Glädjande valresultat, Fi tappar 9 av 10 väljare

VALET 2018. I besvikelsen över en del valresultat får vi glädja oss åt andra. Feministiskt initiativ gör ett ur Petterssons synpunkt kanonval. De faller handlöst – från 3,1 procent i valet 2014 till 0,4 procent i år, när 5876 av 6004 valdistrikt räknade.

Det innebär att FI blir utan partistöd och heller inte får valsedlar gratis utdelade nästa gång.

Gudrun Schyman, som är partiledare ihop med Gita Nabavi, ser två orsaker till tappet. Under mandatperioden har krav på hårdare tag hörts allt starkare i den politiska debatten, samtidigt som rasistiska rörelser har växt sig stakare, enligt Schyman. Väljare som ogillar den utvecklingen har då sökt sig till ”säkra kort” av oro för att en röst på Fi kan bli en bortkastad röst, tror Schyman enligt Expressen.

-Pettersson struntar i orsaken utan är glad för det lilla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

35 thoughts on “Glädjande valresultat, Fi tappar 9 av 10 väljare

  • De rösterna som Gudrun tappade gick till V som ökade.
   Bättre vore att det Fi tappade så skulle då fått röster ifrån MP så hade de också hamnat under när de ligger precis över 4%.

 1. Det var väl med Fi som med Me Too, att de blev paralyserade
  när de blev hårt ansatta eller ”tagna”?

  Vissa grupper i samhället verkar ju inte ha någon försvarsmekanism?

  Me Too kanske ska byta till ett mer passande namn, t.ex. Let Go?

  Själv lärde jag mina döttrar att ömtåligaste ponkten på en angripare är ögonen. En skada där minskar också ”lusten” och vederbörande får annat att intressera sig för + viss försämrad orienteringsförmåga.

  • En annan är smalbenen, en snabb spark får kräket
   att böja sig fram, och då är det bara att utdela en smocka
   vid tinningen.
   Fast många blir paralyserade vid ett angrepp.

 2. Nu kommer de väl gå i graven i alla fall i ide , synd egentligen. Man fick sig alltid ett gått skratt på Fi’s bekostnad.

  • Måste säga att jag gläds med Pettersson och många andra här. Men säga vad man vill om Gudrun, uppfinningsrik är hon ju ialla fall. Tänker på pengarna hon eldade på Gotland. Gav ju ganska mycket utrymme i media. Klart billigare att elda några tusenlappar än att ha annonserat i alla dessa tidningar.

 3. Verkligen en bra nyhet, och hoppas att det är ett tecken på att fler och fler börjar vakna och förstå!

 4. Jaha Gudrun, inget riksdags plats vid köttgrytan?, du få väl hitta på något annat för att komma till köttgrytan igen, eller spelar in porrfilm. Det finnas faktisk folk som tänder på sådana avtacklade fregatter som dig

 5. Det mest dråpliga var när hon intervjuades på valnatten och var bra bladig. Påstod inte hon att hon lagt flaskan på hyllan?

 6. Det är ju intet att glädjas över. Detta innebär bara att extremisterna och islamisterna har insett att de kan få mer inflytande inifrån partier som redan är i riksdagen. De återfinns förmodligen hos C och Vpk.

 7. Här kan jag ha fel, men jag tycker mig minnas ha läst, att om ett parti får minst 2,5% i riksdagsval så får man statsbidrag under mandatperioden. Det skulle således Gudrun ha fått.

  Men nu måste det väl vara slut?! Å andra sidan – vad får man inte skattebidrag för? Man uppfinner nog något. Kanske någon undangömd kulturfond.

 8. Trots starkt stöd från SVT eller kanske tack vare där de får framföra sin fantasifulla politik.
  Nu måste det väl ändå vara uteslutet att de får vara med i varje debattprogram och torgföra sitt verklighetsfrånvända dravel.

 9. Enligt den ur ett antal aspekter erbarmliga Schymans krackelerade resonemang skall således de motgångar detta renodlat lyteskomiska parti erfarit, härledas till ökad rasism.
  Naturligtvis vill denna degenererade dipsoman insinuera att den föregivet xenofobiska oppositionen, med SD:s galjonsfigur Åkesson som prestav samt övriga nationalistiskt sinnade partiers förgrundsgestalter, bär skuld till den rabiata radikalfeminismens välförtjänta bakslag.
  Någon övrig förklaringsmodell är den årbräckta lådvinslollan icke i stånd att reflektera över.
  Andreas. 😃

 10. Perfekt, nu får genusgalningarna satsa på nytt alternativ, vore ju bra om de valde MP så kanske de kan sänka det partiet också.

 11. Benny Andersson har stöttat FI under flera år och senast till denna valrörelse skänkte han 100.000.
  Han blir nog inte glad åt resultatet.

  • Ingenting, eftersom de inte kan svenska: de 57 valobservatörerna från SILC kommer från Litauen, Ukraina, Vitryssland, Armenien, Moldavien, Azerbadjan, Ryssland och Georgien; och de 2 valauditörerna från OSSE kommer från Polen och Grekland.

 12. Glädjande att Fi är nästan utraderat men det negativa är att många Fi röster har gått till att rädda MP och stärka kommunisterna.

  • Ja, den vänsterextrema väljarkåren finns ju tyvärr kvar i form av andra partier än FI !
   SD, inte ens 18%, ett mindre lyckat valresultat.

   • @ Kenth Andersson & Valter

    Så stor del av rösterna fick småpartierna

    Feministiskt initiativ: 0,49 %
    Alternativ för Sverige: 0,30 %
    Medborgerlig samling: 0,16 %
    Landsbygdspartiet oberoende: 0,13 %
    Piratpartiet: 0,12 %
    Direktdemokraterna: 0,08 %
    Kristna värdepartiet: 0,06 %
    Enhet: 0,06 %
    Klassiskt liberala partiet: 0,03 %
    Nordiska motståndsrörelsen: 0,03 %
    Djurens parti: 0,02 %
    Initiativet: 0,01 %
    Sveriges kommunistiska parti: 0,01 %

    Källa:

    https://www.svt.se/nyheter/val2018/sa-gick-det-for-smapartierna-i-valet-2018

Kommentera