Varför ska skattebetalarna försörja illegala invandrare?

INVANDRING. Sveriges Radio Ekot och flera andra medier rapporterar om vuxna, huvudsakligen vuxna afghanska män som media envisas med att kalla ”ensamkommande barn och ungdomar” som är bostadslösa eftersom de inte har tillstånd att vistas i Sverige.

8400 av dessa unga män, som fått avslag i flera instanser på sina ansökningar om att få stanna i Sverige eftersom de saknar asylskäl, har lämnat in ansökningar till Migrationsverket för att söka tillstånd att få stanna för att studera på gymnasiet.

Dem så kallade ”afghanlagen” eller ”gymnasielagen” har kritiserats hårt och nu väntar afghanerna och alla andra att Migrationsöverdomstolen ska avgöra lagen.

För närvarande är dessa afghaner illegala invandrare, de har fått upp till tre avslag, de har inte rätt att vistas i landet. Många av den har dessutom ljugit om ålder och bakgrund. 

Det är inte rimligt att journalister och politiker kräver och förväntar sig att svenska skattebetalare ska bekosta eller ens bidra till ens boende och försörjning. Dessa män har fått avslag på sina asylansökningar och borde ha återvänt till sina familjer i Afghanistan, Pakistan och Iran för länge sedan.

De lobbyister som som av obegriplig anledning agerat för att dessa tusentals icke skyddsbehövande män ska få stanna i Sverige, har försatt dem i denna situation och har också allvarligt skadat tilltron till svensk rättvisa och likhet inför lagen. Dessa män borde vara deras ansvar tills situationen löser sig, ingen annans.

Merit Wager Twitter

Läs mer hos Merit Wager…

Hade vi följt lagen och behandlat alla lika hade problemet med afghanerna inte funnits.

0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
99,4 procent är män.
49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
52 av de c:a 9000 är kvinnor.
Varför inte följa Dublin-förordningen om första asylland?
Varför inte följa Sveriges lagar?

Stöd bloggen.

13 thoughts on “Varför ska skattebetalarna försörja illegala invandrare?

 1. Detta får vi för pengarna på SVT 2 ikväll 23.15 – 23.45.

  ”Muslimsk högtid”

  Vi besöker Uppsala moské och följer deras firande av högtiden Eid al-Adha.
  Församlingens talesman Ahmad Orfali är vår ciceron.
  https://www.svtplay.se/video/19303387/muslimsk-hogtid/eid-al-adha-avsnitt-2-1?start=auto

  När kommer muslimerna att visa på deras Tv kanaler en Julotta, månne,
  När de själva inte ser på några av de TV kanaler som finns i kanalutbudet, som fastigheterna tillhanda håller.
  När det finns minst en ”wokpanna” på deras balkonger/ uteplatser.

 2. Den s k ”gymnasielagen” för ffa afghaner som den svenska riksdagen röstat igenom stöter på motstånd.

  Delcitat

  Göteborg begär EU-tolkning av gymnasielagen

  Migrationsdomstolen i Göteborg tar nu hjälp av EU-domstolen och har begärt ett så kallat förhandsavgörande. En av de springande punkterna i gymnasielagen har varit det sänkta beviskravet för de sökandes identitet.

  Vissa har tolkat de sänkta kraven som oförenliga med såväl svensk grundlag som EU-rätten, och domstolar i Malmö, Stockholm och Luleå har haft olika syn på saken.

  – Det vi vill har stöd med är hur vi ska tolka EU-rätten, sedan får vi själva tillämpa det på den nationella lagstiftningen, säger Johan Sanner.

  Min bedömning är att vi sannolikt inte kommer att döma av några mängder av den här karaktären, så som rättsläget ser ut just nu.

  Förhandsavgörande från EU-domstolen tar i regel ungefär ett år, men kan gå snabbare om begäran behandlas som ett skyndsamt ärende.

  Slut delcitat

  Läs mer här:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/goteborg-begar-eu-tolkning-av-gymnasielagen

  Om EU-domstolen INTE kommer att behandla detta fall som ett skyndsamt ärende, Ja då kommer sannolikt besked från EU-domstolen att dröja c:a ett år. Vad gör Sverige då med afghanerna som finns här under väntetiden?

  Om EU-domstolen efter c:a ett års väntan kommer fram till att den svenska ”gymnasielagen” inte uppfyller EU:s krav. Vad gör Sverige då? Omarbetar lagen och tar ett nytt beslut i Sveriges riksdag om man lyckas få en majoritet? Bättre vore då att skicka afghanerna m fl åter till sina ursprungliga hemländer.

 3. Vad som retar mig är dessa lyxkonsumernade migranter är att någon/ra frisörer gör dyrbara färgslingor i deras frisyrer. Dessa frisörer debiterar sedan MIG-verket flera tusen kr per klippning/färgning. I slutändan alltså dina skattepengar

 4. Såg en fin liten naturfilm! Observera; den har ingenting med ensamkommande att göra! Eventuella liknelser med riktiga personer är bara slumpen! Jag liknar inte ensamkommande med gökungar och tar avstånd från rasistiska uttalanden om dessa!

  • En annan bra och tänkvärd liten film!

   Så här framställs Sverige av ockupationsförespråkarna!

   Invandringen skall rädda det fattiga Sverige ur misären precis som magiska bönor! Fridolin spelas av Musse och Kalle reagerar som jag hade gjort när han ser bönorna!

 5. PK andans vanliga godhedsknarkande utan någon eftertanke hur det skall gå med allting.Undrar om pojkarna har arbetstillstånd på grund av att dom fick stanna här?Då kan dom kanske sörja för försörjningen eller att dom som vill att dom skal stanna kan bidra med bostad och medel.Varför skall vi pensionärer betala allting med våra skatter?

 6. Varning till alla villaägare!

  Hyr inte ut din villa!
  => Hyresgästföreningen knäcker dig!
  Vår hyresgäst började med invandrarförläggning!
  – En va 25 årig marockansk ”gatubarn!
  – Utan uppehållstillstånd! = illegal invandrare!
  – Hyresgästföreningen stöttar hyresgästen!
  – Någon som förstår vår situation?
  – Hyresgästföreningen knäcker villaägare!

 7. Kan väl inte vara några som helst problem!

  Nu är det upp till bevis för alla er som röstade på fortsatt vansinne!

  Ta hem dom och försörj dom!

  • ”Kalasbetalaren”

   Ja, vi drabbades av det
   trots att vi röstade på SD!

   Hyresgästföreningen är mot villaägare!

   • Ja, det är fantastiskt att dom ”godhjärtade” inte kan ta hand om det dom skapat! Vi som röstade nej borde slippa tvingas att betala för vår egen utrotning!

Kommentera