Skamligt lång telefonkö till polisen


POLISEN. Förre rikspolischefen Dan Eliasson var inte bara ute och cyklade seglade som rikspolischef. Tanken att fler ska förhöras direkt efter att de ringt in och anmält ett brott är bra. Det har varit stötande att det tidigare kunnat gå månader mellan anmälan och förhör efter exempelvis ett bostadsinbrott, skriver Expressen. 

Problemet var att Dan Eliasson och hans polisledning inte tänkte ett steg längre och därför växer nu telefonköerna till polisen. Förklaringen är att samtalen tar längre tid när brottsoffer också ska förhöras av de civilanställda som tar emot samtalen och att en del samtal fördröjs av att även en polisiär förundersökningsledare måste fatta beslut.

Under sommaren har telefonkön till polisen varit i snitt 15 minuter vilket kan jämföras med fem minuter förra sommaren. Men skillnaden mellan olika delar av landet är stor och polisregion Stockholm, som tar emot en fjärdedel av alla samtal, sticker ut med en genomsnittlig svarstid på drygt 52 minuter.

Fredrik Gårdare, kriminalkommissarie, leder insats mot gäng och organiserad brottslighet, Twittrar och verkar inte helt nöjd med polisens arbete.

-Pettersson undrar hur många som ger upp i telefonkön och hur många som struntar i att anmäla brott för att det känns meningslöst.

Hur skulle brottsstatistiken se ut om polisen svarade med normala väntetider?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


13 responses to “Skamligt lång telefonkö till polisen

 • Hans Nilsson

  Jag ringde för två år sen 11414 för att anmäla ett brott och valde att bli uppringd för att slippa att vänta i telefonkö, jag har fram till dags dato fortfarande inte blivit uppringd. Mitt förtroende för polisen har en gång varit god men det var många år sen.

  Gilla

 • Grune

  När man ringer till 11414 och skall anmäla brott så väntar man tills dom svarar ( ungefär en timme ). När dom svarar så talar man om att det begicks ett grovt brott här men under tiden jag väntat i telefon så har gärningsmännen rest till Afghanistan eller något liknande land.

  Gilla

 • OPet

  Mia ! Vad har såssarna gjort bra ??? Vad ska du/ni säga till nästa generation ???

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Som jag sagt tidigare – SGT!

  Det vill säga skjut, gräv, tig.

  Det vill säga lös problemen själva, all polisiär verksamhet är nedlagd sedan länge.

  Finns ingen vilja och inga pengar till sådan här verksamhet sedan länge.

  Gilla

 • ladulaas

  Det är anmärkningsvärt, att Pettersson skriver ”Förre rikspolischefen Dan Eliasson var inte bara ute och cyklade seglade som rikspolischef.”

  Om man skall tillsätta en rikspolischef – med uppdraget att försämra polismakten, så att gangstervåldet i lugn och ro kan öka, så att landet störtas i anarki och nationalstatens upplösning – kan man inte välja en enkelt funtad dumskalle. Man väljer förstås en, som skickligt kan dölja verksamhetsförstörelsen bakom en skog av positiva intentioner och som skickligt kan hantera media.

  Därför valde man Dan Eliasson. Denne gjorde ett utmärkt jobb, när han förstörde Försäkringskassans verksamhet och sålde in den förstörelsen som en verksamhetsförbättring till korkade ‘journalister’.

  Efter väl förrättat värv vid polisen – som numera hanterar HBTQ-fjoll, genusfrågor och värdegrundstrams lika förträffligt, som vilken miljöpartist som helst – har man behov av att i grunden förstöra Sveriges kris och beredskap. (Inte för att jag begriper varför, Sveriges kris och beredskap finns knappt ens på papper sedan decennier.) Naturligtvis väljer man då Dan Eliasson. Ingen kan som han dölja en ödeläggelse av en verksamhet bakom en skog av förment förbättrande dravel.

  Gilla

 • Kent

  Hur blir det när kriminella sprider sig överallt rånar ungdomar i icke no-gozoner samt rånar människor i deras bostäder under pistolhot och sedan sticker med deras bil?
  När det inte finns några ”säkra” områden att flytta till oavsett hur mycket pengar man har.
  Lyssnar just nu på radion.
  Det verkar bli ett superdö i riksdagen igen. Om en kommunist väljs som talman så måste det vara ett paragimskifte i svensk politik.
  Så blir det inte nyval innan så kan vi lägga till ytterligare 4 förlorade år som inget händer. När vi redan lever på övertid.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Konceptet att den som anmäler brott skall ge upp och avstå från att rekapitulera händelseförloppet, utgör tveklöst en del av den psykopolitiska operationens passivitetsstrategi, där brottsoffren lämnas utan vidare avseende, såvida de inte på eget bevåg kvarhållit gärningsmannen och därmed visat uppstudsighet mot den totalitära statens brottsbefrämjande NWO-agenda.
  Andreas.

  Gilla

 • Danne

  Det finns inget intresse för att rätta till detta!
  Polisen är lika aktivistiska som antifa.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad säger och tycker den nya osynliga rikspolischefen som skulle ställa allt till rätta efter Eliasson ?

  Gilla

  • Tanten

   Han är inte bara osynlig, han är inte talbar heller.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Nej det blev tvärtyst när den nya förmodligen välbetalda rikspolischefen tillträdde !
    Vilket märkligt land Sverige är och blivit de sista 40 åren med en vidöppen gräns.

    Gilla

   • Mia

    För en rikspolischef är det tydligen en fördel att vara osynlig och icke talbar, då slipper man kritik.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: