Kan vi ha en partiledare som öppet ljuger och media som inte avslöjar honom

RASISM. I går hade Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt kallat till pressträff där han meddelade att V tar strid med SD om posten som andre vice talman. 

”Vi kan inte ha en talman som uttrycker sig rasistiskt och som säger att samer och judar inte är svenska”, sade Sjöstedt. 

Låt oss titta på vad Björn Söder har sagt och hur rasistiskt det är.

I Sverige finns fem erkända nationella minoriteter. Det är judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar. Enligt FN:s definition är samerna dessutom urfolk. De historiska minoritetsspråken är jiddisch, romani chib, samiska, finska och meänkieli.

Sveriges minoriteter.

Gemensamt för minoritetsgrupperna är att de har befolkat Sverige under lång tid samt att de utgör grupper med en uttalad samhörighet. De har även en egen religiös, språklig eller kulturell tillhörighet och en vilja att behålla sin identitet.

Den svenska minoritetspolitiken omfattar frågor om skydd och stöd för de nationella minoriteterna och de historiska minoritetsspråken.

Sedan måste vi skilja på stat och nation. En stat är ett land med fysiska gränser där det kan bo många folk. Nation, är i grundbetydelsen ett folk, en grupp som förenas genom en gemensam identitet.

Nation och stat är alltså inte samma sak på samma sätt som nationstillhörighet och medborgarskap inte heller är samma sak.

Sverigedemokraterna vill att de som kommer till Sverige ska assimilera sig men han har gjort undantag för de fem nationella minoriteterna, men att ytterligare 25 minoriteter skulle få samma ställning blir omöjligt, det var vad Björn Söder menade.

Sverigedemokraterna anser att dessa erkända minoritetsnationer skall undantas från allmänna assimileringssträvanden. De skall alltså kunna bibehålla sina egna identiteter och tillhörighet till den erkända minoritetsnationen.

Björn Söder har aldrig sagt att en same eller jude inte också kan vara svensk.

Jonas Sjöstedt ljuger!

Läs gärna om Söder och samerna.

Minoritetsnationernas representanter har också i flera olika sammanhang gått ut och deklarerat att de inte är svenskar. Den samiske folkrättsjuristen Mattias Åhrén säger i SVT den 16 december 2014 att han blir ”personligen nästan mer bekymrad när alla andra partier från höger till vänster tar debatten och säger att samer är svenskar – för det är vi inte. Det är därför vi har ett Sameting, rätt till att ha undervisning och utbildning på samiska och det är därför vi har särskilda rättigheter till landområden och naturresurser.”

Han menar vidare att det i grund och botten är farligt att säga att samer är svenskar. ”Därför att det i leder till assimilering och i slutändan till att den samiska kulturen försvinner.”

Tidningen Samtiden intervjuade den 7 januari 2015 intervjuas Stefan Ritter, svensk jude och stockholmare. Han säger bland annat: ”Vad Björn Söder sagt om oss judar är helt korrekt. Jag har inga problem med det. Vad Björn Söder menade var att de fem nationella minoriteterna, däribland vi judar, har en särskild status som innebär att vi kan upprätthålla våra språk och vår kultur. Det är väl bra, även om det finns få som talar jiddisch i dag. Men att ytterligare 25 minoriteter skulle få samma ställning blir omöjligt, det var vad Björn Söder menade.”

-Pettersson undrar om vi kan ha ett parti och en partiledare, Jonas Sjöstedt, som öppet och medvetet blåljuger på en presskonferens och en mediekår som låter honom göra det?

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

21 thoughts on “Kan vi ha en partiledare som öppet ljuger och media som inte avslöjar honom

 1. tidsfråga innan även Arabiska blir ett erkänt
  minoritetsspråk i Sverige…tidsnog å så småningom
  lär Svenska seder och språk bytt plats med Arabiska
  sedvänjor…den som lever då får se, då linga SD:are
  finnas kvar, frånåme den dagen har vi blivit raderade
  från kartan ,till stor glädje (?) för dagens 82:or

 2. Hörrudu Jonas. Det var då värst vad svenskheten plötsligt blev intressant. Har den gamle kommunisten, anarkisten och valfusk-ivraren gått och blivit Nationalist ? Själv ser du ju dig hellre som HBTQ-Feminist hellre än svensk. Både Venezuela och IS var ju representerade på dina 1:a maj-möten. Stalin smäller högre än folkhemmet. Så sluta snacka skit, Jonas. Du bara skämmer ut dig, mer än du brukar.

 3. Lögnen är väl det enda som denne Gåsleverproletär har
  att komma med, hans egen politik är det väl bara fjortisarna
  som brukar stå att visa fingret,som är intresserade av?

 4. Varför har vi i Sverige fem minoriteter som naturligtvis ska ha bidrag för sina riksdagar och alla andra jippon. Sverige är inte gott nog för dem verkar det som. Men har någon bott och verkat i vårt land i hundratals år så borde de ju naturaliseras, eller hur. Minoriteter, my ass!

 5. Jonas Sjöstedt (V) Ränderna går aldrig ur

  https://2.bp.blogspot.com/-bebXOLBUkx0/W6IXHOD6A6I/AAAAAAAAG8k/xh6tUPz8_hY0qKyKSAdIpKKjvByppsDhgCLcBGAs/s640/Sjo%25CC%2588stedtlow.jpg

  När Jonas Sjöstedt intervjuades i SVT:s partiledarutrfågning, visade han sitt rätta jag. Det huvudsakliga ägandet i samhället, framför allt storföretag och banker ska ägas gemensamt.

  På frågan om hur IKEA och H&M ska drivas menar han att ”Det kan vara i olika former, som att de som arbetar där äger”

  Bild och text från Jeanders bildblogg.

 6. Frågan borde vara. Kan vi ha ett odemokratiskt parti i riksdagen som öppet hyllat flera av världshistoriens värsta mördarregimer, ett parti vars medlemmar systematiskt terroriserat andra partiers representanter och återkommande stört och skapat upplopp vid andra partiers torgmöten?
  Ett parti vars medlemmar även uppmärksammats för ren terrorverksamhet.
  Ett parti vars medlemmar vandaliserat både privat och allmän egendom i samband med alla de konstiga demonstrationer de anordnat.
  Ett parti vars politiker återkommande går ut med rena lögner offentligt .
  Ett parti vars politiker inte kan uppföra sig ordentligt i riksdagen.
  Med mera, med mera.

 7. Håller med. Igår ljög Jonas en gång för mycket om detta. Alla vet att han vantolkar och fultolkar, Jonas vet, journalisterna vet, politikerna vet. De enda som fortfarande svävar i något slags påverkningsläge är 83:an.

  • … äh, skulle gör en radbrytning för att skriva mer så publicerades inlägget. Nåväl – det får vara så här. En sak till bara – att en vuxen människa kan hålla på sådär är mycket märkligt.

 8. Dick Harrison, sedan kan man tycka vas man vill om honom, har offentligen förklarat att det inte går att fastställa ett urfolk i Sverige då olika folkgrupper har kommit och gått sedan den senaste avsmältningen av inlandsisen.

  Det vi kan konstatera är att vi haft en relativt homogen befolkning under de senaste tusen åren minst. Vi vet också att vi hade ett betydande inflöde av nomadiserande samer i mitten på 1800-talet då tsaren stängde gränsen i furstendömet Finland då dessa var på sommarbete. För att härbärgera dessa flyttades andra nomadiserande samer söderut. Sammantaget vederlägger detta alla påståenden att vi hyser andra urfolk än svenska folket och följdriktigt bör varje form av statskupp eller splittringsförsök beivras.

  • Finns det verkligen riktiga samer nu för tiden? Det är mycket tveksamt.
   Efter att ha sysslat en del med släktforskning så har jag sett att blandäktenskap mellan samer o svenskar, samer o finnar har varit mycket omfattande i de s.k. lappmarkerna.
   När kungarna uppmuntrade folket till att bryta ny mark under 16-, 17- och 1800 talet så verkar de ha varit många från samebyarna som också nappade, på äganderätten och skattefriheten som utlovades och blev skogsbönder.
   De här bönderna där flera fick upp till ett tjugtal barn som i sin tur spred sig i halva Norrland och blandade upp sig med befolkningen, levde ju inte längre som sina förfäder och var knappast riktiga samer längre.
   Den här uppblandningen fortsatte genom århundradena
   Skulle nästa tro att de som kallar sig samer idag, de skatteunderstödda, skoter -, helikopter- och ren-ägande människorna har väldigt lite sameblod i sig.
   Alla vi andra som har rötter i norra Svergie kanske till och med har mer sameblod i ådrorna än de som idag felaktigt kallar sig Svdriges urbefolkning.

 9. Sveriges största demokratiska problem är avsaknad av journalistisk mångfald primärt orsakat av ett massivt, tvångsfinansierat, helt autonomt ”public service” som i praktiken har informationsmonopol i etern.

  • I det kommunistiska DDR (Jonas Sjöstedts drömsamhälle) fick man boka sig på en lista och ansöka hos politbyrån om få köpa sig en bil. Det fanns bara tre bilmärken alla tillverkade i DDR att välja på …

   Trabant

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/85/Trabant_601_Mulhouse_FRA_001.JPG/250px-Trabant_601_Mulhouse_FRA_001.JPG

   samt Ifa Wartburg och Zwickau P70

   Väntetiden tills bilen levererades var ända upp till 10 år men ofta ännu längre.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Trabant

   • Upp till 15 års väntan tills man fick den levererad.
    Trabanten var och är total livsfarlig att åka i.
    Den tillverkades av bomull med fenorharts.
    Fördelen att den rostar aldrig.
    Frågan är vad Miljöpartiet skulle säga om avgasreningen.
    När Trabanten körs med en oljerykandes tvåtaktsmotor.

    ”Bomull är kanske inte den första råvara man sätter upp på inköpslistan om man ska börja serietillverka personbilar. Men i fallet DDR räckte den inhemska karosseriplåten endast till en bilfabrik (IFA), eftersom landet utsattes för ett embargo under det kalla kriget i början av 1950-talet. Ett ersättningsmaterial behövdes till den andra östtyska bilfabriken och det blev den östtyska uppfinningen Duroplast.
    Trabant-karossen byggs alltså av bomull blandad med fenolharts, som sedan bakas i sex minuter under tryck i värmepressar. Inte direkt rationellt men väl rostfritt. Bomullen kommer från Sovjet och har så korta fibrer att den inte kan användas för att göra kläder.

    Rostfritt i Trabant-fallet är dessvärre i dag en förbannelse, för bilarna skrotas ju aldrig och de kan därför förpesta luften hur länge som helst med sina rykande tvåtaktsmotorer.”
    https://teknikensvarld.se/trabant-fabriken-ett-halvar-efter-murens-fall-165019/

 10. Jonas Sjöstedts ”presskonferens” igår har mycket stora likheter med Adolf Hitlers Ölkällarkuppsförsök i München 1923. De båda försökte omkullkasta demokratin och en vald församling med diverse proklamationer.

  Igår var ett rent statskuppsförsök.

 11. Nästan men bara nästan komiskt att en råkommunist står i TV och uttrycker sig på det sättet men det visar ju också klart och tydligt vilken typ samhälle vi lever i dag efter 50 år av extremt vänsterstyre !

 12. ALLA vet väl om det MEDVETNA MISSFÖRSTÅNDET när Björn Söder uttalade sig om detta 2014/2015 och MAN VILLE MISSFÖRSTÅ HONOM! MAN ville TOLKA HONOM FEL!! USCH jag blir förbannad bara jag tänker på det igen! KOMMUNISTEN ska ta sina kamrater och särskilt ”tanten” han hade med sig vid pressträffen och tänka att ”om tanten blir vise talman så ÄR UNDRENS TID INTE FÖRBI” !!!!!

  • Tyvärr, i dagens idiot-Sverige går allting det finns ju inga moraliska eller etiska regler kvar allt är i fritt fall vilket naturligtvis gynnar vänstern !

Kommentera