Ingen insyn i politikers EU-pengar

EU. En EU-parlamentariker tjänar runt motsvarande 88.000 svenska kronor i månaden minus skatt. Svenska EU-parlamentariker betalar numera svensk skatt vilket de inte gjorde tidigare. 

Utöver lönen får parlamentsledamöterna ut runt 47.000 kronor varje månad i ett särskilt bidrag som kallas kontorspengar. Dessa ska i första hand gå till politikernas kontor i hemlandet inräknat datautrustning, telefon/ bredband och annat som de behöver i sitt politiska arbete.

Ett nätverk av europeiska journalister som granskar Europaparlamentet började gräva i hur dessa medel användes för några år sedan och upptäckte att pengarna slussades in på ledamöterna egna konton, och i flera fall gick till spökkontor eller kontorslokaler som inte existerade.

Journalisterna begärde då ut kvitton och liknande för att se hur pengarna användes, men de nekades att se några specifikationer.

Då gick journalisterna till EU-domstolen och krävde att dessa medel ska redovisas.

Nu har utslaget kommit. EU-parlamentarikerna behöver inte offentligt redogöra för hur de använder sina extra ersättningar enligt EU-domstolen.

Läs mer på Europaportalen…

-Pettersson menar att detta är ännu ett bevis på att EU i sin nuvarande form inte behövs…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Ingen insyn i politikers EU-pengar

  1. Det anges här att EU-parlamentarikerna betalar skatt i Sverige. Men Margot Wallström som var EU-komssionär lär få 1 miljon om året i pension från EU. Hon betalar ingen skatt på det.

  2. Jag tycker att Pettersson har helt rätt i sin slutsats / åsikt. Det är eller rättare sagt borde vara en gåta att detta land ska ha ca 350 riksdagsmän eller riksdagshen och ändå sända ner och avlöna ett antal personer till EU också.
    Det är svårt för folk eller mig i alla fall att förstå varför folk får så bra betalt för något som kan framstå som att förstöra land. Jag kan ha fel och det jag hoppas verkligen.

  3. Inte nog med korruptionen och profiteringen som pågår där utan granskning, personerna i Bryssel/Strasbourg sitter och inför den ena galna röd/gröna lagen efter den andra utan att invånarna i Europa har en aning om vad som pågår. Plötsligt införs bara en ny lag som förbjuder det ena eller det andra.

  4. Rikemansklubben EU, klubben för de närmast sörjande typiskt att det naiva och konflikträdda svenska folket röstade ja till ett medlemskap !
    Skyll inte på mig röstade nej självklart både till EU och Euron.

Kommentera