Språksvårigheter friar man från straff

240 000 har en man i Småland erhållit i felaktiga bidrag under ett drygt år.

Mannens barn har sedan en tid flyttat utomlands för att studera. Trots detta valde mannen att inte meddela myndigheterna om förändrade förhållanden och tidigare i år åtalades han.

När mannen sökte de olika bidragen, alltså inte bara ett utan flera, använde han sig av både handläggare och tolk. Tingsrätten i Kalmar friar därför mannen helt då det kunde föreligga språksvårigheter vid ansökan.

Här finns det flera saker att ta fasta på. Mannen i fråga kan inte svenska, efter vad vi får förmoda flera år i landet. Han lyfter bidrag, men kan ändå skicka sina barn till utlandet (hemlandet de en gång flydde från?). Han slipper påföljd p.g.a. sina okunskaper i svenska, språket som talas i landet där han valt att bo. Om mannen nu slipper straff, borde väl i rimlighetens namn de tolkar och handläggare som bistått honom vid bidragsansökningarna åtalas i hans ställe?

Östra Småland

11 thoughts on “Språksvårigheter friar man från straff

  1. Så länge vi inte säger ifrån så kan de fortsätta..
    Nu ringer vi runt olika myndigheter och ifrågasätter, vad är det som gäller…
    Ring2018#

  2. Vilket oansvarigt daltande. Myndigheterna tycks tävla i att tillåta invandrare stjäla skattebetalares pengar. Hur kan de ge en myndig person en dom, som i sak omyndigförklarat honom. En sjuåring skulle veta vad, som gällde. Vad håller myndigheterna på med? Jag kommer att undra, så länge det verkar obegripligt.

  3. Personen ifråga, hade tydligen tillräckliga språk/kunskaper att finna rätt blankett!? Sicken hån mot gemene skattebetalare/ svensk🤪.

  4. Bara i Sverige…. eller?

    Ni föräldrar se till att barnen sparar till sin pension. Finns väl inga pengar kvar till dem när invandrarna fått sina bidrag.

  5. Är det ingen på Försäkringskassan som kan dra några slutsatser. Helt ofattbart, är det bara invällare som fått jobb som handläggare åt sin klan och nu ser det som sitt jobb att fixa bidrag. Handläggaren på skatteverket som inte fattade att hennes landsmaninna inte kan vara 115år. Klanväldet. Fint om tjänstmanna ansvar kunde återföras, så att de förlorade jobb och kanske fick betala skadestånd till oss i sjukvården som inte gör misstag med invällarnas föräldrar eller ungar. Hoppsan han/hon avled visst!! Klanvälde med ursprungs svenskar finns inte men vi kanske skall jobba efter den principen. Lika för lika.

  6. I stolligheternas land finns inget som förvånar längre.
    Förmodligen nämndemän från hans eget hemland eller några från extremvänstern.

  7. Hade det tillkommit familjemedlemmar tror jag säkert att han hade kunnat förmedla det till bidragshandläggaren…

Kommentera