SD-ledamot kan inte skilja på egna och andras pengar


BROTTSLIGHET. En riksdagsledamot har ett arvode på 65.400 kronor i månaden som är skattepliktigt plus en hel del andra förmåner för att representera sina väljare under fyra år. 

UPPDATERAD: Stefan Jakobsson avsäger sig sitt uppdrag i SD och kommer inte att bli riksdagsledamot. Detta efter uppmaning av Jimmie Åkesson.

De resor ledamöterna gör i sitt riksdagsuppdrag betraktas som tjänsteresor. Ledamotens bostad på hemorten betraktas som tjänsteställe. Det innebär att ledamotens resor från hemorten till riksdagen i Stockholm räknas som tjänsteresor.

Ledamöterna bestämmer själva vilka tjänsteresor de ska göra inom Sverige och vilket färdsätt som är lämpligast med hänsyn till kostnader, tid eller miljö.

Ledamöterna redovisar sina tjänsteresor i en reseräkning som granskas av enheten ledamotsadministration. I reseräkningen kontrollerar och godkänner ledamoten fakturerade belopp för biljetter, logi med mera. Reseräkningen skickas elektroniskt till enheten ledamotsadministration för granskning och utbetalning av reseersättningar. I granskningen ingår kontroll av att reseräkningen är korrekt utifrån gällande reseregler, att färdvägen finns redovisad och att originalkvitton för utlägg som ledamoten begär ersättning för finns bifogade. Om kompletteringar behöver göras eller om något är oklart kontaktas ledamoten.

Alla riksdagsledamöter har ett årskort på SJ som kostar 83.000 kronor. Årskortet får användas vid tjänsteresor. Använder man egen bil utgår ersättning med 26:50 per mil.

Detta enligt Riksdagen.se

En som har svårt att fatta dessa tämligen enkla regler är Sverigedemokraten Stefan Jakobsson som bland annat åkte med sin sambo till partiledaren Jimmie Åkesson på fest. Till skillnad från flera andra SD-ledamöter bokförde Jakobsson det som en ”konferens”.

På så sätt fick riksdagen betala hotell för honom och sambon, bilersättningar och traktamenten på närmare 4.500 kronor.

Stefan Jakobsson har avslöjats med att låta skattebetalarna stå för en rad privata taxiresor – och familjens semesterboende på Gotland och i Idre fjäll.

SD-ledamoten har bland annat åkt taxi hemifrån, en resa på åtta mil, till en hockeymatch i Stockholm. Han har även åkt taxi till en nattklubb och till privata fester.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson menar att Stefan Jakobsson inte borde sitta i Sveriges Riksdag. Antingen är han dum som säger att han inte förstod reglerna, bland annat när han tog en taxi klockan tre på natten till en nattklubb för skattebetalarnas pengar eller också skor han sig privat för några tusenlappar.

Vilket som är värst får ni fundera på själva…

För er som är intresserade av andra än Sverigedemokrater läs HÄR.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


22 responses to “SD-ledamot kan inte skilja på egna och andras pengar

 • Kurt

  Är man så ”dum” att man inte förstod reglerna” ha man inget i riksdagen att göra. Allt detta mygel av de olika partiernas och framförallt politikernas urbota dumma förklaringar, borde vara en åtalspunkt var för sig. Skitstövlar alltsammans med ytterst få undantag.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Jag är SD medlem och kräver att mina företrädare SKALL efterleva lagar och regler till 100%.

  Gilla

 • Punto

  Halvera antalet riksdagsledamöter.

  Gilla

 • Argus

  Trist. Vad jag kan komma ihåg har han bara haft vettiga saker att säga. Han har dock haft tillräckligt med skam i kroppen att avgå och avsäga sig nomineringen. Bra.

  Gilla

 • Valter

  En falsk människa eller ointellektuell, som därtill är girig, ska inte ha nåt förtroende uppdrag. Här tycker jag att det också faller en del på parti ledningen, man ska informera och säkra sig om att alla ledamöter håller sig till det som riksdagen sanktionerad, direkt dom blir invalda. Det här att tidningarna gräver djupare i SD ledamöters bakgrund och göromål, är inget nytt, det är allom bekant, därför har ledning och partistyrelse ett ansvar att säkra sig om att alla följer riktlinjerna..

  Gilla

  • Grune

   Detta är särskiljt viktigt inom SD eftersom de andra partierna gör allt dom kan för att hitta fel hos framförallt SD. Minsta lilla fel som uppstår hos SD förstoras upp till gigantiska proportioner när det behandlas hos Svensk media.
   Mestadels behandlas övriga partiers fadäser mycket milt av Svensk media medans SD sågas helt.

