Adaktussons närmaste medarbetare går över till SD

VALET 2018. KD-politikern Lars Adaktussons närmaste medarbetare Charlie Weimers, har gått över till Sverigedemokraterna. 

Charlie Weimers

Idag arbetar Weimers som stabschef åt Kristdemokraterna i EU-parlamentet.
Weimers har tidigare varit ordförande för KDU. Innan dess hade han förtroendeuppdrag för Moderaterna. Weimers har även arbetat nära förre KD:ledaren Göran Hägglund.

År 2000 var Weimers med om att starta det kontroversiella politiska högernätverket Engelbrekt som bland annat kämpade för ”en sund nationalism”. 

Enligt en artikel i Svenska Dagbladet 2005 skrev han vid den tiden att ”Sverigedemokraternas kritik mot det mångkulturella samhället innehåller en del matnyttigt” och att liberalerna ”söker tysta debatten om integrationspolitiken”.

Redan när Weimers valdes till ordförande för KDU kritiserades han för tidigare uttalanden där han berömde SD:s ”kritik av det mångkulturella samhället”.

Charlie Weimers i en uppdatering på Facebook att han lämnar KD för SD.

”Migrationen är inte bara valets fråga. Det är vår tids stora ödesfråga, en civilisationsfråga”, skriver han bland annat – och fortsätter:

” När jag 2050 ser mina barn och ännu ofödda barnbarn i ögonen vill jag rakryggad kunna svara att jag gjorde allt som stod i min makt för att Sverige skulle fortsätta att vara ett av världens bästa länder att bo och leva i. Ett land som lyckades återupprätta samhällskontraktet. Därför lämnar jag idag Kristdemokraterna och ansöker om medlemskap i Sverigedemokraterna.”

-Pettersson hoppas det är en bra ”värvning” men är lite misstänksam, att byta parti en gång är ingen gång. Men två gånger känns som en gång för mycket…kan den gode herr Weimers vara ute efter att trygga sin försörjning?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Adaktussons närmaste medarbetare går över till SD

 1. Jag skulle gärna se en redogörelse för hur han ”gjorde allt i sin makt” internt i KD för att vända partiet på rätt kurs innan han bestämde sig för att ge upp och lämna sida själv.
  Annars känns det mest som att han bara bytt till det vinnande laget.

 2. Utan att känna karln eller ens ha träffat honom, så får man hoppas att han nu gör detta av ideologiska skäl och inte, som Pettersson skriver, bara är ute efter att trygga sin framtida försörjning och karriär.
  Kappvändare är inte bra för SD.

 3. Opp, opp, hoppsan Pettson. Du brukar vara klockren i dina analyser och kommentarer. Här blev det lite tokigt.
  Tre skäl: Weimers har från första början visat sin konservativa ideologi. (Engelbrekt, uttalandena om SD etc)
  Titta hur gammal han var när han ”bytte”
  från M till Kd. ( 16 år)
  Dessutom är han värmlänning, och således höjd över all misstanke.

  Garanterat inget försörningsbyte utan helt baserat på övertygelse.

 4. Att byta parti är bara bra, om man gör det av sakpolitiska skäl. Det är det, som skapar en levande demokrati.

  Det skulle många svenska medborgare behöva göra. Inte minst s.k., ”folkkära artister”.

Kommentera