namnet på den ni skriver om.

   • Det står ”… finansborgarrådet Karin Wanngård (S)” … i huvudinlägget i stycket ovanför videon.

    Dessutom omnämns ”finansborgarrådet Karin Wanngård (S)” … även i själva videon.

 5. Undrar om valet var riggat, eller är det fler utlänningar än svenskar i Sverige nu? Vilka svenskar vill ha sån här skit i vårt annars så fina Sverige?

 6. Att den sk Rikspolischefen tillåts att gömma sig beror troligtvis på att medierna bestämt sig för att skydda honom, och det är ingen överraskning för mig!

 7. Och sedan klagar dom som sett till att det blivit på det här sättet på att ingenting fungerar. Fy fan vilka hycklare, dom som lade sin röst på 7-klövern har ingen som helst rätt att klaga på någonting som helst av det som sker eller inte sker i Sverige.

 8. Via mejl till Spånga Tidning beskriver Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) attackerna som ”fullständigt förkastliga”

  Från Stefan Löfven (S) och hans kvarsittande expeditionsministär hörs absolut ingenting … Inte ens det vanliga ”Vad fan håller ni på med?” riktat till de attackerande våldsverkarna.

  Ole-Jörgen Persson (M) i Spånga-Tensta säger bl a ”De som ligger bakom ska identifieras, gripas och straffas” och uppmanar de skyldiga ”Anmäl er själva till polisen”

  Hur länge tänker man vänta med att sätta in konkreta verksamma åtgärder? Vad säger och gör den nye ”osynlige” rikspolischefen Anders Thornberg?

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/46/Anders_Thornberg_-_Chef_f%C3%B6r_S%C3%84PO_under_Almedalsveckan_2015.jpg/250px-Anders_Thornberg_-_Chef_f%C3%B6r_S%C3%84PO_under_Almedalsveckan_2015.jpg

 9. Det är omöjligt att förändra något om så gott som samtliga invånare 80% inte tar till sig verkligheten utan blåljuger för att skydda sig och klanen.
  Sverige fungerar sisådär nu för tiden.
  Vad fungerar oklanderligt i vårt land? Det som fungerar bäst är väl Skatteverket, de går plus.
  Men hur ska vi kunna få det att fungera när vi har ett parti i Riksdagen som anser att allt skall förstatligas eller drivas som kooperativ. De har inget lärt av kommunismen och dess försök. Vi har ett parti som tror att en varm sommar i Skandinavien är liktydigt med vårt klots klimat. Vi har små partier som anser sig förmer än ett parti vilket är mer än dubbelt så stort eller större, men som inte ska räknas för att de har fel värdegrund.
  Kan vi inte få väljarna att läsa på och tänka själva så slutar vårt land som en obetydlig del av arabförbundet.

 10. Det är frapperande hur likt den svenska eliten, och framför allt Löfven med gelikar, använder samma metoder som Goebbels, mot judarna. Stigmatisera alla och allting som rör SD, dra fram utredningar som visar att SD väljare är mindre vetande, kriminella och borde egentligen omyndighets förklaras. Lägg all skuld på SD i samhället, motarbeta och låt dom inte komma i åtnjutan av demokratiska spelregler. Judarna utsattes exakt likadant innan utrotningen började, först massiv propaganda, ogrundade anklagelser och påståenden sedan värmdes ugnarna. Jag har ingen kunskap om det var 18% judar i Tyskland på trettiotalet, men i Sverige är det ca 18% vettigt folk, som nu åsidosätts med fascistiska metoder.

  • Det grovt kriminella typerna i 7-klövern har bestämt sig för att utrota Svensken från Sverige och dom får god hjälp av de 82% islamister som gick och röstade i det Svenska valet.

 11. Detta eller kommande inbördeskrig i Sverige kommer den garanterat den framtida koalitionen mellan S, C, L med stöd av MP och V (när det passar Sjöstedt) att ta hand om och fixa !
  Naturligtvis kommer även M och KD att finnas med och indirekt stödja en koalition mellan S, C och L för att inte SD ska få något politiskt inflytande.
  Ett ständigt HYCKLERI !!!!!!

  • Man vet i alla fall att det är på det sättet att det är viktigare att hålla SD utanför än att ta hand om Sverige åtminstånde enligt 7-klövern.

 12. Någon har placerat delar av mellanöstern-konflikterna till olika delar av Sverige. Denne någon ska förklara varför någon utsätter Sverige för det. Sedan skall denne någon flytta tillbaks konflikterna och deras upphovsmän från Sverige till mellanöstern, där dessa konflikter har sin hemvist.

 13. Inbördeskrig…Ha ! Knappast i defatismens förlovade land. Vi – hunsade tjänstehjon som finner oss i att förnedras och t.o.m. stoltserar över galenskapen. Förr bugade vi inför Provinsial-läkaren och Svart-rocken, men nu har vi andra gudomligheter, som Ullared, Idol, Mello och Bingolotto . Så något intresse för självbevarelse-drift lär vi nog få leta efter.

 14. Inbördeskrig? Knappast, med den majoritet av indoktrinerade svenskar vars värld består av fredagsmys med tacos, nån hjärndöd dokusåpa samt en fylla på lördagen för att sedan slita på veckorna för att betala avbetalningarna på statusprylarna som man ”ska” ha. Nä, det blir nog en regelrätt slakt på folk när alla stenålderskulturers representanter slår sig samman för att ta makten fullt ut. Och även då vågar ingen kritisera för då är man rasist. Makteliten kommer att klara sig då dom har svart bälte och olympiskt guld i grenen kappvändning.
  De kriminella blattegängen kommer att användas i stor omfattning som stormtrupper betalda med pengar från Saudierna.
  Dystropi? Nej, tyvärr en realitet som syns i den allt mer skenande grova brottsligheten som bitit sig fast över hela landet,inte bara storstadsregionerna. Är det någon som på fullaste allvar inte tror att de senaste årens invasion av unga män i stridsför ålder i både Tyskland och Sverige är iscensatt som en del av större plan? Som på given signal kommer att sätta igång en masslakt av oanade proportioner av ländernas urinvånare? Fortsätt att slumra isåfall.

 15. Nä men VARFÖR DET nu då då? NI kunde ha RÖSTAT PÅ RÄTT PARTI men NEJ Då det gjorde ni inte utan står och SKRÄNAR att NI INTE VILL SAMARBETA MED SD, SKRIK PÅ BARA det är INGEN SOM HÖR ER LÄNGRE!

 16. Det är tydligt att det är ”pensionsräddarna” som är missnöjda med bidragssystemet.
  Ingen vill säga rakt ut vad det handlar om. Huvudsaken är att de som betalar kalaset inte får veta sanningen.

  Låt det ”interna” systemet ta hand om det. Låt alla bli drabbade som man blev i lumpen.
  Då kanske det blir annat ljud i skällan.

  • Vi som beralar kalaset vet tyvärr sanningen men vad hjälper det när en naiv konflikträdd men trygg majoriteten av svenska folket vid varje val ger 7 klövern mandat att fortsätta att sänka Folkhemmet ?

Kommentera