   Gilla

 • Mässkalle

  Länkens länk ger följande: ”Filen som du begärde har tyvärr tagits bort”, från Google.
  FTF

  Gilla

 • Tony

  Säg mig den politiker i ett parti som inte försökt att sko
  sig på olika vis. Vi har Margots Lägenhetsaffärer, ,M ledarens
  lägenhetsaffärer, Gudrun Schyman när hon satt i riksdagen
  så lät hon sin kvarglömda väska åka Taxi för 3000 kr.
  Vill du kolla dom andra lammen bland politikerna kan du
  kolla Petterssons lista till höger på bloggen.

  OBS. Jag menar inte att det är okej, har man en så pass
  bra lön ska man inte behöva fuska, när många får leva
  på en lön under 10000 i månaden!

  Gilla

  • Grune

   Det är ju bevisligen så att de är de rika som begår de flest och största ekonomiska brotten. Där fuskas det med skatter och där placeras pengar i skatteparadis, där har man som regel att undanhålla pengar från statskassan och detta gäller även stormrika politiker.

   Gilla

 • havemydoubts

  SD har blivit av med skurk och det finns fler kvar i partiet. Lyhördhet är något SD borde ta till sig.

  Gilla

 • Danne

  Tycker att våra representanter som har bra löner, för att inte lockas att begå ekonomiska oegentligheter, ska fatta bättre.
  Det går inte att komma dragandes med historier om att man inte visste om reglerna. Ofta har man i alla fall bokfört det som något officiellt, så man visste nog om gränserna ändå.

  Vi ska kunna lita på att våra folkvalda sköter sånt här på rätt sätt. Det finns ingen orsak att ursäkta bara för att det är en Sd:are. Skatter ska inte missbrukas av nån.

  Gillad av 1 person

  • Argus

   Min personliga erfarenhet är att moral, etik och hederligheten är mer vanligt förekommande hos fattiga människor än hos välavlönade. Det kan bero på att om man inte har något annat så har man iallafall sitt anseende.

   Gilla

 • gamgubben

  Finns inga som helst ursäkter för sådant handlande och är definitivt inte något för en som sitter i Riksdagen. Om inte topparna sköter sig hur ska vi då få undersåtarna att göra det. Han borde avsäga sig sitt uppdrag nu!

  Gilla

 • HW 74

  Erinrar mig att Alf Svensson tog taxi till Jönköping….
  Yvonne Ruiawa (MP) åkte taxi för omkring 250 000
  INNE i Stockholm….

  Gilla

  • Grune

   Om man utförde samma noggranna undersökningar på de övriga partierna som man gör med SD så skulle man komma fram till mycket ruggiga resultat som inte lämpar sig för tryck i någon tidning.

   Gilla

 • Björn

  Drevet har fått honom att hoppa av sin kandidatur nu.
  Aftonbladet har lyckats och Baas på Expressen gråter för att inte han var den som knäckte Jacobsson.

  Gilla

 • ossie

  Han har ingen moral skriver skitkärringen Lena Melin på Aftonkloaken. Moral det kan ingen ens stava till på den skitblaskan. De har blod på sina händer deras drev har tagit livet av flera människor.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja detta fall liksom andra( i samtliga partier) visar att de inte är vuxna sitt uppdrag.Vore denne man utrustad med normalt förstånd,borde han omedelbart lämna alla politiska uppdrag inom SD !
  Skrev en kommentar under annan rubrik,som jag och en dåtida medlem avslöjade i vår kommunavdelning. Trots uppenbara bevis gick han som utsänd ”sakkunnig” från partiledningen,på linjen som friade….Detta handlade även,om mycket stora belopp !

  Gilla

  • Stenbock

   Att sådana olämpliga ledamöter finns i alla partier,är väl ingen hemlighet.
   Det uppseendeväckande är att lögn,och slaskpressen finner dessa årsgamla ”nyheter”,kort före valen… Dessutom endast bland SD,vilket tydligen skapar ökat antal lösnummerköpare, ”från/av anständiga” !

   Gilla

   • Grune

    Skillnaden är bara att SD= skyldiga och de övriga mörkar man så mycket det går och hoppas att det tigs ihjäl.

    Gilla

  • Joy

   Han fick in sin älskarinna, en servitris på Stureplan, på 42 plats på SDs riksdagslista. En obehaglig typ som tydligen har inflytande i partiet. Det är märkligt!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: