Vad valet egentligen handlar om


EKONOMI. Det går riktigt bra för partiledarna – åtminstone om man kollar i lönekuvertet. Det är inte direkt ett ideellt arbete toppolitikerna ägnar sig åt. Ovanpå partiledarnas löner ska sedan läggas höga pensioner och andra förmåner.

Steget efter

Stefan Löfven, statsminister och partiledare för S, toppar med en deklarerad inkomst på 2.297.340 kronor för 2017.

Gustav Fridolin och Isabella Löven delar på arbetet som språkrör i Miljöpartiet men de har var sin lön. 1.584.030 kronor för Gustav och 1.578.000 för Isabella. De behöver inte cykla i varje fall.

Centerpartiets Annie Lööf deklarerade för en tjänsteinkomst på 1.376.574 kronor.

Liberalernas Jan Björklund hade en årsinkomst på 1.307.072 kronor.

Jimmie Åkesson (SD), har nästan lika mycket som Jan, 1.272.674 kronor. Jimmie kanske borde tjäna mer med tanke på hur mobbad han blir på sin arbetsplats.

Ulf Kristersson (M), drog in 1.172.314 kronor men han tillträdde i oktober och får 102.000 i månaden av partiet och 65.000 i månaden i riksdagsarvode så runt 2 miljoner i årslön har Ulf.

Minst tjänar Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt med en deklarerad årsinkomst på 775.635 kronor 2017. Men enligt uppgifter får partiledaren ”endast” ut 28.000 kronor i månaden, efter skatt och Vänsterpartiets egna partiskatt. Men Jonas är en skummis, han har även fått 150.000 i pension från EU som inte beskattas av partiet. Tidigare har han tackat nej därför att han ansåg att det var orimligt. Jonas hade ju redan pension från riksdagen och en vanlig pension.

Vi ska inte glömma att Jonas, även kallad kommunisten från New York efter sin tid i EU-parlamentet softade runt i New York som fullt frisk 40-åring i 2,5 år på skattebetalarnas bekostnad med drygt 38.000 kronor i månaden.

Kommunisten softade i New York i 2,5 år för skattebetalarnas pengar

24Malmö

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


4 responses to “Vad valet egentligen handlar om

 • Kapten Bölja

  Det är ett utsatt arbete att vara ledamot för ett parti.

  Vill det sig riktigt illa så sitter man i 4 år och blir sedan
  ej invald. Lägga sedan till att man blir betraktad som
  paria för sina åsikters skull och därför ej heller får något
  civilt arbete.

  Gilla

 • Tandpetare

  Någon som kan analysera webbplatsdata http://84.217.10.36/val2018data.zip (Ab, Ex, SvD, SVT – livedata efter kraschen på valmyndighetens live rösträkningen, samt även webbplatsdata valmyndigheten efter att sidan börjar att fungera igen flera timmar senare)

  SD´s siffror gick upp som USA:s ekonomi sista åren, vid 23 procent kraschar val.se och valmyndigheten.se ;media fortsätter rapportera resultat, trots att det inte finns några data att hämta på valmyndigheten… Media rapporterar nu, fem minuter efter att val.se krashat med 23% på SD, att SD nu vänder nedåt, jag tittar vad Expressen får sin webbplatsdata från, eftersom val.se ligger nere och det tidigare varit därifrån som de har tagit sin webbplatsdata. Expressen hämtar sina liveresultat från en egen undersida. Man kan överhuvudtaget inte se någon länk till Valmyndigheten. i om denna live rapportering efter krashen. Stämmer detta så undrar jag vart fick de sina siffror ifrån med den uppdateringstakten som pågick!? Är det bara ett sammanträffande att Sverigedemokraterna sköt i himlen precis innan valmyndighetens sida kraschade, och att de bara minuterna efter kraschen börjar dyka? Och i samma veva som räddas både Liberalerna och Miljöpartiet, som är mediernas gullegrisar, ifrån att hamna utanför riksdagen. Vad hände igår egentligen? Sverigedemokraterna skulle få 31,3% enligt felindex, Miljöpartiet & Liberalerna skulle vara f.d riksdagspartier. Det är inte logiskt att Sverigedemokraterna får mindre i verkligheten än i många opinionsundersökningar, det har aldrig hänt förut och det tabu som det innebär att erkänna SD sympati gör att de alltid kommer vara kraftigt underskattade i opinionen alltså är detta MÅSTE vara ett omfattande valfusk, det räcker inte med att det skulle vara ett fåtal valdistrikt med korrupta rösträknare – Detta måste vara en betydligt större attack på demokratin. Och hur kan Löfven få 28% när opinionen visat 20-25%? S har alltid varit antingen spikade eller lätt överskattade i undersökningar. Det finns inga tveksamheter om att valfusk förekommit, snarare tvärt om när man läser #valfusk2018 Frågan är om någon kan bevisa att det hände något i samband med att valmyndighetens sida krashade?

  Gilla

  • Joy

   Verkligen skumt! Politiken och journalister jobbar tätt ihop. Jag tror på valfusk eller någon form av hacking. Annars har man en sanslöst dålig hemsida. Ungefär som när folk ska anmäla sig till Vasaloppet. Alla kastar sig på datorn prick på klockslaget, hemsidan går ner och när den kommer upp igen är Vasaloppet fulltecknat. Den som inte lyckas komma med innan sidan brakar, den missar Vasaloppet.

   Gilla

 • Grune

  Dom skulle ha lön efter utfört arbete, men det skulle väl inte gå för då skulle dom få betala mycket för det dom inte gör.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: