Tyskland: Antiinvandringsparti stiger kraftigt i popularitet

av Soeren Kern  •  18 september, 2018

 • AfD:s opponenter, som ofta stämplar partiet som ”extremhöger” eller ”extremistiskt” hävdar att partiets påstådda kopplingar till nynazistiska grupper utgör ett existentiellt hot mot Tysklands konstitutionella ordning. AfD:s supportrar svarar med att Tysklands politiskt korrekta etablissemang försöker, i rädsla för att förlora makt och inflytande, försöker bannlysa ett legitimt parti som har lovat att sätta de tyska medborgarnas intressen i första rummet.

 • ”Migration är kärnan till alla problem.” – Den tyska inrikesministern Horst Seehofer.
 • ”Extremism kan inte bekämpas med uteslutande, utan genom att titta på fakta. De som vill nå de oroade medborgarna måste själva ta sig ur de ideologiska dikena.” – Oswals Metzger i Tichys Einblick, en framstående tysk blogg.

Mordet på en tysk medborgare som begicks av två nekade asylsökande i Chemnitz, och polisens försök till mörkläggning av det, har bidragit till en kraftig ökning i stöd för antiinvandringspartiet Alternativ för Tyskland (AfD), som enligt en ny opinionsundersökning har tagit över efter Socialdemokraterna (SDP) som den andra starkaste politiska kraften i Tyskland.

Stödet för AfD har stigit till 17 %, medan stöd för SPD har minskat till 16 %. Alliansen med förbundskansler Angela Merkels kristdemokratiska union (CDU) och Kristna sociala unionen (CSU) ligger på 28,5 %, enligt en opinionsundersökning av Insa Institute som publicerades i nyhetstidningen Bildden 3 september.

Läs vidare

7 thoughts on “Tyskland: Antiinvandringsparti stiger kraftigt i popularitet

 1. Afd och SD eller liknande i andra länder deras framgång beror till största delen på en total inkompetens och maktarrogans hos andra partier.
  De som har stället till med eländet har inte självinsikt att förstå vidden av katastrofen de har ställt till med än mindre förmågan att lösa den.

 2. Glädjande att även du Soeren följer upp denna växande skara,av normalt funtade personer i Tyskland. Senaste omfrågan inför valet om knappa tre veckor i Bayern,visar nu att AfD ständigt ökar sin väljarskara. Detta samtidigt som CSU som varit starkaste kraft i delstaten sedan 2:a VV,nu går kräftgång och hamnar kring 35 %. Detta parti som i alla tider varit ensamma styrande gör nu allt de kan för att smutskasta AfD…
  Ja över största delen av Europa går nu partier som värnar om sina länder, ständigt framåt.

  • Merkel har aldrig varit så klämd som för dagen. När det brinner i knutarna for hon iväg till Algeriet i går,för att slippa eländet i Bundesdagen !
   Nåväl den som tager fan i båten, (sossarna) får ro den iland.

Kommentera