Stäng

Lärare avskedad efter kränkande kommentar

SKOLAN. En lärare i Lysekils kommun har avskedats efter en kränkande kommentar till en elev på en låg- och mellanstadieskola. “Antingen har du väldigt dåligt minne eller så är det något fel på din hjärna”, uppges läraren ha sagt till en elev inför klassen.

Det är ett grovt uttalande. Man ska inte behöva råka ut för det som elev, säger kommunens utbildningschef Lennart Olsson till Lysekilsposten.
Kommentaren fälldes när eleven ställde en fråga om ett prov. Barn- och elevombudet har granskat händelsen och anser att eleven utsatts för kränkande behandling.
Den kränkta eleven och klasskamraterna har fått stöd av kurator.
-Pettersson säger att vi får inte reda på vad eleven gjort eller inte gjort.
Uppenbarligen kan elever i princip göra vad som helst, från att dödshota lärare, till att kalla dem både det ena och det andra utan att bli avstängda.
Vi får den skola vi förtjänar genom att rösta på flumpolitiker…
Stöd av en kurator!!! Jag vet inte om allt var bättre förr men hade jag kommit hem till farsan och beklagat mig över att en lärare hade kränkt mig hade gubben frågat direkt vad jag hade gjort för att förtjäna det och sedan hade det varit färdigsnackat…
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Lärare avskedad efter kränkande kommentar

  1. I låg och mellanstadiet med dagens socialistiska diktatur så kan eleverna vara så gamla som 35-40 . En lärare som inte är hjärntvättad av MP ser detta och reagerar .

  2. Hoppas att eleven och dess föräldrar är nöjda och riktigt myser nu när läraren fått sparken !
    En politisk korrekt rektor och kuratorn är naturligtvis stolta över avskedandet, elever som misshandlar och verbalt angriper lärare i minister Fridolins svenska skola får i värsta fall en klapp på huvudet med ett litet försiktigt, så får man inte göra.
    Innan mångkulturen tog över det trygga etniska svenska Folkhemmet så bestämde läraren i klassrummet men det var då det !

  3. Avskedad? En varning kanske och någon form av dialog mellan elever och lärare, möjligen. Men det är max-straff. Något är totalt vrickat i den här historien.

Kommentera

Back to top
%d bloggare gillar detta: