“Opolitiska” tjänstemän

INRIKES. 65 ”opolitiska” tjänstemän på utrikesdepartementet har undertecknat ett upprop att motarbeta alla regeringar utom en socialdemokratisk – samtidigt censurerar Facebook delningar av avslöjandet.

Uppropet pekar enligt Ledarsidorna underförstått ut alla andra regeringar än en socialdemokratisk som fientligt inställda till personer med olika handikapp, etniskt ursprung eller annan sexuell läggning än heterosexuell.

Initiativtagarna till uppropet menar att en kommande regering, utan att veta något närmare om denna, skulle vara rasistisk och homofobisk.

Hela 65 personer vid Utrikesdepartementet har undertecknat uppropet. I uppropet ställs även frågan om medarbetarna kan anse sig befriade från lojalitetsplikten mot en ny minister om de anser att en ny politisk ledning bryter mot den tidigares värdegrund.

När denna artikel delades på Facebook rapporterar flera personer hur delningen mystiskt försvunnit.

-Pettersson är inte förvånad. På UD har Margot Wallström varit chef i fyra år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

31 thoughts on ““Opolitiska” tjänstemän

 1. Sossarna har ju varit duktiga på att belöna de trogna och många av dessa har uppenbarligen fått tjänster på UD.
  Iof är det väl kanske inte helt fel att man har anställer folk med den värdegrund som arbetsgivaren (sossarna)n önskar.
  Vore jag chef för ett företag så skulle även jag anställa folk,som förutom de rätta kvalifikationerna, även har den värdegrund som passade in bäst i verksamheten.

  Men som tjänstemännen nu gör, att uttala att man kommer att motarbeta en annan regering än den socialdemokratiska, borde vara skäl för avsked.
  Som många redan sagt, så ska dessa tjänstemän agera opolitiskt.
  Hur som helst så får ju en ny, ej socialistisk regering uppenbarligen stora problem med verksamheten på UD. Förmodligen även på de andra departementen också.

  • En kanske okunnigs kommentar. Det sitter i väggarna lär vara ett accepterat uttryck, så även om chefer byts ut så tar det lång tid innan folks medvetande ändras. Dessutom är det nuförtiden kanske inte så stor skillnad på S och M , men vad vet jag?

 2. De som arbetar, förlåt befinner sig, på UD ska naturligtvis arbeta under en utrikesminister och oberoende av vilken regering denne företräder göra som de blir tillsagda. De skall vara opolitiska och de som har skrivit under ett upprop är naturligtvis inte opolitiska och skall därför sägas upp.

 3. Säga upp hela bunten, man kan ju alltid skylla på arbetsbrist. Eller placera dom på Gazaremsan, Blondinen ha ju bra kontakter där

 4. Det här är ju värre än värst, är det verkligen möjligt att anställda tjänstemän på ett statligt departement kan och tillåts agera på detta sätt?
  Var är deras chef, utrikesministern?
  För övrigt verkar det som hela UD består av inavlad personal där alla klappar varandra på ryggen och slickar varandra i röven inkluderat chefen själv.
  Vi medborgare och skattebetalare som försörjer dessa individer kan inte tolerera ett sådant genomruttet sällskap. Ut med dem!
  Hon, utrikesministern, borde uppenbarligen ägna sig mer åt att sköta sitt ämbete vad gäller ordning och reda bland personalen än att ägna sig åt att reta upp andra länders regeringar!
  Gud give att hon snart är borta från sin post!

 5. På utrikesdepartementet? Ser det inte ut likadant på alla myndigheter?
  Vem tror ni sitter på Försäkringskassan, Skatteverket, Invandrarverket, Domstolsverket och Arbetsförmedlingen?

  • Precis, nu ser vi vad som skulle hända om SD skulle bli mycket större och bilda regering. Det skulle bli ett uppror inom statliga byråkratin och den svenska demokratin skulle falla samman i ett nafs. Vi närmar oss så ett förstadie till inbördeskrig om inget görs snarast, vi kan ju hoppas att våra nordiska grannländer ingriper och sätter Sverige under tvångsförvaltning.

 6. Dessa tjänstemän accepterar alltså inte demokrati. Vilka tror de att de är?!

  Borde leda till uppsägning av samtliga!

 7. Tycker ni kan lämna utrikessepardementet och flytta från mitt land som jag var stolt över en gång.Ni har inget menniskovärde ,ni tänker bara på er själva..Stora hycklare är ni.

 8. Dom har kört demokratin i botten .Är nästan som i fd CCCP med pravda och allt och man ska trycka ner oliktänkande med alla medel och ta makten med alla medel. Och själva anser dessa pk människor att dom som är dom goda som har pajat allt i Sverige och Sveriges folk.Fast 82% har inte fattat detta ännu.

  • Inte nästan, lika dant.
   Pierre Schori ville att Ryssland skulle invadera polen, för inte länge sedan.

 9. Det är 65 stycken bör avskedas, med utgångspunkt felaktig värdegrund. När man åtnjuter skattemedel från folket som sin lön, då skall man följa valdirektiven av folket, annars är man inte demokratisk lagd och skall inte inneha ämbeten i folkets tjänst.

  • Dom innehar inte sitt ämbete i folkets tjänst.
   De innehar ämbetet i politikernas tjänst.
   Inser ni inte skillnaden.
   Syns tydligast när politikerna skall bilda regering.
   Folket är bara till för att dra in skatt.

 10. Läste lite skrämmande statistik på det goda samhället. Statistik, som knappt någon pratar om.
  https://detgodasamhallet.com/2018/09/25/migrationsstatistik/#more-13389
  Man kan väl även tro att de, som blir kvar i Sverige är fler än beviljade uppehållstillstånd och asylsökande ( kanske 140 000 per år ), som svenskar skall försörja. Man kan knappt tro det är sant. Varför undrar man att skatten höjs och det ändå blivit större brister i skola, polis, vård, bostäder, vägar, järnvägar osv. Vi skall försörja nyanlända i antal ungefär, som 3 nya städer per år i storleken Landskrona eller Trelleborg ( ca: 45 000 invånare gånger 3 ). Jag förstår att BNP höjs, men vem har kommit på och ansvarar för den enorma mängden invandrare med uppehållstillstånd?

 11. Det är bedrövligt hur Sverige styrs, av dess socialdemokratiska politiska ledning.

  Vart är omdömet och det sunda förnuftet?

  Respekten för demokratin och väljarna verkar vara på en mycket låg nivå.

  Ju godare vi försöker framstå på den politiska nivån, desto mer egocentriska kan vi agera privat. Ord ersätter handling.

  • I revyn “Under dubbelgöken” frågar Tage (vill jag minnas) Hasse om han kan nämna någon “opolitisk”. Hasse svarar då “Sten Andersson”. Tage säger då “Men han är väl inte opolitisk”. Hasse svarar “Jag trodde du sa opålitlig”.

 12. Det är inte konstigt att det ser som det gör i vårat land !!! Så många som har hjärntvättats från tidig skolålder av vänstervridna lärare !!! När man ute ser eller märker hur Sverige har ändrats drastiskt i form av högre skatter , sämre ekonomi i kommunerna , kriminalitet , förskingringar , balkongflygningar , hedersvåld , skjutningar , sexuella trakasserier , våldtäkter , gruppvåldtäkter , sämre skola , sämre sjukvård och sämre äldrevård mm ???? Den enda rättvisan är att även deras barn kommer att drabbas också en dag !!!!!

  • Politikernas barn och barnbarn går före till de bästa skolor, jobb, lägenheter och sjukvård,
   Så är det med allas lika värde.
   Är det någon som tror att Göran Perssons barn och barnbarn inte åker på en räkmacka.
   Joakim palme har aldrig stött på problem, bara fina jobb.
   Mona salins dotter hamnade på Jobb i New York.

 13. UD? Byt ut hela staben dra in deras befogenheter giv dem sex månader till omskolning som vi andra får känna på därpå entledigande vem sörjer? Skulle Sverige loosa begåvningsreserv? Knappast 🙅

 14. Tycker lite synd om dem nästan så fel de fått om allt. Kanske inte deras fel hur de blivit lurade och förra bakom ljuset iofs.

 15. De välsituerade makthavarnas perverterade faiblesse för degenerativ kulturmarxism är sannerligen fascinerande och det är med ett roat leende man utan större mankemang anar de bakomliggande motiven till detta desperata ställningstagande.
  Utrikesdepartementets handel och vandel lämnar i sanning mycket övrigt att önska och speglar onekligen utrikesministerns negativa inverkan.
  Andreas 🙂

 16. Då rödgröna + C = 175 mandat, kommer migrationspolitiken väl knappast ändras förrän nästa val, ordinarie eller nyval!
  RÄDDA SVERIGE: http://raddasverige.nu/
  TILL MODERATERNA: Om Ulf inte snarast slutar agera dörrmatta åt Löfvens maffia, byt partiledare till Hanif Bali, så blir det en jädrans regering!
  Sluta mesa sluta låt rödgröna kapa demokratin och hålla 60 % som politisk gisslan! Ingen behöver skämmas av att följa demokratiska regler!
  Till alla Sverigevänner, det är DITT LAND, det är DITT VAL, inte den godhetsberusade rödvinsvänsterns!
  https://www.youtube.com/watch?v=92aY1VrKpkU
  Faktaboken som DF gav ut omkring milleskiftet, omslaget:
  https://i.ebayimg.com/images/g/6REAAOSwjvRa-eRu/s-l1200.jpg
  https://i.ebayimg.com/images/g/tTEAAOSwty5a-eR0/s-l960.jpg
  Ner med sjuklövern!

Kommentera