Ion Gabriel, tiggare från Rumänien dömt för våldtäkt och flera överfall

BROTTSLIGHET. Ion Gabriel, medborgare i Rumänien, överföll och våldtog en kvinna vid tvärbanan i Bromma. Nu döms 36-åringen till rättspsykiatrisk vård för våldtäkten och flera andra överfall på unga kvinnor i Stockholm, samt utvisning. 

Enligt förundersökningsprotokollet sprang han i fatt kvinnan och ryckte ner henne på marken där han genomförde handlingar jämförbara med våldtäkt. När kvinnan försökte freda sig bet han henne upprepade gånger i handen. Kvinnan har i förhör berättat att hon trodde att han skulle döda henne och att hon är glad att hon lever i dag.

Nu döms den 36-åriga mannen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning samt utvisning för våldtäkt samt ofredande och olaga hot. Bara två veckor innan våldtäkten trängde han in två minderåriga flickor ett hörn och antastade dem på Kungsholmen. Han blev vid det tillfället avbruten av byggarbetare som såg händelsen och kom springande till flickornas undsättning.

Några månader tidigare gick han till en verbal attack mot en ledig polis, då denna befann sig i närheten av sitt hem tillsammans med sin unga son. Han spottade även på kvinnan innan han cyklade därifrån.

Gabriel lever en ”vagabonderande tillvaro utan ägodelar eller ekonomiska medel”.

Enligt kammaråklagare Tomas Mattsson var det bra polisarbete som ledde fram till gripandet. 36-åringens DNA fanns redan i registret då han topsats i samband med attacken på den lediga polisen, men därefter släppts på fri fot.

Mannen är tidigare dömd för snatterier och stöld.

-Pettersson undrar varför en utländsk EU-medborgare, dömd redan 2012 utan tillgångar är kvar i landet? Varför följer inte svenska myndigheter lagen?

TIDIGARE 2018-05-05. Rumänsk tiggare häktad för våldtäkt i Bromma

BROTTSLIGHET. Den 36-årige EU-migranten Ion Gabriel född 1981 och medborgare i Rumänien samt i behov av tolk har häktats på sannolika skäl för den uppmärksammade våldtäkten i dagsljus i Ulvsunda i Bromma. 

-Pettersson spekulerar och gissar på att det rör sig om en så kallad zigenare och inte en rumän.

Solna tingsrätt mål nr B 2807-18.

Om Bromma på bloggen…

TIDIGARE 2018-03-30. Kvinna överfallen och våldtagen i dagsljus

BROTTSLIGHET. En kvinna har blivit överfallen och våldtagen på en gångväg i ett industriområde i Bromma kl.17, rapporterar flera medier. En stor polisinsats med bland annat hundar pågår i området.

Kvinnan pratade i telefon med sin syster när överfallet skedde och bad henne larma polisen.

-Pettersson undrar om alla hämningar släppt på de nya. Tättbefolkat i dagsljus och som vanligt verkar kvinnan ha varit blind eftersom vi inte får något signalement.

10 thoughts on “Ion Gabriel, tiggare från Rumänien dömt för våldtäkt och flera överfall

 1. Varför skulle det fungera, när så mycket annat inte gör det. Lite OT men ändå. Min fru har den avskyvärda sjukdomen Alzheimers, kan inte läsa eller skriva längre än mindre föra en konversation. Detta borde sjukvården veta men de envisas att sända henne brev om att inställa sig med busstransport och ledsagare om så önskas.”Ledsagare om så önskas”, hon sitter i rullstol lyfts i och ur medelst lyftanordning. Undrar vem ledsagaren är, jag ännu äldre med kronisk hjärtsvikt inte mycket till ledsagare. Då finns inga resurser, vi står ju ändå i vägen för den nya intelligentian som importeras i tusen och åter tusen för att ta över ansvaret för nationen styrda av nomenklaturan. En samling mindre lyckade individer som säger sig vara politiker men som inte är skickliga nog för att prata ihop sig till en handlingskraftig regering baserad på väljarnas vilja.

 2. Uppmärksammas säkert inte lika mycket som den rumänske tiggare som tragiskt mördades av två unga skitstövlar.

 3. Då tillhör han säkert de 7,5 % som fick rösträtt, trots att han inte är svensk medborgare.
  Svenska folket kräver omval, efter allt valfusk som avslöjats.

 4. Det är väl mera humant om han skickas tillbaka snarast till sitt hemland, där han kan språket etc. Rumänien är ju ett EU land så det kan väl inte finnas några hinder. Eller?

  • Men om han skickas hem, kan han ju inte rösta i det svenska om-valet.
   I Sverige ges icke svenska medborgare rösträtt.

 5. Staten väntar troligen på det kommande pensionstillskott han kommer att bidra med!
  Sanning å säga, det finns för många av hans sort. Msm o politikerna tar aldrig upp detta överskott av människor som inte bara kostar i form av bidrag, utan även i form av kriminalitet och psykiska problem för dem som drabbas av deras brottslighet.

Kommentera