Enorm rysk militärövning inleds idag, men…

UTRIKES. Det pratades mycket om rysk inblandning i det svenska valet tidigare, det är det tyst om nu. Det verkar som Sveavägen 68 var ett betydligt större hot mot den svenska demokratin än Ryssland. 

Idag är medierna fulla om regeringsbildningen i Sverige och om att den största ryska militärövningen sedan Kalla kriget inleds i dag. 300 000 ryska soldater och styrkor från Kina och Mongoliet deltar i Vostok-2018, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Omkring 36.000 pansarbandvagnar, fler än 1.000 stridsflygplan, helikoptrar och drönare gör att Vostok-2018 även klassas som den största militärövningen i landets historia.

Nåväl, Ryssland ska bemötas med respekt men vi ska inte överdriva. Ryssland (Ryska federationen) är världens största land och sträcker sig över nio tidszoner från Östersjön till Stilla havet. Ryssland är jättestort men sedan är det inte så mycket mer, stort men…

Befolkning 2012

 • Ryssland 143 miljoner
 • USA 314 miljoner
 • Tyskland 82 miljoner
 • Polen 38 miljoner
 • Italien 61 miljoner
 • Sverige 9,5 miljoner

BNP i miljoner dollar 2012

 • Ryssland 2 014 770
 • Tyskland 3 428 130
 • USA 16 244 600
 • Polen 489 795
 • Italien 2 014 670
 • Sverige 593 942

Militärutgifter i miljarder dollar 2013

 • USA 600
 • Kina 112
 • Ryssland 68
 • Saudiarabien 60
 • Storbritannien 57
 • Frankrike 52
 • Japan 51
 • Sverige 6

Ryssland har alltså en befolkning lika stor som Italien och Tyskland tillsammans. Rysslands ekonomi är lika stor som Italiens, mycket mindre än Tyskland medan USA:s ekonomi är åtta gånger större.

Tänker man sedan på att ryssarna måste fördela sina resurser över den enorma landytan, mot Kina och Japan i öster, mot muslimska separatister i söder och mot väst så är det inte så mycket kvar till Putins eventuella supermaktsambitioner…

-Pettersson menar att om Sverige och Finland byggde upp ett rejält gemensamt försvar så skulle det räcka. Ryssarna har nog med annat och sina muslimer inom och utom landet.

Tänk också på att Ryssland i princip är omringad.

Totalt har USA över 800 militärbaser utomlands medan alla världens andra länder tillsammans har cirka 30 militärbaser utanför sina egna gränser.

Jag anser att Ryssland och väst borde enas mot islam…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “Enorm rysk militärövning inleds idag, men…

 1. Någon påpekade t ex att Rysslands militärutgifter i Dollar inte stämmer riktigt eftersom deras egna utrustning är mycket billigare att tillverka, och då blir inte USAs försvar 8 ggr större utan max ca 3 ggr större, någonting sånt, men jag vet inte säkert.

 2. År det någon eller några vi pursvenskar skall vara rädda för så är det 7 Klövens företrädare och deras lakejer. Jag tycker att det är en stor bedrift av Putin att han har fått ordning och reda i stora delar av detta jätteland. Jag personligen är inte det minsta orolig för den ryska björnen.

 3. Valtider !
  Ett perfekt läge för Putin att invadera dagens lilla trygga och heligt mångkulturella Sverige som svenska Natoanhängarna tror kommer att ske.

  • Ja och få ytterligare minst en halv till en miljon Islamister,på köpet !!!
   Av dessa c:a 1.000 som är beredda,att redan idag offra sina liv i ett attentat ! Allt för att tillfredställa sin Allan.
   Det är nog detta,som lockar Putte till att lägga Absurdistan under sig ?

 4. Enligt min åsikt måste valet göras om.
  Alldeles för mycket valfusk har registrerats
  Valmyndighetens hemsida stängdes när SDs siffror var 23%.
  Och när det senare tas upp har siffrorna ändrats till 19 %.
  Likaså var siffrorna för MP 3% och efter avbrott blev den 4,5.
  Dessutom har valmyndigheten flyttats från universiteten till skattemyndigheten.
  Jag litar lika mycket på skattemyndighetens oberoende, som förre chefen för Polisen, Dan Eliasson.
  Det var på skattemyndigheten som man förvarnade sina kollegor innan det blev granskning av deklarationerna, de är korrupta.
  Sossarna är med invandrare ända in i valbåset för att se att de röstar rätt.
  Fusk från början till slut.
  EU har klagat på vårat valsystem, även valobservatörerna har aldrig sett något bedrövligare.
  Allt måste åtgärdas före nyvalet.

  • Samt skatteverket har felaktigt registrerat världens äldsta medborgare i Västerås. Vägrar ändra trots upprepade uppmaningar. Handläggaren landsmaninna enl uppgift.

  • Vi får inte glömma Magdalena ”Tomma ladan” Andersson (S) som varit överdirektör vid Skatteverket mellan åren 2009 och 2012.

   Litet utdrag här ur hennes politiska karriär.

   Magdalena Andersson var politiskt sakkunnig 1996–1998, planeringschef i Statsrådsberedningen 1998–2004 och statssekreterare i Finansdepartementet 2004–2006. Under åren 2005–2009 var hon styrelseledamot i den socialdemokratiska tankesmedjan Policy Network.

   Under åren 2007–2009 var hon rådgivare till ordföranden för Socialdemokraterna Mona Sahlin och mellan 2009 och 2012 var hon överdirektör vid Skatteverket. Andersson utsågs i februari 2012 av Stefan Löfven till Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson. Den 29 september 2014 blev hon ledamot i Riksdagen och bara fyra dagar senare tillträdde Andersson posten som finansminister.

   Källa:

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Magdalena_Andersson_(finansminister)

 5. Den stora skillnaden mellan Ryssland och Väst är att Ryssland är en expansiv diktatur som har invasionstrupper placerade på flera grannländers territorium. Dessutom så är korruptionen massiv i Ryssland även på högsta politiska nivå och åsiktsfrihet av västlig modell existerar mest bara på pappret.

  • Du söker med vaga argument påvisa,att Ryssland ( 68 miljarder USD i årligt militäretat) skulle vara en fara ?
   Stenbock vill hävda motsatsen.Varför skulle Ryssland utgöra en sådan? Landet har världens största naturtillgångar vilande inom sin federation.(möjligen Afrika borträknat)
   USA däremot ( 600 miljarder USD årligt militäretat) med C:a 1.000 militärbaser utplacerade över hela klotet,skulle kunna vara en sådan fara.
   Låt er inte även i detta fall,luras av den propaganda som ”vissa kapitalstarka grupper”,gärna vill få oss att tro !
   Vem o. vilka får ni själva gissa er till…………….

   • Det är absurt att tänka sig att USA skulle invadera delar av Canada eller Mexico. Ryssland har däremot trupper på bl.a. Ukrainas och Georgiens territorium.

   • Var har du bevis för detta ? Att det finns grupper av/med olika legoknektar,nyttjar ju såväl USA som Ryssland. Men dessa är inte där under sina resp. länders militärledning.
    Du måste skilja på ren fakta och den propaganda/fake som dagligen sprides av rent ekonomiska intressen !

   • Att ryska armén är närvarande på Krim och i Abhasien och Sydossetien är något som Ryssland även officiellt erkänner. Dessutom är det solklart att de finns i Donetsk och Luhansk, bl.a. de som krigar där har den typen av utrustning som endast ryska armén har tillgång till (bl.a. nymoderniserade pansarvagnar och avancerad luftvärn såsom det som passagerarplanet sköts ned med) och dessutom strider de på ett sätt som endast organiserade arméer gör.

 6. När skall Petterssons lära sig att ”BNP” är ett närmast ointressant mått på ekonomi. Det skall vara ”BNP per Capita” – inget annat!

  • Försök slå in det i huvet på Feministregeringen, Alliansen o pansargeneralen.
   Är övertygad om att vår Pettersson vet, men det är data från officiell statistik.

 7. Jag instämmer helt och tror också att Ryssland och Putin är ett betydligt mindre hot mot Sverige och svenska folket än vad sossar och andra vänsterliberala krafter inom Sverige är i dagens läge.

Kommentera