Kommunisten i New York bor nu på Östermalm


Uppdatering 2012-01-06: Idag valdes Jonas Sjöstedt till ledare för vänsterpartiet. Jonas tillhör dem som vill ha höga skatter och tvekar inte om att höja dem ytterliggare för världens högst beskattade folk. Han tycker att höga skatter behövs för solidariteten med de svaga och vård, skola och omsorg. Själv har han inget emot att utnyttja systemet trots att han är ung, stark och frisk.

– Pettersson undrar vad Sjöstedt tänker göra åt de politiker som utnyttjar det minst sagt generösa systemet?

För er som inte vet är kommunism ett system där ledarna talar om jämlikhet och att staten ska driva och bestämma allt för alla utom dem själva, likt den avgående ledaren Ohly som köpte och sålde bostadsrätt i Stockholms innerstad med rejäl vinst, hade barn i privatskola och lät sig opereras privat för att slippa köer.

Den nye Jonas Sjöstedt har efter att han bott i New York bosatt sig på en av Stockholms exklusivaste adresser så långt från dem han företräder som möjligt. Herr Sjöstedt bor på Karlavägen i Östermalm där han i all enkelhet lever på champagne och kaviar tillsammans med den övriga överklassen och många pk-journalister, långt, långt från den mångkultur de påstår sig älska.    

Tidigare 2011-01-13: Det lutar åt att Jonas Sjöstedt blir nästa ledare för Vänsterpartiet. Ohly har förlorat fem val i rad och kan knappast sitta kvar så länge till. Sjöstedt blir en värdig representant för den klass som har glömt vad solidaritet och arbete är.

Under tiden oktober 2006 till februari 2009 gick han omkring och softade i New York, bodde på Park Aveny och hade det allmänt trevligt. Det är väl egentligen inget att säga om det om det inte vore för att han som 40-åring levde på skattebetalarnas bekostnad och hade en statlig inkomstgaranti sedan sin tid i riksdagen. Anledningen enligt Sjöstedt själv var att han inte hittade en dagisplats och tyckte att fler politiker borde prova att ta en paus från hetluften.

─ Pettersson känner inte till förhållandena i New York men misstänker att en dagisplats eller en barnflicka inte tar många minuter att hitta om man försöker och vill betala för det men herr Sjöstedt tyckte det var bekvämare att leva på andra än att försörja sig själv. Det är därför Sjöstedt och andra gillar höga skatter. Dessutom skulle Pettersson inte haft något emot att som Sjöstedt ta en paus från hetluften för 40 000 i månaden.

I sammanhanget kan nämnas att vänsterpartister som i valen får runt 5 % av rösterna utgör 22 % av de politiker som lever på skattebetalarnas bekostnad.

Källa: Pettersson som av andra vänsterpartister för några år sedan blev beskylld för att vara ärekränkande mot herr Sjöstedt fick vid förfrågan till herr Sjöstedt ett blånekade till att han levde på skattebetalarna men efter kontakt med statens pensionsverk fick Pettersson rätt, dessutom erkände en betydligt ödmjukare Sjöstedt att han misstagit sig. Dock ska sägas att detta inte var olagligt utan enligt reglerna som allt för många utnyttjar och struntar i att försöka förändra.


22 responses to “Kommunisten i New York bor nu på Östermalm

 • Vad valet egentligen handlar om | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] ska inte glömma att Jonas, även kallad kommunisten från New York efter sin tid i EU-parlamentet softade runt i New York som fullt frisk 40-åring i 2,5 år på […]

  Gilla

 • Ni som undrar varför vänstern vill ha höga skatter | Petterssons önskar Gott Nytt År!

  […] Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt har också varit duktig på att utnyttja systemet.  […]

  Gilla

 • Vänstern sopar igen spåren efter sina nazistiska rötter | Petterssons gör skillnad

  […] Vänsterledaren Jonas Sjöstedt som även kallas Kommunisten från New York och som numera bor på Östermalm verkar ha otur när han tänker. Beskyll Folkpartiet för att […]

  Gilla

 • Miljöpartist försörjd av skattebetalarna i fem år och ska ha betalt i tio år till fast han är emot det | Petterssons gör skillnad

  […] En annan som gillade att leva på skattebetalarna som fullt frisk 40-åring var Kommunisten i New York bor nu på Östermalm […]

  Gilla

 • Brandon

  Det kallas HYCKLERI…och Sjöstedt tar priset, att gå på A-kassa från Riksdagen i 3 år i USA låter flott men det är fullständigt omoraliskt! Någon undersökande journalist borde resa till N.Y. och noga undersöka allt han gjorde där.
  Att denna HYCKLARE bor på Östermalm ger bilden av en man som inte lever som han lär, – äcklet Ohly gjorde en vinst på en bostadsrätt och slickade sig om munnen….-den mannen har vurmat för hyresrätter men själva vill de inte bo i hyresrätt, – hyckleri!
  Sjöstedt tar dock priset när det gäller debatten om våldtäkter, han har ”fatta” tatuerat på vristen som han menar är ett stöd för våldtäktsoffer, men att prata om vilka som begår våldtäkterna där Sverige idag ligger i topp, det vill man inte göra, – hyckleri!
  Kanske har de samma valspråk som svenska kyrkans ärkebiskop – allahu akbar….dvs. hon spottar på Bibeln och Jesus Kristus eller så är förståndet helt satt ur spel.

  Gilla

  • Brandon

   Såg Sjöstedt uttala sig om att Sverige borde lägga in veto mot att EU skickar militär och stoppar SMUGGLARLIGORNA…Denna man tycker att de ”har rätt att söka asyl i Sverige…”. Uppenbarligen fler rättigheter än svenskarna….-och inga skyldigheter att anpassa sig till våra värderingar utan de ska tom kunna delta och mörda för IS med fria resor enligt Vänsterpartiet…
   Såg en debatt mellan Sjöstedt och Reinfeldt där Vänsterpartiet vill ha 6 timmars arbetsdag främst för arbetsföra unga män….-det skulle kosta 10miljarder per år!
   Reinfeldt svarar att det skulle driva Sverige in i RECESSION….
   MAN KAN UNDRA ATT OM 10 EN KOSTNAD PÅ 10 MILJARDER DRIVER SVERIGE TILL RECESSION….
   HUR KOMMER DÅ INTE KOSTNADER FÖR MASSINVANDRINGEN SOM HANDLAR OM 100-TALS MILJARDER ATT PÅVERKA SVERIGES EKONOMI PÅ NÅGRA ÅRS SIKT?!!!

   Gilla

 • Vänsterledaren orolig för Nato-övning | Petterssons gör skillnad

  […] Sjöstedt har ljugit för Pettersson tidigare – Kommunisten i New York bor nu på Östermalm […]

  Gilla

 • Vänsterledaren gillar invandringskritiskt parti | Petterssons gör skillnad

  […] I Sverige leder kommunisten från New York, Jonas Sjöstedt, ett vänsterparti där ledande företrädare går omkring i riksdagen klädda i […]

  Gilla

 • Jonas Sjöstedts problem är att han inte förstår sig på ekonomi | Petterssons gör skillnad

  […] -Pettersson är också förundrad över Jonas Sjöstedt, han tycker att skattemedel ska användas för det allmännas bästa men har inget emot att själv utnyttja systemet och softa omkring på skattebetalarnas bekostnad. Läs om Kommunisten i New York.  […]

  Gilla

 • SD-topp bär ”nazistsymbol” | Petterssons gör skillnad

  […] att inte tala om kommunisten i New York som har sin dag i Almedalen idag. Undrar om han tänker ha Hitlers bruna färg på […]

  Gilla

 • Jonas Sjöstedt (V) | Petterssons gör skillnad

  […] gärna historien om ”Kommunisten i New York” eller ”Jonas Sjöstedt tycker det är tråkigt att bo på […]

  Gilla

 • MetalHeadViking

  Hej Pettersson.

  Har gjort lite research kring Sjöstedts olika nätverk. Kanske du finner det intressant.

  http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/2012/01/vem-ar-medias-nya-gullegris-egentligen.html

  Gilla

 • ollirein

  Niklas hur tänker du nu, Sophiahemmet inte vinstdrivande men privat. Har dom skattepengar för privat verksamhet, Niklas? Det måste ju vara mycket värre än att vara vinstdrivande, eller är vinstdrivande ett så kallat fult ord bland socialister? Något som ni använder när ni inte vet riktigt vad ni ska säga, då drar ni till med vinstdrivande och sedan har ni vunnit debatten tror ni.

  Gilla

 • ollirein

  Märkliga människor dessa politiker, de är de största entusiasterna för det mångkulturella helvetet, många gånger de enda. Men när de själva ska slå ned sina bopålar, så blir det så långt som möjligt från det mångkulturella paradis de anser sig ha skapat. Är det någon som likt Niklas ovan kan förklara hur de tänker där?

  Gilla

 • Niklas

  Jag vet inte var jag ska börja när det gäller faktafel i ditt inlägg men jag tar ut några exempel.

  Ohly fick såvitt jag vet en remiss till Sophiahemmet, som dessutom inte är ett vinstdrivande sjukhus.

  Jonas Sjöstedt bodde i New York för att hans fru var diplomat där, och bodde således i den av ambassaden anvisad lägenhet. Han var inte riksdagsledamot innan det utan han var EU-parlamentariker i 12 år, vilka såvitt jag vet inte får någon inkomstgaranti. Han bor nu i ett hyfsat nybyggt hus (knappast Östermalms ”exklusivaste adress”) på Östermalm för att frugan diplomaten fick en tjänstebostad där. Frågan är var han ska bo med familjen om inte där? Bostadsrätt får man ju tydligen inte bo i och hyresrätt blir svårt när kötiden för en etta ute i Rinkeby ligger på över fem år, för att inte tala om en trea någonstans i stan. Något mycket för en kille från Umeå som blev riksdagsman 2010 och således inte stått i kön halva livet som många av oss Stockholmare.

  Gilla

  • Pettersson

   Hej Niklas, du vet inte vad du ska börja med alla faktafel påstår du. Du hade inte behövt börja alls om du kollat ”felen”
   1. Ohly opererades privat, inte olagligt men moraliskt? Han hade en försäkring som arbetsgivaren betalde svarade vänsterpartiets kansli när jag frågade. När jag frågade vem som var arbetsgivaren svarade de inte men jag har kollat med riksdagen och de har ingen sådan försäkring. Har vänsterpartiet privata försäkringar?
   2. Sjöstedt hade knappt 40 000 kr i månaden (jag tror 38 840 kr) som statens pensionsverk betalade ut (jag har kollat). Om det sedan kallades inkomstgaranti eller något annat vet jag ej). Detta förnekade Sjöstedt först, vid ytterligare frågor erkände han faktum men skyllde då på att det inte gick att få tag på någon barnvakt i NY, att påstå att det inte går att få tag på barnvakt är både löjligt och lögnaktig. sanningen är att han tog en på skattebetalarnas välbetald föräldraledighet och utnyttjade systemet till fullo. Inget olagligt men var är moralen? Fullt frisk knappt 40-åring utnyttjar systemet och ljuger.
   3. Jag skrev en av Stockholms exkl. adresser, det är helt klart en åsikt men du som kollar fakta förvrängde det till Östermalms exklusivaste. UD äger hyresrätten och det är säkert ekonomiskt fördelaktigt att ta det erbjudande frun som är diplomat fått, men återigen. Vad tycker vänsterpartiet om att diplomater har företräde till hyresrätter i Stockholms innerstad?
   4. Killen från Umeå som du skriver om är född på juldagen 1964 i Göteborg och flyttade 1990 till Umeå. Göteborg 23-24 år, Umeå 5-6 år, Bryssel 12 år, New York 3 år och sedan Stockholm. Jag skulle noh hellre kalla den mannen Göteborgare och jag tror nog umeåborna också gör det.
   5. Hoppas det räcker och var lite noggrannare nästa gång du kollar faktafel…

   Gilla

 • Uffe

  Margaret Thatcher hade väl en liten hint om vad som kan hända.

  ”The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money [to spend].”

  Gilla

 • Olle.

  Kanske en ”golddigger” innerst inne.
  Men hellre det än snåla Ohly som tjatade sig till en lägenhet av en fastighetsägare.
  Många hade stått i kö för lägenheten, men Ohly behövde en bostad nära sitt arbete.
  Så fastighetsägaren är snäll och ger honom den.
  Som tack mätte snålvargen upp bostadsytan och krävde sedan sin hyresvärd på pengar tillbaka på hyran.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: