”Vad är priset för fri och oberoende radio och tv?

PUBLIC SERVICE. Radiotjänst ägs av SVT, Sveriges Radio och UR. SVT äger 61%, Sveriges radio 34% och UR äger 5%. Dessa ägs i sin tur av en Förvaltningsstiftelse, men kortfattat är det allmänheten/avgiftsbetalarna som äger Radiotjänst. 

Radiotjänst bedriver en reklamkampanj ”Vad är priset för fri och oberoende radio och tv?

– Man kan raljera och säga att ingen vet, för det konceptet är oprövat i Sverige sedan 1968 då extremvänstern marscherade in på redaktionerna och har blivit kvar där i generationer.

Det officiella priset är 2400 kronor per år, c:a 6,57 kronor per dag och allt fler tycker det är för högt så inom en snar framtid ska avgiften bli skattebefriad.

-Pettersson vill dock vara lite seriös och påstår att priset är för högt, alldeles för högt, i varje fall för demokratin, yttrandefriheten och mångfalden bland åsikter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 thoughts on “”Vad är priset för fri och oberoende radio och tv?

 1. Kollade på svenska journalister . Hittade bara svenska namn.Vad är det för folk som är skribenter och tv hallåor med utländska namn? Jag tycker att på de flesta ställen i tidningar, krönikor med mera har de utländska namn. Är de inte på riktigt?Är de bara inplockade praktikanter?

 2. Gåsleverproletären Mikael Wiehe borde slängas ut från Europa,
  det är lätt att snacka Socialism med magen full och miljoner
  på , har otroligt svårt för figurer som bjuder in hela världen på
  andras bekostnad.

 3. Den om flyktingar som fick jobb var udda, 4 av 10 får utbildning eller arbete, men bara 6% av dem får jobb utan statligt stöd. Enligt min kalkylator blir det 2,4. Om då 2 av 10 studerar, jobbar 2 av 10. Då har bara 1,2% ett riktigt arbete.
  Djävla vänster feminst lögn samhälle. Är ni nöjda ni som röstade på sjuklövern?

 4. SVT Tog INTE avstånd från Aftonbladets chefsredaktör´s uttalande i Aktuellt 25 sept. Han sa flera ggr ;”en blå-brun regering” ang ev samarbete mellan M och SD…

 5. Alla som arbetar inom media skulle tvättas i 60 grader med klorin och sköljas i Strömmen i Stockholm, så smutsiga nyheter sänder de. Att de inte skäms?

 6. Fri och oberoende!? Lögn och falsk marknadsföring.
  Är en propagandakanaler som jobbar åt storebror.
  Det defenitiva beviset på den enorma vänstervridning och historielöshet kom med invalet av en tvättäkta kommunist som talman i Sveriges riksdag där även ”rent borgliga” partier röstade för kommunisten.
  Kan de se sina väljare i ögonen efter ett sådant svek?

  • Vi skall inte glömma att påminna dem som röstade på M att de röstade i själva verket på vänstern! Det svider att höra.

Kommentera