I Skåne röstar man som vettigt folk

VALET 2018. Sverigedemokraterna har gjort ett bra val i Skåne och har fått flest riksdagsröster i 19 av Skånes 33 kommuner. I Sjöbo fick SD drygt 39 procent av rösterna i riksdagsvalet.

– Vi hade goda förhoppningar om Sjöbo, men det här är fantastiskt. Otroligt bra, säger Jörgen Grubb, distriktsordförande i SD Skåne.

I Landskrona är Liberalerna största parti, med 34,5 procent av rösterna. I Malmö är Socialdemokraterna fortsatt störst, med 31 procent av rösterna. Men det är oklart hur det nya styret kommer att se ut.

Sveriges Radio

Twitter

29 thoughts on “I Skåne röstar man som vettigt folk

 1. Just nu sitter flera killar i flera bilar ved gränsen och tittar på folk som kommer inn i vårt land. Och ser dom en arab eller en afrikan så ringar dom till flera killar som sittar i flera bilar länger inn i Norge. Fan va jag elskar detta landet. Jag elskar det! Leva Norge!!!!

 2. Man kan inte bruka orden `vettiga folk` när man pratar om Sverige. Ni har nu importerad en milljon galna araber. Och ni borde ge dom en beskjed; om dom kryssar gränsen och kommer inn i detta fantastiska land vi kallar Norge, så får dom mer stryk enn dom någonsinne fått förut. Om ni inte vill att något ska hända med eras kära araber, så hold dom långt unna Norge. Her är dom inte värd en skit. Vi er klara. Vi har allt vi behöver och vi är inte rädda för kamelknullare. Bara en fot på norsk jord, och dom är färdiga. Så ge dom en varning.

 3. Detta förbannade skitland med alla dessa godhetsmuppar, Det sägs att somalier har låg iq men ta mig tusan om inte svenskar är ännu mer svagbegåvade, sossar som alltid kommer rösta på sossarna oavsett hur landet ser ut.
  Klart jag ville att sd skulle gå mycket mer,men med tanke på hur barnsliga alliansen beter sig på så kvittar ju om sd får 17,6 eller 37,6% ,det ändrar inte mycket. Så ingen katastrof med sd egentligen, det är värre att mp är kvar och sossarna fick så höga siffror,
  Hade önskat s på högst 18%.
  En sosse är en sosse. Lögnaktig,falsk och maktgalna.

  Grattis till ännu mer musliminvasion,böneutrop,hedersmord, stenkastning, bilbränder,gängvåldtäkter,sharialagar ,Pride,feminism och Gud vet all skit.
  Polen ska jag besöka snart igen, måste få andas frisk sund luft.

  • Svenskarna tillhör nog den riktiga begåvningsreserven !
   Efter snart 40 år av horribel politik innehållande bland annat en totalt okontrollerad massinvandring som totalt vänt upp och ner på det forna trygga homogena kristna Folkhemmet så röstar en tydligen både blind och döv majoritet av den svenska väljarkåren på 7 klövern och ett fortsatt landsföräderi.

 4. En besvikelsens dag för oss SD-väljare,söder om Åsen…
  Nog hade vi förväntat oss,att ni uppe i Lappmarkerna vore klokare än så ! Tja,nu får ni börja fundera över,hur och var ni skall emigrera. Vi som röstade SD har förhoppningsvis en liten chans,att få bosätta oss i Australien.
  Ni utopister som valde AfS medverkade ju nu,till läget som uppstått. Er ger jag inga tips för reträttplats. Nu blev det som varnats på bloggen, (åtskilliga gånger) era röster tillföll 7-klövern,med Lööf,Lövfén,Lövin etc ! ;(

  • Nej det går ju inte alltid som man vill inte ens i politiken, SD:s väljarkår hade stora förväntningar men partiet blev nu inte störst eller näst störst utan är fortfarande tredje största !
   Håller inte med att en röst på AFS var bortkastad och bidragit till valresultatet men var och en får naturligtvis vad man vill i dagens s.k demokratiska Sverige med som det så fint heter yttrandefrihet.

   • Precis! SD fick en rejäl spark i baken och bara det var värt mycket. Afs gjorde en bra valrörelse och satte en viktig fråga på kartan igen. Vi svenskar hinner tyvärr inte upp alla invandrare som lägger sina röster på S och V. Men det är inte kört. SD måste spotta upp sig i riksdagen och verkligen kämpa, inte jamsa. Är utled på trams om socialkonservatism, det funkar inte. Det är klarspråk och en vettig politik för svenskar, inte för hela menavärlden, som ska gälla. Det måste vara slut på den monokultur man vill ha. Sverige är slut som enat land, men det måste gå att få något med sig som svensk. Vet inte hur och var vi kan få bo, men jag ska inte släppa hoppet.

  • Stenbock, du får följa mossan på Twitter. Hon (och jag) har slutat att skriva kommentarer… hon är vassare än någonsin… en redi laserkärring

   • Jo det tror… Saknar faktiskt Mary-Agnes här på bloggen !
    Har avstått från FB o. Twitter,därför kan jag inte följa henne längre,tyvärr Sänd mina hälsningar till Gainsville.

 5. Jag är besviken på alla dessa som innerst inne håller med SD, men är för fega att våga ta steget. Det är ingen skam att ha och stå för en åsikt utanför nomenklaturan, det är att vilja Sverige väl.
  Samtidigt ger du också alla invandrare som vill lyckas, ett handtag och hjälper dem att bli svenskar och skaka av sig oket de bär med sig från tidigare.
  Tyvärr var du för feg denna gång, men du kommer förmodligen att få en ny chans inom kort.
  Om alla partiledarna håller vad de lovat före valet måste dödläget brytas av ett extraval för att vi ska få en handlingskraftig regering. Det kommer inte att ske, utan att SD får vara en part.

  • Att ha åsikter och tycka en massa i fikarummet och hemma runt köksbordet men sedan rösta som man alltid är väl ett typiskt ynkligt svenskt beteende ?

 6. När man titta på Oxelösunds val, så ha de stadsdelar med det största antalet blatter så ha de flesta röstat på SD. Det säger väl allt. Och inte tro jag att det är blattarna som ha röstad på SD

  • Flytta bara inte västra delen av Skåne. För där bor globalisterna och de nyliberala (Malmö, Lund och Helsingborg). De har bara en enda sak i huvudet: jobb, karriär och tillväxt.

 7. Skåningar är ett klokt folk. Även i dalarna fanns det distrikt där SD fick flest röster. Gammalt tillbaks har folkets resning mot galenskap hos makthavare många gånger börjat där.

 8. TÄNKT att SvT BEHÖLL nyheten om att ytterligare 1miljon flyktingar VÄNTAS KOMMA FRÅN SYRIEN – till efter vallokalerna var stängda…..

  • Bara hälsa ännu fler pensionsräddare välkomna den mångkulturella 7 klövern sitter i riksdagen, det trygga svenska folket har nu sagt sitt !

Kommentera