Korset i flaggan talar om Jesus


INSÄNDARE. Har du tänkt på att vår svenska flagga har ett kors som symbol? Jag har sökt lite på nätet om förklaringar till detta, och hittar knappt någonting om kristna förklaringar.

Men självklart är det så att korset i den svenska flaggan beror på att Sverige en gång var ett kristet land. Det gula korset talar om att Jesus dog på korset och nu är uppstånden. Den blå färgen talar om himlen där Jesus bor.

Annars förklarar de flesta sidorna på nätet att färgerna i den svenska flaggan har använts under lång tid som de svenska färgerna. Bland annat i tre kronor-vapnet och folkungaättens vapen som blev Magnus Ladulås kungavapen år 1275.

Hissa flaggan på våra högtider. Och när du hissar den – tänk då på vems kors det handlar om. På grund av detta kors har vi det himmelska hoppet som den blåa färgen symboliserar!

Ulrik Petersson 

 


8 responses to “Korset i flaggan talar om Jesus

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: