En religiös studieresa till Qom…

ISLAM. Staden Qom i Iran är en av shiamuslimernas heligaste och är Irans teologiska centrum där alla troslärda utbildas. 

När ungdomar från Järfälla får åka på ”spirituell” studieresa till Qom, tror ni att de lärs ut värderingar som gagnar Sverige och det svenska samhället, twittrar Nima Derwish.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 thoughts on “En religiös studieresa till Qom…

 1. Jag var med på 80-90 talet då det likaledes företogs olika projekt för att bryta mönstret, utanförskap var inte uppfunnet då.

  Ungdomar skickades på resor med segelbåt, inte alltid smärtfritt. Några verkade fungera, men jag vet inte slutresultatet.

  Men det som är viktigt att säga är att alla dessa projekt bygger på det felaktiga antagandet att det är något fel någonstans, förutom på deras egen kultur.
  Ingenstans ställs/ställdes krav på människorna. Motivationen var att tjäna pengar, och då inte genom arbete, som inte är lika lönsamt som brott.

  Det är ett samhälle som tvärtemot resten av Sverige får bestämma spelreglerna för att dem ska delta. Ingen vill/ville framstå som rasist, vilket är ett sätt för dem som accepterar deras världssyn, genom att kräva gensvar och samma regler som resten av befolkningen. Samma argument och brist på vilja att verkligen bryta detta hörs än idag.

  Det är bara löjligt att skicka dem på resor till länder, deras föräldrar ”flytt i från”. Det de lär sig kan i värsta fall vara extrem terrorism och i bästa fall att de blir mer muslimska vilket inte gynnar Sverige.
  Bromsa lycksökandet och lögnerna, genom minskad invandring och krav på självförsörjning, så får dessa människor ansvar för sina egna liv igen.
  Ta bort ”hemspråksundervisning” som är kontraproduktiv eftersom den tillåter dem att leva kvar i sin bubbla.

  Hela riksdagen var ute på studiebesök i förorten, vilket verkade vara mycket exotiskt för vissa. Men resultatet blev som vanligt, mer pengar för att lyfta området, medans invånarna fortsatte förstöra eftersom ingen behövde betala.

  Skrämmande att det största politiska arvet efter massinvandringen är ett otal No-Go Zoner, som bara kostar pengar och skapar nya experter på brott.

 2. Kvinnor och framför allt småflickor, tvingas knyta mattor där.
  Man knyter fast flickorna i vävstolen så de inte smiter.

 3. Gratis pilgrimsfärd betald med våra skattemedel?… Kan inte dom stanna kvar där om dom gillar detta detta land? Enligt koranen så gagnar ju detta inte några ursprungliga Svenskar utan tvärtom . I framtiden kanske sharialagar och ond bråd död för oss Svenskar när dessa sakta får ta makten pga dessa naiva pk politiker som inte fattar någonting.

Kommentera