Italiens inrikesminister anklagad för kidnappning av migranter


”Att bli utredd för att ha försvarat italienarnas rättigheter är en skam.”
av Soeren Kern • 5 september, 2018

  • ”Utredningskallelsen som skickades till [inrikesminister Matteo] Salvani skulle faktiskt kunna ses som ett direkt försök att hindra en minister från att utföra sin politiska aktivitet i enighet med majoriteten av de italienska väljarnas röster.” – Gianni Alemanno, före detta borgmästare i Rom, i sin fördömelse av utredningen av Salvini.

  • ”Jag är förundrad över den politiska vänsterns förvåning som nu endast existerar för att utmana andra och som tror att Milano inte bör ta emot en president med europeisk makt, som om vänstern har behörighet att bestämma vem som har rätt att tala och vem som inte har det – och så undrar de varför ingen röstar på dem längre.” – Matteo Salvini, Italiens inrikesminister.
  • Opinionsundersökningarna visar att Salvinis antiinvandringspolitik har stärkt stödet för hans parti Lega Nord.

Italiens inrikesminister Matteo Salvini är under formell utredning för ”kidnappning” efter att han vägrat låta illegala invandrare gå i land i en hamn på Sicilien. Utredningen, en politisk rörelse som riktar sig mot att mildra regeringens hårda ställningstagande mot illegal invandring, har hotat att försätta Italien i en konstitutionell kris på grund av maktseparation.

Den sicilianska åklagaren Luigi Patronaggio sa att utredningen av Salvini, partiledaren för antiinvandrarpartiet Lega Nord, skulle fokusera på ”kidnappning, illegal arrest och maktmissbruk”.

Salvini svarade:

”Om han vill förhöra mig eller till och med gripa mig för att jag försvarar gränserna och mitt lands säkerhet så är jag stolt och jag ser fram emot det med öppna armar. Att bli utredd för att man försvarar italienarnas rättigheter är en skam.”

Läs vidare


One response to “Italiens inrikesminister anklagad för kidnappning av migranter

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: