Fängelse för utebliven repövning


BROTTSLIGHET. Genom tingsrättens dom har fastställts att R. gjort sig skyldig till den åtalade gärningen. Han ska därför dömas för brott mot totalförsvarsplikten enligt 10 kap. 2 § första stycket lagen om totalförsvarsplikt.

Enligt rättspraxis är påföljden för ett sådant brott som R. begått i allmänhet fängelse i 14 dagar. Endast om särskilda skäl föreligger ska annan påföljd väljas.

Det som framkommit i målet, bl.a. att R. vid tiden för repetitionsutbildningen mådde psykiskt dåligt och inte ville riskera att förlora sin nya anställning, utgör inte sådana skäl. Påföljden ska därför bestämmas till fängelse i 14 dagar.

Hovrätten för Västra Sverige B 2519-18

-Pettersson tycker självklart att blir man inkallad ska man göra sin plikt. Men jämfört med många andra straff är detta löjligt och hur lämpligt är det med soldater som mår psykiskt dåligt i tjänst?

R. ska dessutom betala tillbaka försvarskostnaderna till staten, det är ytterst ovanligt för andra brottslingar.

Här är tydligt att man vill statuera ett exempel. Tänk om man gjorde likadant med stenkastare och bilbrännare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


13 responses to “Fängelse för utebliven repövning

 • El gringo

  Det är klart att man ställde upp på repövningarna, innan försvaret slaktades. Då hade vi ju ett försvar värt namnet. Nu har vi inte det och då ska det inte vara så hårt för den som inte orkar.

  Gilla

  • Cirkus Sverige.

   Om det fortsätter i samma sjuka anda, så har vi inget kvar att försvara.
   Det kan vara svårt att få våra ungdomar att försvara Sverige, när det största hotet kommer inifrån Sverige, där regeringen/7-klövern har bjudit in fienden, för att förslava/terrorisera sin egen befolkning.

   PS.
   Kan det vara så att Sverige ( del av ) är det enda land i världen, som har en befolkning som röstar på partier ( 7-klövern), som värnar mer om terrorister än sina egna.
   Och att dessa partier spottar sina landsmän i ansiktet, det bryr de sig inget om…nej då…spotta gärna på.

   Hur sjukt får ett lands sk. styrning ( och hur sjuka får invånarna ( del av )) bli !?

   Gilla

 • age

  Men det är väl naturligt?
  ”R” är väl svensk?

  De som kastar sten på blåljuspersonal, bränner bilar och skolor är kanske inte svenskar?

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Det var ett rent h-e att trassla sig ur civilförsvarsplikten en gång i tiden, men det gick, ivrigt understödd av far min, yrkesmilitären.
  Men jag minns, Barbro Alving åkte ju dit för att hon vägra civilförsvaret.

  Gilla

 • Sven

  De mest motiverade att göra militärtjänst, för ett antal decennier sedan, var de som ville få bästa möjliga vapenträning inför den kommunistiska revolutionen. Helt gratis och dessutom betalt, dock uselt betalt.

  Att tvingas umgås med sådana individer, samt mycket annat märkligt, ledde till att ett okänt antal ansökte om frisedel eller vapenfri tjänst på den tiden.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Han var ju svensk,då skall han straffas.Tokigheter tar aldrig slut.,man reagerar inte längre på alla vansinnigheter som man hör.

  Gilla

 • Torleif

  Jag gjorde lumpen.
  En lumparkompis och jag fick ett brev angående repmånad. Vi sade att ”vi drar till Spanien så vi slipper skiten”. Tack och lov blev repmånaden inställd och vi kunde fortsätta arbeta som vanligt.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Och de desertörer ( skäggbarn) ifrån ex. Afghanistan, som lämnar sina barn, syskon, fruar, föräldrar, gamla, handikappade och sjuka, för att servas med pengar, fina lägenheter, märkes-kläder, sjukvård och amnesti, allt medans batik-häxorna tycker det är sååå synd om dessa skäggbarn.

  Om det blir krig i Sverige, kan då våra manliga medborgare ( 18 – 50 år ) lämna Sverige och åka till ex. Norge, och där få kramar och pussar samt få det mesta, utan krav ???? Samtidigt som Norges regering säger…..mitt Norge bygger inga murar, det är sååååå synd om dessa barn ifrån Sverige.

  Låt idiotin få ett STOPP !!!

  Gilla

  • Tony

   Det blir det ju inte, Svenska folket har ju röstat fram dom jubelidioter
   som är orsak till allt elände i Sverige, och dom som är ansvariga jobbar nu för fullt för att stänga ute SD.
   Många i Sverige borde leva under förmyndarskap, för om
   dom inte begriper att det är dessa Allianspartier som förstört
   landet är det mycket illa, att dom sen haft god hjälp av sossarna hjälper inte, dom regerade trots allt i 8 år!
   .

   Gilla

  • age

   Det finns ändå ett hopp: Nyval ………

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Blir aldrig nyval, det tillåter inte 7 klövern eftersom det ev skulle kunna gynna SD eller något annat så s.k högerpopulistiskt parti !
    Någon ny typ av pakt liknande DÖ mellan Alliansen, S, MP och kommunisterna i partiet V är mer realistiskt att vänta sig i dagens demokratur Sverige i fritt fall.

    Gilla

   • Grune

    Jag hoppas innerligt att SD menar allvar när dom säger att dom skall fälla alla regeringar som vägrar tala med SD.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: