Expressen och David Baas glömmer en del nazister

MEDIA. Expressen och mannen som gör karriär på att plocka fram gamla ”nyheter” om Sverigedemokraterna, David Baas, publicerade nyligen en granskning där det visade sig att flera av SD:s kandidater i kommunalval hade ett förflutet i nazistiska organisationer på 1990-talet.  

David Baas, Expo och Expressen glömde dock granska en ”gammal nazist” Sven-Erik Källman – som än idag har tunga poster inom Stefan Löfvens fackförbund IF Metall och kommunfullmäktige i Ludvika för Socialdemokraterna.

Sven-Erik Källman är ett välkänt namn inom S-föreningen i Ludvika. Han står som ersättare för partiet i kommunfullmäktige och kandiderar för Socialdemokraterna även i år. Utöver detta är han ett tungt namn i Stefan Löfvens fackförbund: han står som ersättare i förbundets avdelningsstyrelse för Bergslagen.

Nyligen publicerade Källman en debattartikel i lokala Dala-Demokraten där han hyllar Löfvens regering och går till angrepp mot Alliansen och SD:

”Den socialdemokratiskt ledda regeringen förstår värdet av starka fackföreningar. Den har därför sett till att man återigen får göra avdrag på skatten för fackföreningsavgiften, något som IF Metall länge har krävt. Alliansen och SD är emot denna förbättring.”

”Rösta på någon som vet det”, avslutar han sin insändare. Själv står han som nummer 21 på Socialdemokraternas valsedel.

Läs vidare på Samhällsnytt…

-Pettersson konstaterar att David Baas, Expo och Expressen bara är intresserade av Sverigedemokrater med ett brunt förflutet, andra partier är de inte intresserade av, trots att socialdemokraternas bruna historia fortsätter in i våra dagar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Expressen och David Baas glömmer en del nazister

 1. David Baas är han riktigt klok egentligen??? Har han inget konkret att komma med, tror inte en enda väljare skulle rösta fram Nazister,
  det är inte där problemen ligger, det är allt kommunistdravel som härjar på gator och torg som är problem.

 2. Läste idag det senaste från ”historieberättaren” baaz i expressen. Man märker nu tydligt att detta senaste han kommit med är väldigt urvattnat. Jag förstår helt enkelt inte att han kan tycka det är värt att slösa trycksvärta på sådan skit, men det är klart att har man inget seriöst att skriva om så blir det ju så.
  De uttalanden han refererade till och som han betraktade som icke rumsrena skulle jag personligen öppet kunna stå för!
  I ÖVRIGT TYCKER INTE JAG ATT DET FANNS NÅGOT ANTASTBART I DESSA UTTALANDEN, SÅ SÄGER JU VAR OCH VARANNAN SVENSK IDAG! (utom möjligen helgonen på expressen)
  Jag tycker att baaz skall dra nåt gammalt över sig och ägna sig åt mer seriös verksamhet.

 3. Något för David Baas att kolla upp:

  Fd nazisten i NSF som blev Socialdemokrat så sent som år 2010 och fortfarande arbetar i Katrineholms kommun.

  Ex-nazist kan bli kommunpolitiker (Publicerat 6 februari 2010)

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=3423934

  EX-nazisten Stefan Luukkonen blir Socialdemokrat
  Socialdemokraterna i Katrineholm har nominerat ex-nazisten Stefan Luukkonen till ett uppdrag i miljö- och hälsoskyddsnämnden. (Publicerat 07 februari 2010)

  https://spikharry.wordpress.com/category/ex-nazisten-stefan-luukkonen-blir-socialdemokrat/

  • Tillägg:

   Delcitat

   Ledamöter i Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2011

   Ledamöter och ersättare Parti

   Erik Liljencrantz (Ordf.) m
   Marie-Louise Karlsson (v ordf) s
   Göran Ivarsson (2:e vice ordf.) c
   Lars-Åke Eriksson s
   Anna Harrsjö s
   Sanna Cronhielm mp
   Lars Levin fp
   >>>>>>>>>>> Stefan Luukkonen s <<<<<<<<<<<

   Slut delcitat

   Källa:

   Scrolla till sid 10 = längst ned i dokumentet Intern årsredovisning
   Miljö- och hälsoskyddsnämnden – 2011 där Luukkonen står som ledamot. Länk nedan:

   https://www.katrineholm.se/Global/Kallelser%20Protokoll/MoHN/Protokollsbilagor/2012/4-2012%20Intern%20%C3%A5rsredovisning%202011.pdf

   • David Baas har väl fått uppdraget att plocka fram all gammal skåpmat om SD och värma upp det i mickron och servera det som nytt och frescht.
    Bättre att syna alla löften om framtiden och bärigheten samt konsekvenserna av dem i synnerhet då av de mest verklighetsfrånvända partierna.

Kommentera