Glöm inte att 72 procent av väljarna har röstat för minskad invandring


Från Tino Sanandajis Facebook: Kommentarer om valet innan jag lägger mig som ni kan läsa när ni vaknar:

• Detta var en enorm förbättring och inget att misströsta över. fyra år sen fick samlade vänstern (S+V+Mp+Fi) ca 47 procent, nu 41 procent, ett enormt ras och svagast stöd för vänstern i Sveriges moderna historia.

• S gick bättre än väntad på bekostnad av V och Mp, därför blev vänstern mindre relativ Alliansen än mätningarna visade. Efter utlandsrösterna är räknade kan Alliansen rentav bli större och enkelt fälla regeringen.

• M, S och KD gick till val på en restriktiv migration och hårdare straff. SDs överdrivna retorik har övertygat deras väljare att M, KD och S är lika mjuka i dessa frågor som 2014 och att Kristersson är Reinfeldt. Så är inte fallet. Genom att övertyga sig själv om en nidbild av andra partier, tjata om det som hände flera år sen och tjuskalligt vägra acceptera positionsförflyttning framstår valresultatet i SDs filterbubbla som att väljarna valde öppna gränser, trots att tre fjärdedelar valde partier som gick till val på restriktiv invandring.

• Det finns inga bevis på omfattande valfusk, slösa inte tid på konspirationsteorier.

• S gjorde sitt sämsta val sen 1908, men räddade sig genom att utöver en hårdare linje om migration och brott satsa på välfärden och mer jämliket. Välfärden är eftersatt, och det är fullt naturligt att ett parti som är lyhörd för allmänhetens krav belönas. Väljare är fortfarande väldigt missnöjda med Alliansens nedskärningar och misslyckade privatiseringar.

• En positivt tecken är att många i slutändan belönade Ulf Kristersson vuxna och reflekterande stil. Svenska folket är trötta på ständig polemik och låsta positioner och föredrar konstruktiv ledarskap. Det minsta man kan begära är att nu ge Kristersson en chans att visa att han menade det i stället för att rasa om det som hände flera år sen under en annan partiledare.

***

Det är Tinos tankar…

-Pettersson håller delvis med men inte när det gäller Kristerssons konstruktiva ledarskap, han håller fortfarande positionerna låsta…

S+M+KD+SD=72,2 procent, de partierna har lovat oss restriktiv invandring, hårdare straff och utvisning av dem som inte har rätt att vara i landet. 

Håller de löftena?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


28 responses to “Glöm inte att 72 procent av väljarna har röstat för minskad invandring

 • Thomas

  Sverige kommer aldrig bli normalt igen.

  Gilla

 • Danne

  Har suttit och tittat på filmen ”Monuments men” där man uttrycker samma tankar som SD. Den stora anledningen till att man slogs mot nazismen, var att man ville behålla sin ”Kultur och Livsstil”.

  Det känns konstigt att det får uttryckas i anerikanska spelfilmer men inte i verklighetens Sverige. Handlingen centrerar kring en grupp amerikanska soldater som söker konst stulen av nazisterna. Ett flertal gånger uttrycks hur viktigt det är att bevara kulturen och att det är högsta prioritet. T.o.m viktigare än en död kamrat.

  Här har kulturen kidnappats av våldsromantiska kommunister i blöjor. De anser att deras revolutionära ”arbetarperspektiv” tillåter dem att förtrycka alla andra. Detta trots att de oftast inte har någon eller väldigt lite erfarenhet av arbete. De är så naiva att de tror att när de assimilerat sig till främmande kulturer ska bli upphöjda till ledare. Detta trots att deras systrar, kamrater, döttrar, mödrar och fruar och i viss mån deras bröder, gruppvåldtas av den kulturens budbärare.

  Att det skulle behövas amerikansk film för att belysa våra problem var ganska otippat, åtminstone för mig!

  Gilla

  • Ner med 7k

   Kvinnokampen har kapat arbetarkampen och rutat arbetarmännen med genusskit och satt fittmössor på dom.

   Gilla

  • Ner med 7k

   Kvinnokampen har kapat arbetarkampen och rutat arbetarmännen med genusskit och satt fittmössor på dom.

   Gilla

 • Roland Salomonsson

  Svar på frågan: Kristerson är Reinfeldts lärjunge, så knappast!

  Gilla

 • Björn

  FI är ju mer eller mindre utplånade! Från 3,1 % i förra valet till 0,4 % i detta. Gudrun go home! 😂😂😂

  Gilla

 • Valter

  Nån borde ta en titt på S röster från de invandrar täta förorterna, hur stor del av totala röstandelen på S som de utgör. En gissning tror jag är 7-8 %, kanske även lite mer. Sen har vi de äldre som röstat av gammal vana sedan femtio år på S, de kan vara 5-6 % och alla dessa anställda i stat, kommun och landsting som delvis ditsatta politiskt av S. Alla fackanställda, regeringstjänstemän partiarbetare m.m, större delen politiskt tillsatta tjänster, kanske ca 5-6 %. Man biter inte den hand som föder en. Vi har då en del på ca 7-8 %, som röstar på S för deras politik.

  Gilla

  • Greger

   Hörde att på ett boende för utvecklingsstörda skulle i stort sett hela personalstyrkan rösta på SD pga alla neddragningar de bevittnat de senaste åren.
   Min pensionerade mamma som fortfarande jobbar ibland (inom omsorgen) bevitnar samma förfall samtidigt som nyanställda invandrare totalt skiter i de boende. Kvaliteten för de boende lär bli allt sämre. Och det är en grupp som aldrig hörs iom deras handikapp.

   Gilla

 • heraldikern

  Håller med om det mesta som Tino skrev! Dock icke det fatala påståendet att ”Det finns inga bevis på omfattande valfusk, slösa inte tid på konspirationsteorier”!

  Det är destruktivt att tänka så och än mer destruktivt att gå ut och uppmana folk i den riktningen. Om man bara ska påpeka ”omfattande” valfusk hur många sdana skall man då tolerera.

  Och om man sitter passiv och bara väntar på att ”någon” skall påvisa omfattande bevis för valfusk, med tanke på valresultatet, så är det bland det värsta man kan göra.

  Undersök själv och påtala det du eventuellt observerar. Ställ gärna frågan hur SD kunde falla så katastrofalt från drygt 20 % i början av rösträkningen till 17,6 och hur S kunde öka precis motsvarande siffror under samma tid.

  Detta tills 2 tredjedelar var räkande därefter stod båda helt still till slutet. Och då ska vi veta att den sista tredjedelen av valresultaten omfattade de största valdistrikten som möjligen skulle kunna vara väldigt varierande och påverkande.

  Samtidigt gick Mp från klart under 4% till lite över vid samma tidsmoment!

  Som jag ser det är detta alarmerande och har inte särskilt mycket gemensamt med konspirationsterorier!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå valet…….

  SD vågmästare i nästan alla landsting.

  https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/sd-vagmastare-i-nastan-alla-landsting-23789

  SD största parti i 12 kommuner.

  https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/sd-storsta-parti-i-12-kommuner-23794

  Gilla

 • centurion

  Att Stefan L. är en riktigt ful typ, det visste vi redan. När han har ansvaret yrslar han ofta om ”Blocköverskridande uppgörelser” och ”Breda lösningar”. Han behöver hjälp, helt enkelt, men ger aldrig någonting tillbaka. Så har det alltid varit i såssarnas värld. Historiskt sett är ju vänstern´s njugga behandling ett ständigt återkommande exempel på förmågan att gärna ta emot stödröster, men aldrig ge något tillbaka. Inte för att jag vurmar för Jonas och hans svammel, tvärtom, men som exempel på såssarna´s ständiga ”besserwisser-attityd.

  Gilla

 • Valter

  Jag tycker för min del att det hör till valfusk det som SvT gjorde mot Åkesson, liksom att röstsedlar saknades i vissa vallokaler, att sossarna körde med lögn kampanjer på arabiska, att tidningar anklagade SD för nazism och tog fram twitter från 2010 av såna som då var ungdomar, skrivna i övermod. Kändis uppror, som körde med lögner i deras smutskastande av SD, plus mycket mycket mer. Sammantaget så kan man med normal tankeverksamhet konstatera att det säkerligen påverkat röstandelen med åtskilliga procent. Dom räddhågsna och godtrogna gick på det. Hur mycket ska räknas som fusk eller inte, bestäms av var och ens rättvise patos.

  Gilla

 • Ner med 7k

  Jimmie måste vara beredd att fälla även allians regeringar nu, sluta dalta med alla 7k o förvalta min röst med ansvar.!!!!

  Gilla

 • Suzie

  Det är bara att kolla migverkets prognoser för kommande fyra åren,hur många av de 8 000 anställda på migverket har sagts upp? Sverige har i över 35 år tagit emot flest utomeuropeiska migranter per capita och
  antalet migranter ligger sen många år nu på över 100 000 per år, då och detta kommer fortsätta tills svenska folket får nog på riktigt och säger ifrån, går ur Eu Swexit, Nej,sjuklöverligan kommer inte minska massinvandringen av id lösa vuxna män i vapenför ålder från världens mest dysfunktionella länder som tar hit hela släkten när de fått uppehållstillstånd,grovt kriminella från hela världen är fortfarande välkomna hit av sjukklöverligan som på skattebetalarnas bekostnad bjuder på lyxhotell med all in clusive till brottslingarna och rejäla straffrabatter särskilt när brottslingarna säger sig vara under 18 år även om de ser ut som 30-40 år,” the show must go on”
  Svenska folket glömmer för lätt, kom ihåg att DÖ juntan är bestämd att gälla fram till valet 2022 allt för att hålla SD utanför allt inflytande,landet skall fortsättas körs rakt ner i avgrundens botten – u landsnivå,och svenska folket har visat genom sina röster i valet att de godkänner att folkutbytet,den allt grövre brottsligheten och otryggheten eskalerar,att deras barn och gamla föräldrar blir rånade,misshandlade,utsatta för grova våldtäkter och sexuella ofredanden av Löfvens inbjudna ockupationsmakt.
  Mycket sorgligt och beklämmande minst sagt att svenska folket frivilligt begår kollektivt självmord och glatt och villigt betalar världens högsta skatter för att finansiera sin egen undergång.Godnatt Sverige!

  Gillad av 1 person

  • Greger

   Den dagen svenskarna går nog och vill rösta bort det är de i minoritet och kommer inte kunna påverka. Det är iaf vad jag tror.

   Gilla

   • Greger

    Andelen svenskar som fått nog kommer öka i samma takt som invandrare som trivs som det är och har rösträtt. Därför kommer det aldrig någon förändring.

    Gilla

 • ruben

  Det är kanske identitetspolitiken, som hindrar livet och samhället att utvecklas? Ingen får vara en hon eller han och ingen har någon nationalitet eller tillhörighet, allt står stilla våndas och ängslas och ingen vet vad som gäller……….

  Gilla

 • Svensk lösen

  Nya Dagbladets måste ha skrivit något mycket besvärande för PK eftersom de har sänkt hemsidan

  Gilla

  • Slut med 82an

   Bara lugn om 2 veckor får Löfven en bredsida i svetsar arslet och bort från regeringsmakten. Slut nu med mångkultur och värdegrunder genustrams osv osv!

   Gilla

 • Slut med 82an

  minskad invandring och minskat bidragsberoende det är de, som behövs. Folk ska inte tillåts begå grova brott, och stanna. Illegala ska ut, vårat land är inget global socbyrå. alla inkl Svenskar som försörjs på bidrag ska följas upp, akassa max 1 år typ sen behovs prövat försörjningstöd för arbetslösa, det behövs incittament för arbetslösa att söka jobb, mina skattepengar ska inte gå till och tanka bidrag. Slut med de nu, de ser SD/M/KD till. Invandring ska vara noll o bidrag på längden o tvären ska reduceras kraft. Följ upp t ex sjukbidragen mycket nogrannare än i dag.

  Gilla

 • Thomas

  Börja med att skicka iväg 9000 unga män som bättre behövs i sina hemländer, så är det en början.
  Och om vi ska ta hit några så lite omväxling då med tjejer från Thailand
  t ex.
  Det skulle minska våldtäkter och annat skit,och inte minst batikhäxorna skulle skaffat sig annan hobby än att hindra flygplan att starta..

  Gilla

 • centurion

  2015-16 blev vi drabbade av en rejäl mängd invandrad valboskap. I lagom god tid inför nästkommande val, så att medborgarskapet kunnat säkras. Nästa puckel beräknas till 2019-20. Observera då att det blir ett nytt tillfälle för den importerade boskapen att agera nyttig idioter i nästkommande val år 2022. Är det mina hjärnspöken som spökar, eller ser ni mönstret ? -Skumt, eller hur !!!

  Gillad av 1 person

  • Fyllfinnen

   S,V och MP har lyckats med sin politik, dom har fyllt på med valboskap. För inte kan man kalla det arbetskraftsinvandring direkt, när det tar i genomsnitt 8 år innan dom har ett arbete.
   Tidigare när mina föräldrar kom på 50- och 60-talet, då var det jobb dagen efter man kom in i landet. Så ska det vara idag också, inget jobb inga pengar

   Gilla

  • Slut med 82an

   Nej inga hjärnspöken de är noga uträknat av Såssechefen Löfven och marodörmupparna, men dom ska ut och gränserna bommas igen för asyl/lycksökare och bidragsklondykare.

   Gilla

   • Joy

    I valet 2014 var det många invandrare som röstade på moderaterna, de ansågs vara de bästa på grund av Reinfeldts politik. Moderaterna ansågs humana. Så nu är väl sossarna glada att de snott muslim-rösterna. Men det är bara en spekulation från min sida, det är svårt att hänga med i vilka som har rätt att rösta och i vilka val. Det är fullständigt vanvett att låta folk rösta efter kort tid i Sverige.

    Gilla

 • age

  I vår familj är det 100%!

  Gilla

 • Nicklas

  De som inte bidrar och ställer till jävulskap bör återbördas snarast.

  Gilla

 • El gringo

  Minskad invandring är inget värt i längden, den måste stoppas helt och hundratusentals måste återvända.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: