Stäng

Valtankar

INSÄNDARE. Det känns som ett stort antiklimax. Ingenting hände. Det såg bra ut till en början. S och M tappade stort, MP under strecket och SD ökade om än mindre än väntat. Men när siffrorna började stabilisera sig var allt vid det gamla.

Det skulle aldrig falla mig in att recensera hur folk röstar men det står väl ganska klart att vilken pajsare som än blir statsminister lär invandringen (anhöriginvandringen) fortgå i oförändrad, för att inte säga, ökad takt, skjutningar och våldtäkter likaså, vården och omsorg ytterligare fallera etc.

Jag har inte gjort någon hemlighet av att jag alltid röstar blankt i alla tre valen, detta som en protest mot den form av ”demokrati” som finns i Sverige. Det är min bestämda åsikt att den så kallade demokratin i Sverige med tiden blivit alltmer korrupt, en politisk adel som mestadels företräder sig själva och sina egna intressen än folkviljan Då är jag mer för det demokratiska system med enmansvalkretsar som förekommer bland annat i England där du väljer den person du finner bäst lämpad för uppgiften i din valkrets. Nåja, så lär det ju inte bli. Det skulle ju innebära att den nuvarande politiska partiadeln i landet blev av med sina förmåner.

Valvakan i SVT: Bästa gästerna i studion: Alice Teodorescu och Tove Lifvendahl. Kloka personer alltid värda att lyssna på.

Sämsta gästerna i studion: Veronica Palm och Rossana Dinamarca. Två damer i totalt avsaknad av omdöme och politisk analytisk förmåga. Där kan man tala om kontrast till Teodorescu och Lifvendahl. Värt att notera är också Dinamarcas uttalande att ”Sverigedemokrater är lika med rasister”. Vad jag hörde kom det inget förtydligande från SVT om utlandet var ”grovt generaliserande” och inget som SVT stod bakom. Det är skillnad på folk och som eller om man ska säga skillnad på parti och parti. I mitt tycke är Dianmarcas uttalande betydligt grövre än det Åkesson framförde häromdagen, men programmets utgivare på SVT höll kanske för öronen under just det avsnittet i sändningen. Såg förresten att den SVT-utgivare som hade synpunkter på hur Åkesson uttryckte sig även hade ”lajkat” Twitterinlägg som ansåg SD vara ett onödigt parti. Enligt egen utsago hade hon råkat trycka på fel knapp. Tänk så det kan bli. Vem fan tror hon låter sig luras av den förklaringen? Tryckt fel!

Till sist: Valdagen, vart fjärde år, sägs vara demokratins högtidsdag. Av tradition infinner sig partiledarna i SVT:s studio när det finns ett preliminärt valresultat. När nu SVT vid flera olika tillfällen visat sig helt ha tappat greppet om sitt uppdrag som ett oberoende public service-företag får det också återverkningar på intresset hos våra politiska företrädare, andra medieplattformar bedöms lika viktiga eller ännu viktigare. Åkesson klargjorde tidigt att han av kända skäl sa nej till SVT. Och detta följdes på valnatten av det anmärkningsvärda beskedet att inte heller statsministern tänkte infinna sig i SVT:s studio. Vilket fullkomligt fiasko för SVT. Det måste ha svidit för SVT att tvingas delge tittarna upplysningen att landets statsministern inte fann det mödan värt att komma till studion.

Anonym

10 reaktioner på “Valtankar

 1. Bra att (MP), som numera ska tolkas som ”Miljöpartiet Islamisterna” nästan ramlade ur Riksdagen…. Hade så skett, saknade av få.

  1. NisseBerra.Vad är bra med att mp nästan åkte ur riksdagen? Det är katastrof att Miljöpartiet är kvar. De ska bort . Från jordens yta. Vidriga människor som rövknullar araber/negrer,och försöker döda svenska etniska folket.
   Det borde straffas med att låsa in förädarna.

 2. Valresultatet bekräfta idiotin att splittra SD innan Valet, varje röst som gavs till Alternativ för Sverige va en röst på sju klövern som att skjuta sig själv i foten.

  1. Känns ändå bra att man får rösta på vilket parti man vill i Sverige, även på AFS trots att detta starkt ogillas av SD:s väljarkår !

 3. Varför känna besvikelse över valresultatet?
  Vad hade det gjort för skillnad om SD hade fått 25%, 35% eller 49%?
  Ju större SD blir desto större blir de svenskfietliga krafternas vilja att islolera det Sverigevänliga partiet.
  Vi tror inte ens att det hjälper om SD skulle få egen majoritet. För då skulle landsförrädarna i de övriga partierna ogiltigförklara valresultatet med lögner om ryskinblandning eller något och uppmana sina muslimska bundsförvanter till våld och sabotage mot Sverigevänner. Oavsett hur det går i valet, Sverige är på väg mot en mardröm och landets öde är beseglat.

  1. Håller inte med. En SD med 30+% kunde sätta stopp för vansinnet och på si vis köpa tid för partier eller individer med mer slagkraft för att vända på det hela.
   Men nu kommer det bara att bli sämre och sämre. Kanske när folk har lidit mer, vaknar de.

  2. Instämmer !
   7 klöverns politiker sänker hellre Folkhemmet totalt ner i träsket och sviker sina väljare än låter SD få något som helst politiskt inflytande, detta borde väl vara solklart för alla vettiga svenskar vid det här laget.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: