SVT sätter munkavle på folk, har likt DDR glömt det fria ordet


MEDIA. En av Sveriges mest kända statsvetare ska inte ha velat låta sig intervjuas med hänvisning till ett avtal om att inte tala med andra medier än SVT. Sveriges Television vill varken bekräfta eller dementera att man har sådana avtal, rapporterar tidningen Journalisten. 

När en reporter som Journalisten har varit i kontakt med ringde Katarina Barrling, docent i statsvetenskap vid Uppsala universitet och med i SVTs expertpanel inför valet, ska hon ha uppgett att hon inte ville svara på några frågor. Skälet som hon uppgav var att hon har skrivit ett avtal med SVT om att inte uttala sig i andra medier fram till valet, berättar reportern.

Läs vidare på Journalisten…

-Pettersson är inte förvånad. Sedan de vänsterblivna extremisterna marscherade in på SVT 1968 har de blivit kvar där i generationer. Det fria ordet är bortglömt och mångfalden gäller hudfärg, hur många kön som helst men när det gäller åsikter gäller enfald…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


7 responses to “SVT sätter munkavle på folk, har likt DDR glömt det fria ordet

 • Nizze

  Uttrycket värdegrund har blivit en metod att sätta munkavle på människor. På arbetsplatser både privata och statliga förväntas anställda följa de riktlinjer arbetsgivaren ställt upp annars får man sparken. DDR upplöstes
  för ett antal år sedan men har tydligen återuppstått i Sverige. Snart vågar ingen säga vad man tycker. Antingen sparken eller höga böter så får man tyst på både anställda och pensionärer!

  Gilla

 • Tony

  Vad annat är att vänta sig när SVT leds av Hanna Stjärt och Jan Hermelin?? Dom är så vänsteranstrukna att dom nog kör fyra vänstervarv i en rondell innan dom kör vidare.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Vad kostar just det avtalet, eller vad kostar alla sådana avtal ? Inte tror jag att dom skriver under gratis.
  Är det inte bättre att lägga pengarna på något i ämnet ”Public Service” ? För som det nu är så är det mer ”Secret Service by PK”

  Gilla

 • Grune

  SVT/SR är något som skulle läggas ner, eller åtminstone få samtliga anställda utbytta mot folk som vet hur man sköter ett medieföretag.
  De som arbetar där idag skulle inte ens klara av att stå i kassan på ICA eller COOP.

  Gilla

 • Punto

  SVT sätter munkavle på alla som påstås ha annan ”värdegrund” än redaktionerna. Här måste till en kulturrevolution efter valet.

  Gilla

 • Joy

  Hur kan en public service skriva sådana avtal? Det låter märkligt. Dessutom är människan finansierad av skattepengar, så hon borde väl stå till tjänst för oss alla? Sverige blir bara mer och obehagligt. Öppenhet är detsamma som att bedriva massinvandring av muslimer.

  Gilla

 • sociallycriticalbydefault

  Uppsala Universitet verkar ha en viss inställning när det gäller professorer, politiskt orientering m.m. Universitetet dyker upp med lämna mellanrum när det gäller likadana artiklar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: