SVT ångrar sig, byter ut valchefen


VALET 2018. SVT:s valchef Eva Landahl byts ut som ansvarig utgivare under söndagens valvaka, skriver hon själv i en text hos den egna kanalen.

Steget efter

Landahl skriver att SVT borde ha hanterat Jimmie Åkessons uttalande på annat sätt, som gjort det mer begripligt för tittarna.

”Det är viktigt att valrörelsens sista dag får handla om de sakfrågor som väljarna tycker är viktiga”, skriver hon, och tillägger att hon och SVT välkomnar en diskussion om demokratiparagrafen.

Landahl beslutade om SVT:s markering mot Jimmie Åkessons (SD) uttalande om invandring och jobb i gårdagens slutdebatt. Beslutet väckte skarp kritik från SD som anklagade Landahl för att ljuga och förvanska Åkessons uttalande.

-Pettersson säger att SVT:s demokratiparagraf är som en gummisnodd. Den tillåter att andra får kalla Åkesson, Sverigedemokrater och sympatisörer för det mesta och vara väldigt generaliserande men tillåter inte när Åkesson säger sanningen om en del av invandrarna.

Landahl har också tryck ”gilla” på SD-kritiska synpunkter på sitt Twitterkonto.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


9 responses to “SVT ångrar sig, byter ut valchefen

 • Peter Skoglund

  Opartiskhet, är ett svårt ord, för SVT:s ledning.

  Gilla

 • br

  J~~a pack

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad är vitsen med att byta ut en vänsterextremist mot en annan ?

  Gilla

 • centurion

  Alltså, nu målar hon ju in sig i hörnet än mera. Menar hon på allvar att hon anser publiken som så pass korkad att dom inget Begriper. Det är ju just det faktum att publiken Begriper, som har fått dem att reagera på SVT`s skandalösa övertramp. Sen till ljugeriet om tvittrandet. Hon urskuldar sig med att påstå att hon bara Råkat klicka på ”Gilla-knappen”. Det är ju bara för mycket. Och väldigt patetiskt att stapla lögnerna på varandra.

  Gilla

 • Stenbock

  Det räcker inte med en utbytt… In med en snöplog,och rensa ut allt de grön/röda vänsterpatrasket !
  Och då skall ni veta,att Stenbock endast har en aning om vad detta är för typ av människor via Pettersson,och hans kommentatorer…..(samt i viss mån min Startsida)
  Eftersom jag aldrig tittar på deras program,om jag inte genom ren olycka råkar trycka fel på mitt piano !

  Gilla

 • Vakna Upp

  Ha ha ha, oj, så rädda de blev på SVT när SD bojkottar deras valprogram. 1/3 av tittarna försvann, inte bra. Tror det blir svårt att räta upp det till i morgon.

  Gilla

 • ossie

  Tycker inte hon bör sparkas bara omplaceras kan erbjudas jobb som toalett städerska.

  Gilla

 • Go

  Borde hon inte få sparken?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: