SVT:s avståndstagande av SD hade aldrig hänt i Norge

MEDIA. Public Service i Norge heter NRK, där är Thor Gjermund Eriksen chef och han menar att SVT:s avståndstagande av Jimmie Åkesson uttalande visar på en enorm skillnad mellan Norge och Sverige. 

TV-chefen på NRK, Thor Gjermund Eriksen, är tydlig med att detta inte skulle hända i Norge: ”Jag kan säkert dra slutsatsen att detta inte skulle ha hänt i Norge. Jag kan inte föreställa mig en situation där vi hade tagit avstånd från ett uttalande från av partiledare”. 

”Det är nog korrekt att vi har högre tak i debatten i Norge. Jag tycker att det här är ett intressant problem som illustrerar denna skillnad.”

” I Norge förstår vi att en partiledares uttalanden är något han själv får ta ansvar för”. ”

”Det här är inte vem som helst, det här är utbildade personer, åtta partiledare som är Sveriges främsta politiker. Det är viktigt att debatten sker fritt och att alla åsikter kommer framåt.”

Läs vidare på VG…

-Kloka synpunkter säger Pettersson, partiledarna får själva ta ansvar för vad de säger och det är viktigt att alla åsikter kommer fram. Varför är inte det självklart i Sverige?

Det Åkesson säger är att människor från Mellanöstern inte byter värderingar för att de byter mark under fötterna.

Åkesson påpekar också att invandrare som nyss kommit hit eller att de som har varit här länge och inte vill anpassa sig inte är svenskar.

Vad är problemet?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “SVT:s avståndstagande av SD hade aldrig hänt i Norge

 1. Även i Danmark så skriver Ekstra Bladet och Berlingske om skandal.

  Detta är en skandal som varken Hanna Stjärne eller partiledare begriper i sin vidd. Man är så uppfyllda av att hata SD. Annie Lööf talar t ex om att det är synd att Jimmie får offerkoftan.

  Den här skandalen är så monumental mot yttrandefriheten och statlig televisions inblandning i valdebatten att svenska politiker inte längre kan möta kolleger i andra länder utan att få skämmas för att ni inte tar avstånd.

 2. Grundproblemet är att Åkesson träffade en öm punkt.
  Att den misslyckade s.k. integrationen som pågått i nästan 40 år bevisar hans uttalande.
  Inga av de projekt och pengatillskott som skett under den tiden har lett till någon förbättring, snarare tvärtom.

  Politikerna inom sjuklövern är nöjda så länge problemen består av separerade enklaver där bara ett fåtal svenskar drabbas. Mycket få av partiföreträdarna och inga partiledare behöver befatta sig med de ”stökiga” invandrarna. För dem som lever i motsatsen till no-go zoner är invandringen snarare en fråga om ädelmod och pengar.

  Trots denna välvilja så förklarade inte ”de sju dvärgarna” varför fakta stöder Åkessons uttalande och inte varför svt bannlyser sanningen.
  Kom med svar på varför icke asylsökande ska tillåtas bosätta sig här för att sen leva i ett parallellt universum. Dvärgarna accepterar islamistiska extremister i sina partier bara för att locka väljare och de spelar ovetande om att problemet existerar. Ingenstans skriver dvärgarna om att invandrarna inte är offer för annat än sin kultur. Vilka är det som ställer krav och inte anpassar sig till verkligheten. Alla andra har den skyldigheten, att utbilda sig och kliva upp på morgonen och gå till arbetet.

  I no-go zonerna lever folk på andras arbete, vilket vänstern alltid klagar på om det gäller arbetsgivare. Men de har tydligen glömt en av grundbultarna i arbetarrörelsens historia, den att först och främst göra rätt för sig och därefter kommer fördelarna.
  Ingen av de argument som framförs är rasistiska eftersom invandrarna ges samma möjligheter. Vilket bevisas av dem som lyckas anpassa sig och blir svenskar i den meningen att de försörjer sig. Det kan inte vara tanken att vi ska importera lycksökare som inte har viljan och förmågan till anpassning.

 3. Läste vad JÅ hade sagt och det var ett bra ställningstagande, även om jag inte tror på att de kan bli ”svenskar” ens. Jag menar att hans resonemang var tydligt och klart. Och att han sa till Annie Lööf att inte gapa i debatter var ju en toppengrej!

  Haha, vilken patetisk fars politiken är. De skiter högaktningsfullt i oss svenskar och bankar näven i bordet för att tuffa till sig, för att få driva landet över branten. Rent motbjudande!

 4. Bojkotta SVT. Låt dom finnas hos loserpartierna. Segerherrarna klarar sig utan denna kommunistkanal. En enorm prestigeförlust för dem. Men dom kan ju krypa till korset och be om ursäkt annars utestängda.

 5. SVT och SR är styrt av vänster och kommunister sedan 60-talet och de anser sig vara en stat i staten. Inte ens under borgerliga regeringar har politiker försökt att göra om SVT/SR till fungerande objektiva och neutrala mediebolag. Sälj av skiten eller lägg ner.

  • Inte heller har svenska folket under snart 50 år sett till att kastat ut komunisterna av alla varianter från statstelevisionen och statsradion.
   Granskning Sverige torde vara de första att ringa och ställa helt adekvata och viktiga frågor till licensfinansierade svt/Sr ,vilka arroganta skitstövlar och fräcka översittare som sitter på alla de viktiga posterna där,riktigt obehagliga typer som vägrar svara på frågor,inte kan uppföra sig som vuxna människor och föra ett sakligt och konstruktivt vuxet samtal som man har rätt att förvänta sig som tittare/lyssnare som finansierar hela Svt/Sr med ca 8 miljarder kr per år,de uppför sig som de kommunister de är.
   Rekommenderar att lyssna på Granskning Sverige om man inte redan följer dem.Här ringer de upp Svt och som vanligt slänger personen på Svt på luren/knäpper av samtalet.Det är dags att lägga ner hela public service och bygga upp ett helt nytt med en helt ny stab som inte bedriver en landsomstörtande djävulsk politisk ideologisk propaganda för att byta ut det svenska folket och låta alla dysfunktionella länders män i vapenför ålder kolonisera/ockupera vårt Sverige.

 6. En idiot måste förstå att det är Jimmie Åkesson och inte SVT som gör uttalandet.
  Så vad är då anledningen till SVTs agerande? Förmodligen deras egen politiska agenda.
  SVT är helt säkert en toppstyrd organisation med ett klart politiskt mål.

 7. Ändå envisas media, t ex min lokaltidning, att kalla invandrare för ”nyanlända SVENSKAR” (!)

 8. Norge är fortfarande friskt, det gäller för dem att gå vidare nu och stoppa all asylinvandring och börja repatriera, utvisa och deportera, först alla kriminella, så att de inte också blr ett sjukt land som ”sverige”. Samma gäller Danmark, det ser bra ut nu för att de ligger 10-15 år ”efter” ”sverige”, men gör de inget får de samma öde som ”sverige”, bara mycket senare!

Kommentera