Kan C och SD enas om integrationspolitiken?


INVANDRING. Frågan i rubriken verkar vansinnig med tanke på Annie Lööf (C) tal om öppna gränser och 30 miljoner nya invandrare och Jimmie Åkessons (SD) stängda gränser och återvandring. 

Ur Centerpartiet program: ”…Det är tydligt att Sverige behöver en långsiktigt hållbar migrationspolitik som bygger på en kombination av medmänsklighet och ordning och reda. Därför behövs en blocköverskridande uppgörelse som utgår från den migrationsöverenskommelse som Centerpartiet var med och slöt under 2015.

Det är oerhört viktigt att den som kommer till Sverige snabbt kan börja jobba. Integrationen är helt avgörande. Men vi behöver också se till så att vi har ett bra mottagande och att kostnaderna för mottagandet minskar.

Vi vill styra om migrationen mot mer självförsörjning och med reformer för minskade utgifter. Vi behöver underlätta arbetskraftsinvandring, motverka utanförskap och otrygghet, stärka integrationen, korta handläggningstider, förbättra rättssäkerheten och mycket mer…”

Ur Sverigedemokraternas program: ”…Vi välkomnar den som bidrar till vårt samhälle, som följer våra lagar och respekterar våra seder. Den som däremot kommer hit och utnyttjar våra system, begår brott eller utsätter våra medborgare för fara är inte välkommen. Vi tycker att Sverige ska hjälpa människor i nöd, och det ska göras där nöden är som störst. Vi vill stoppa asylmottagandet i Sverige och i stället satsa på riktig flyktinghjälp. Vi vill möjliggöra för fler att återvända till sina hemländer…”

-Pettersson noterar de två partiernas migrationspolitiska program inte ligger så långt ifrån varandra om viljan finns, så jag gör ett försök…

 1. C vill underlätta arbetskraftsinvandring och SD välkomnar den som bidrar. Där borde det inte vara några problem.
 2. C vill att kostnaderna för mottagandet minskar och självförsörjningen ökar. SD säger att den som kommer hit och utnyttjar våra system inte är välkommen. Där är partierna i princip överens. Annie vill ha självförsörjning och Jimmie slut på bidragsutnyttjandet.
 3. Båda partierna vill ha en fungerande yttre gräns.
 4. Båda partierna vill ha familjeåterförening, C underförstått i Sverige medan SD vill ha återvandring. Det borde gå att lösa genom hjälp att återvända samt att de som kan försörja sina familjer får betala deras flytt hit och deras uppehälle enligt Annies självförsörjning.
 5. Båda partierna skriver att de vill satsa resurser på de mest utsatta och där man får mest för pengarna, det får man i hemländerna och närområdet.
 6. Rätten till skydd är viktigare än snabb tillgång till alla välfärdsförmåner skriver Centerpartiet. Det tror jag inte SD har något emot. Skydda de som behöver skydd just i Sverige och lägre bidrag…

Punkt för punkt tror jag det går att enas bakom allt käbbel om viljan finns.

Problemet är att Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) av någon anledning totalvägrar att samtala med Jimmie Åkesson (SD), de verkar föredra kommunister i riksdagen…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 


12 responses to “Kan C och SD enas om integrationspolitiken?

 • gamgubben

  Det går aldrig, tänk på värdegrunden.
  Ytterst märkligt att inget parti utom SD talar om sin värdegrund. SD’s värdegrund är ”Vår värdegrund kan sammanfattas med en enstaka mening ur vårt principprogram:

  ”Varje människa har ett grundläggande och okränkbart värde och varje människa har rätt till frihet, självbestämmande, trygghet, gemenskap samt de basala andliga och materiella grundförutsättningar som krävs för att kunna leva ett värdigt liv.”
  Hallå ni andra vad är det för fel på den?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nej mångkulturella sko-Annie kommer aldrig att göra upp eller vilja ha något med SD att göra, Centerpartiet kommer tillsammans med Liberalerna framöver att hoppa upp i Lövets knä och samarbeta med vänstern !

  Gilla

 • Johan

  C kommer aldrig kunna enas med SD om någonting eftersom C är globalister och SD nationalister. Det är den egentliga konfliktytan.
  SD är m.a.o. ert hinder i arbetet med globaliseringsagendan.

  Gilla

  • Johan

   ett hinder skulle det vara

   Gilla

  • Ruth Magnusson

   Och det enda Annie har i kikaren är MAKTEN. Gullar hon tillräckligt med Steffe kanske hon kan axla vice statsministerposten.
   Om Annie vore ett djur, vore hon då en schakal? Vet inte varför den liknelsen dyker upp i minn huvud.

   Gilla

  • Maya

   Annie styrs av Bilderbergsgruppen. Kanske ett löfte om ett arbete inom EU när hon går dem tilllmötes
   Jag anser det vara både farligt och kriminellt att vi styrs av globalister och våra representanter håller tyst om möten vi bekostar. Vi måste få till en ändring,men det verkar svårt när UFOn har kapat hela EU.

   Gilla

 • B Bäver

  Nu är det klart gymnasielagen gäller nu får väl alla 9000 afghanerna stanna. Hurra mer pengar till meningslösa tomtar. Tack Mp, C, V o S

  Gilla

  • Ner med 7k

   Lägg också märke till att S V MP C har tillsammans 175 mandat alltså knapp majoritet för bla invandringspolitiken, så hur ska Åkesson och Kristersson få igenom sin flyktingpolitik i minoritet.

   Gilla

 • Fjodor

  Riksdagspolitik handlar inte on politiken. Det handlar om den egna positionen och vem som sitter på vilken stol och lyfter vilken lön.
  EU fattar ju redan 90% av alla beslut som rör Sverige så varför ska vi ha så gigantisk politisk administration. Den borde rimligtvis vara 10% av vad den var före EU-inträdet men istället har den växt.

  Gilla

 • Kent

  Om det skulle ske så blir det två torsdagar i veckan.
  Förhoppningsvis byts Annie Lööw ut samt även Jan Björklund så kan optimistiskt tänkt låsningarna släppa.

  Gilla

 • Torleif

  Man får gå hälften var: alltså 15 miljoner invällare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: