En stark och hållbar svensk regering


INSÄNDARE. Ja inte är det lätt och inte blir det lättare av att dom s.k. blocken nu är jämnstora och ett starkt SD i mitten och dessutom några småpartier utan egentlig makt eller inflytande, men som ändå vill vara med och gaffla och inbillar sig själva att dom är viktiga.

Om det ena blocket bildar regering då blir den andra halvan av Sveriges befolkning missnöjda och vice versa!

Går detta att undvika, kan man tillfredsställa alla?

Kanske!

Om man går ifrån dom traditionella normerna vid regeringsbildandet och tänker i lite nya banor så kan det faktiskt gå att lösa på ett enkelt och ganska smärtfritt sätt, ett sätt som alla partier egentligen inte kan motsätta sig och som ändå ger alla partier en rättvis fördelning av den begärliga makten.

Partierna skall regera tillsammans och makten och ministerposter fördelas mellan partierna efter antal röster i det senaste valet.

Förslag och motioner inges till riksdagen i vanlig ordning och riksdagsmännen röstar sedan i en enkel och snabb process på dom förslag dom anser vara av godo för Sverige och Sveriges folk.

Och för att både skära ner en massa onödigt och tidsödande tomt pladder och samtidigt även spara pengar så kan antalet riksdagsmän minskas med åtminstone hälften -och lönen halveras!

Blocken försvinner så småningom ut i periferin och personval blir det som i praktiken införs.

Dom personer som får flest röster bestämmer! Enkelt och kanske också mest rättvist?

Men, jag vet inte alls om detta system skulle kunna fungera och överleva i verkligheten, eller om det ens är bra eller dåligt?

Men det skulle vara intressant att prova!

Här får som sagt alla partier vara med och bestämma, lite som vi har det nu, men ändå inte, en avsevärt enklare och mera hanterlig variant och kanske även mer rättvis och direkt.

Nu kan ingen uteslutas eller mobbas längre, alla är med och får säga sitt oavsett åsikter och förhoppningsvis tänker också riksdagsmännen självständigt och utan partipiska eller annan slug och extrem hjärntvätt i och med detta system.

Politiker och tjänstemannaansvar skall också införas!

Viktiga frågor avgörs i snabba och enkla folkomröstningar!

Man utlyser val till statsministerposten där då flest röster vinner och dom övriga 98 kandidaterna med flest röster får en plats i riksdagen.

Och dom övriga deltagarna går hem och drar något gammalt över sig.

Värt att testa eller skräp??

Janne


8 responses to “En stark och hållbar svensk regering

 • Danne

  Får känslan av att SD försöker bli ett borgerligt parti i alliansen.
  Lägger de sig platt utan att ta strid om Sveriges framtid, då går jag ur partiet.

  Har röstat i 13 val till riksdagen m.fl. samt flera folkomröstningar, men mitt fötroende för politiker är lågt, mycket lågt!
  Jag har själv varit aktiv politiker i olika landsändar och i olika nämnder, där jag ofta agerat efter sunt förnuft.
  Har haft mina duster med partier, både mitt dåvarande och andra. Har ofta rönt uppskatting från de verksamheter jag varit delaktig i, eftersom de varit glada över konsekvensen.

  Men det har blivit värre, många som kallas aktiva förstår inte ens hur politiken sköts. Än mindre hur lagar och regler ser ut.
  Viktigare verkar vara rätt folkgrupp, kön, trogenhet till partiet o.s.v. Har ibland frågat företrädare varför de inte agerar efter väljarnas åsikter, som många gånger skiljer sig från partiernas när det kommer till reella beslut.

  Har många gånger funderat över varför ingen vågar vara konsekvent och stå för åsikterna, i stället för att välja makten.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vad har SD att välja på, lägga sig platt och försöka bli ett etablerat Alliansparti eller inte ha något politiskt inflytande alls vad väljer partiet mån tro ?
   Inom en snar framtid har förmodligen Sverige 8 klöverpartier istället för 7.
   Framtiden har svaret !

   Gilla

 • svensson

  Med det föreslagna systemet skulle det väl bli uteslutande muslimer eftersom de har hela klaner som röstar ”rätt’. ‘ Blir bara några stackars SDare som ska försöka vara lite Svenska och naturligtvis genast kommer bli nerröstade och hotade.

  Gilla

 • AmaTona

  Det vore bra om det gick…
  När de inte ens ha velat prata med Jimmie, medans de var bara olika partier, som har det bästa partiprogram för att gynna Sverige,tänk nu..!

  Gilla

 • Tomas

  Tomas repeterar.

  Tjänsteansvar återinfördes 1989. Läs Brottsbalken Kap 20. Är brottet grovt finns enbart fängelse i straffskalan. Upp till 6 år.
  Det så kallade rättsväsendet är politiskt. Jag menar att det också innehåller alla tre momenten av korruption. Därför blir ingen åtalad och dömd.
  Läs gärna Severin, Bo, Paraplyet 2017

  Gilla

  • Janne

   De finns i dag inget tjänstemannaansvar. Landsförrädaren Palme var en av dom drivande -även i denna för Sverige så destruktiva förändring.
   Tjänstemannaansvaret ersattes av urvattnade ”ansvarsregler” med en näst intill total inskränkt straffrätt.
   Istället utlöses fallskärmar med feta ersättningar för sparkade tjänstemän.
   Ta bara en sån odugling och tillika pajas som Dan Eliasson, hur många statliga verk och institutioner har inte han lyckts kollapsa? Hur många millioner har han kostat oss skattebetalare?
   Och ändå har han p.g.a. dessa ”ansvarsregler” ändå fått fortsätta med sin vandalisering -och med full betalning.
   Om vi haft ett fungerande tjänstemannaansvar så skulle skurken Eliasson istället vara satt på livstids vatten och bröd och straffarbete!
   Och detta är bara en av alla tusentals träskallar på höga poster.

   Gilla

 • verklighetochsanning

  den här förskönande demokraturen har överlevt sig själv. Ett nytt demokratiskt sytem bör diskuteras och beslutas av folket snarast. Bort med packet från köttgrytorna i Stockhom

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det blir ingen stark regering fyra år framåt oavsett vem som tar makten, blir bara rörigt och tramsigt inget som kommer att gagna landet !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: