Stäng

Invandrares överrepresentation i brottslighet i praktiken

BROTTSLIGHET. Invandrare och invandrares barn är överrepresenterade i brottslighet, det verkar alla vara överens om. De rapporter som finns är gamla, från 1996 och 2005 och regeringen och ”experterna” verkar nöjda med att veta detta. 

Utredningen börjar bli gammal. Undrar varför regeringen inte vill göra en ny?

Affes statistikblogg har dock tittat lite närmare på vad det innebär och vad får det för konsekvenser när de överrepresenterade grupperna ökar. Vilket inte våra politiker eller de så kallade journalisterna har gjort. De tycker bara det är spännande med mångkultur.

Naturligtvis går det inte att med exakthet räkna ut antal kriminella på det här sättet. Men om Brå har rätt och om populationen i exemplen är representativ för hela befolkningen är det detta resultat som Brå räknar med.

Det är gamla siffror i Brå:s rapport och överrepresentationen har med mycket stor sannolikhet ökat de senaste 17 åren. Affe har inte tagit hänsyn till det utan tar som sagt Brå på orden.

Andelen för våldtäkt registrerade personer visar en överrepresentation i förhållande till svenskar.

Nordafrikaner 23 gånger
Irakier 20 gånger
Iranier 10 gånger
Jordanier, palestinier, syrier 9,5 gånger
Turkar 9 gånger
Bolivianer, peruaner, ecuadorianer 10 gånger
Portugiser och spanjorer 6,5 gånger
Etiopier 7,5 gånger.
Övriga afrikaner 16,5 gånger

Källa: Brå 1996:2 sid 107

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 reaktioner på “Invandrares överrepresentation i brottslighet i praktiken

 1. Att något hänt eller kommer att hända står klart. Nu har förslag lagts fram att de som jobbar med skitet (polisen) dygnet runt,skall få rätt att visitera dem vid förhör,och vistelse inne på polisstationerna.
  ”Det har visat sig att detta folkslag är beväpnade,med knivar och pistoler” står som skäl för nya lagen !
  Ja nog har kulturen i ”vårt” land förändrats,sedan arabpacket och andra arter invaderat oss…

 2. Att det ens behövs en diskussion om detta.
  Alla fakta finns och är samstämmig, invandringen är en gigantisk förlustaffär. T.o.m. stor i Maud Olofssons ögon, trots hennes vana vid urusla köp med tillhörande förluster.

  Det måste till en attitydförändring. Varför ska vi tillåta kriminella människor tillträde till vårt land? De begår brott redan som asylsökande, så de vänsteråsikter om socioekonomi i Sverige är helt idiotiska. Många är fullfjädrade kriminella vid ankomsten, det handlar inte om att de inte får jobb m.m.

  Det finns absolut ingen anledning för oss att tillåta dessa människor utan id-handlingar att få asyl. Vi har redan för många som är här utan att vi vet vilka de är. Vi behöver inte fler rabiata muslimer som inte vill leva efter de förutsättningar som krävs i Sverige. De kommer inte att kunna få arbete eftersom de inte vill bli anställningsbara.

  Med tanke hur få som har riktiga asylskäl, så skulle man kunna välja ut ett exakt antal som får asyl vid gränsen. Ta dem som kan visa id och verkar vilja lära sig nåt. Det skulle kunna vara 0% som tillåts få asyl här, eftersom de med asyskäl är under 3% och borde ha kunnat få detta i de flertal länder de passerat på vägen hit.

  1. Kanske därför det finns så få muslimska nobelpristagare. Av över 1,2 miljarder muslimer fanns 2011 endast 8 nobelpristagare och då var 6 av dessa fredspristagare, bla Yasser Arafat. De 2 andra var boende och verksamma i väst.

   För jämförelse kan man ta judarna med 136 pristagare, varav 8 fick fredspriset. I världen finns ca 14 miljoner judar, varav ca 8 i Israel.

 3. Och hur ska de kunna rädda våra pensioner om båda flyktingarnas fäder kommer som anslutande och får äldreförsörjningsstöd, utan att ha betalat in ett endaste öre. Enligt Pensionsmyndighetens senast information har 23126 personer ett medelbelopp av 3564:- per månad det gör i runda slängar en miljard per år (989052768:-) på minuskontot. Naturligtvis kan det finnas några enstaka genuina svenskar i den skaran också fast det är inte vanligt att gamla svenskar utnyttjar bidragsfloran. De flesta vill klara sig själva och inte ligga någon till last.

 4. Om vi nu ska ha invandring så släng ut allt mena-pack och ersätt med japaner så blir det ordning på torpet.

 5. Nu ögnade jag bara igenom BRÅ `s rapport och kan därför ha fel, men vad jag uppfattade det som så handlar statistiken om personer som är uppsatta som misstänkta i en polisanmälan och inte dömda brottslingar.
  Många gånger kan en person sättas upp som misstänkt i initialskedet och sen helt avfärdas från en utredning. Kommer denne då med i denna statistik?

  I vilket fall som helst har vi ett mörkertal i de gärningsmän polisen inte har lyckats få tag på. Och frågan är ju hur stor den är? Polisens uppklarningsprocent när det gäller grova brott är ju ingen höjdare precis.

  Men som Pettersson skriver så är det ju helt klart att för vissa brott så synes ju invandrarna vara överrepresenterade.

  Tror dessa invandrare har missuppfattat sin uppgift här i Sverige. De ska rädda våra pensioner, inte begå brott och sko sig själva på vår bekostnad.

 6. Nu kan vi vara lugna för företagarna har lovat att betala för vad invandringen kostar så vi behöver inte betala för det längre genom skatten.
  Bra va.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: