Qatar: Frankrikes generösa finansiär av moskéer


av Giulio Meotti  •  7 september, 2018

 • Stora moskén i Poitiers, till exempel, ligger i närheten av platsen för slaget vid Tours där Charles Martel, frankernas regent, stoppade Abdul al-Rahmans muslimska armé år 732.

 • ”Vi har finansiering från utlandet… den kommer från de troende i Saudiarabien och Qatar”, säger Ahmed Jamaleddine, skattmästare i Amalförbundet som ligger bakom byggandet av stora moskén i Saint-Denis. Saint-Denis råkar också vara hem till en berömd katedral, Saint-Denis basilika – i vilken flera franska kungligheter ligger begravda.
 • Emiren av Qatar verkar ha ett mycket större grepp om den franska historian än vad många fransmän har.

Qatarisk aktivism i Frankrike bör skapa stor oro för de som bryr sig om stabiliteten i europeiska demokratier. I åratal har Qatar varit fokus för många anklagelser om islamistisk fundamentalism och sitt påstådda stöd för Muslimska brödraskapet, Iran, ISIS, vissa element inom al-Qaeda, Hamas, talibanerna och andra islamistiska extremister.

Qatars emir, Tamim bin Hamad al Thani gav nyligen starka bevis på att Frankrike fungerar som ett enkelt föremål för projektion av hans eget land, vilket i över ett år har blivit utsatt för allvarliga bojkotter av sina grannländer. Ett möte i Paris i juli mellan emiren av Qatar och den franska presidenten Emmanuel Macron var det tredje på bara några månader. Kontrakt till ett värde av över 12 miljarder euro har redan skrivits under och gjort Qatar till den tredje största franska kunden i Persiska viken efter Saudiarabien och Förenade Arabemiraten. Men Qatar kastar inte bara sin skugga över den franska ekonomin.

Läs vidare


3 responses to “Qatar: Frankrikes generösa finansiär av moskéer

 • Kurt

  Jag längta efter dagen när man spränger alla moskéer i Europa. Och befria oss från den islamiska cancern som ha invaderad Europas kropp

  Gilla

 • Sten i Gatan

  Artikeln ger vid handen att moskén i Paris var ett ”motköp” till en fransk storaffär bl.a. 12 Rafale stridsflygplan och 490 pansarfordon till Qatar. Smaka på detta och fundera på varför DÖ var så viktigt för Sverige – ett land där kapitalet har gått särskilt bra i arm med de etablerade partierna (7-klövern) i många år och försvarsaffärer alltid inneburit motköp. Fundera sedan på varför alla de etablerade partierna fjäskat för islam, byggt moskéer och utsett muslimer i ledande befattningar utan att folket fått säga sitt. Inse att den enorma invandringen av muslimer till Europa och USA är ingenting annat än en del av en stor gigantisk motköpsaffär – vapen mot olja och islam!

  Därför utpekas SD (och AfS) nu som det stora hotet mot den ovanstående ”etablerade ordningen” i Sverige. Detta är givetvis helt fel, eftersom SD (och AfS) istället utgör förutsättningen till att det västerländska samhället kan göra sig oberoende av oljan från islamska länder och i stället expandera utvecklingen och införandet av nya och förbättrade energisystem. Således utvecklas nu elbilar, vindkraft, tidvattenkraft, vågkraft, fjärde generationens kärnkraft, djupvärme, o.s.v. i rasande fart. Allt för att kunna komma bort från oljan och islam!

  Rösta på SD eller AfS om du önskar ett suveränt västerländsk samhälle i framtiden!

  Gilla

 • tikamax

  Den där ”PELLE JÖNSEN” de har som PRESIDENT borde FRANSMÄNNEN GÖRA SIG AV MED……

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: