Palestiniern Abdullah dömd till 14 år och utvisning för tredje gången


BROTTSLIGHET. Hovrätten skärper straffet något för Abdullah Barrak, 37, man som knivdödade en hemlös man i Malmö i maj förra året. Straffet blir 14 års fängelse och utvisning.

Tingsrätten dömde mannen till 13 år och tio månaders fängelse.
När den nu dömde mannen greps dagen efter mordet hittade polisen en kniv som hade spår av blod från den mördade mannen. Polisen har även säkrat dna-spår från 37-åringen på offret.

-Pettersson som noterat att Sverige nyligen tecknat ett biståndsavtal men ”staten” Palestina som ger dem 1,87 miljarder hoppas att utrikesminister Wallström i det avtalet villkorade att palestiniern som döms i Sverige ska avtjäna sina straff i Palestina, givetvis av humanitära skäl…

TIDIGARE 2018-06-15. Abdullah dömd till utvisning för tredje gången

BROTTSLIGHET. Abdullah, 37, har dömts till 13 år och 10 månaders fängelse för mord, olaga hot, sexuellt ofredande och brott mot lagen om förbud mot kniv samt utvisning efter knivmordet på en hemlös man vid en hundrastgård vid Möllevånstorget i Malmö förra sommaren. 

Redan i början av maj slog domstolen fast att mannen var skyldig, men fick vänta på en rättspsykiatrisk undersökning som slog fast att han inte led av någon allvarlig psykisk störning innan mannen kunde dömas till fängelse och utvisning.

Malmö Tingsrätt B 5466-17

-Pettersson tvivlar på att det är tredje gången gillt för denna arabiske pensionsräddare när det gäller utvisningen…

Barrak Abdullah levde som statslös i Kuwait innan han flyttade till Sverige men till Kuwait är han inte välkommen tillbaka. Abdullah är palestinier och eftersom Sverige erkänt Palestina som stat bör de tvingas ta emot sina medborgare alternativt bli av med sitt bistånd från Sverige.

Naturligt hade det bästa varit att aldrig släppa in Abdullah och hans likar i landet.

TIDIGARE 2018-05-24. Abdullah dömd för mord, tveksamt om det blir utvisning, trots två tidigare domar om utvisning

BROTTSLIGHET. Tingsrätten anser det bevisat att den utvisningsdömde 37-åringen knivmördade en hemlös Malmöbo på hundrastplatsen på Södra Skolgatan.

En kvinna som var väg ut med sin hundar hörde hur offret bad om hjälp, och att knivmannen då drog upp offret på fötter. Knivmannen ska sedan ha klappat den svårt skadade på axeln, flinat åt kvinnan med hundarna – och därefter lämnat platsen.

37-åringen kom till Sverige år 2010 och sökte asyl. Efter mindre än ett år i landet dömdes 37-åringen till tio års utvisning för en rad brott, bland annat ett våldtäktsförsök där offret kom undan genom att bita honom i tungan.

Förutom tre års fängelse förbjöds han att återvända hit före den 25 november 2021. Därmed fick han ett andra utvisningsbeslut, eftersom Migrationsverket tidigare avslagit hans asylansökan. Men utvisningen kan inte verkställas eftersom 37-åringen är statslös, och hans tidigare hemland Kuwait vägrar ta emot personer som saknar medborgarskap.

Efter sitt första utvisningsbeslut har 37-åringen hunnit dömas för 31 nya brott – som han begått mellan sina korta perioder i frihet mellan sina fängelsevistelser. Offren har i regel varit personer han inte känner som han överfallit på gator, busshållplatser och restauranger. Ofta har han varit knivbeväpnad.

Polisutredarna har plockat ut en journalanteckning från psykiatrin daterad den 26 februari 2016 där 37-åringen berättar att han dödat människor och även ätit dem…

Åklagare Fredrik Jönsson har återigen yrkat på att 37-åringen ska utvisas, denna gången på livstid – men det är ytterst tveksamt om beslutet kommer att kunna verkställas.

Abdullah kommer att genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att utreda om påföljden ska bli fängelse eller vår.

Varken Sydsvenskan, Aftonbladet eller många andra som skriver om mordet nämner Abdullahs bakgrund.

-Pettersson undrar om även denna våldtäkt, mord och tidigare brits på utvisning beror på kvinnornas arbetsmiljö som statsministern brukar skylla på

Om viljan fanns skulle det gå att utvisa många fler, även till de länder som dumpar sina kriminella i väst.

 • inte släppa in i landet
 • utvisa till första EU-land enligt Dublinförordningen
 • diplomatiska motåtgärder
 • internationell domstol
 • hålla kriminella som vägrar att lämna landet inlåsta
 • utvisning till tredje land
 • Sverige har ingen som helst skyldighet att ta hand om jordens mänskliga avskräde så de kan våldta och mörda fler även om kvinnornas arbetssituation är dålig.

Malmö Tingsrätt B5466-17

TIDIGARE 2017-10-15. Abdullah dömd till utvisning två gånger – misstänks för nytt mord

INVANDRARVÅLD. En 36-årig man sitter häktad, misstänkt för mordet i hundrastgården i Malmö i maj. Redan för sex år sedan dömdes han till utvisning, skriver Sydsvenskan bakom betalvägg så det blir ingen länk. Men eftersom han är statslös kan utvisningen inte verkställas.

Det var i slutet av maj som en 45-årig kvinna knivhöggs i en hundrastgård på Södra Skolgatan, alldeles i närheten av Möllevångstorget i Malmö. Flera personer blev vittnen till hur offret plötsligt stapplade ut från inhägnaden och bad om hjälp.

– Den knivstuckne anträffades svårt skadad bara några meter från gärningsplatsen och fördes i ambulans till sjukhus. Där förklarades hon strax efteråt avliden, sa polisens presstalesperson Nils Norling direkt efter mordet.

Den häktade Abdullah har tidigare avtjänat straff för våldsbrott – och är dessutom dömd till utvisning två gånger.

Mannen flyttade till Sverige från Kuwait 2010. Men han bedömdes inte ha skäl att stanna, utan utvisades men blev kvar i landet.

Sex dagar efter det beslutet våldtog Abdullah kvinna. Han dömdes till tre års fängelse och till att utvisas efter avtjänat straff. Han har dessutom begått fler våldsbrott – så sent som i juni i år satt han anhållen för en knivattack mot en ordningsvakt.

Men trots dubbla utvisningsbeslut kan mannen inte utvisas.

36-årige Abdullah är statslös och Kuwait, varifrån han kom, tar inte emot statslösa personer.

Enligt Sydsvenskan finns 190 personer i Sverige som likt 36-åringen är dömda till utvisning men som inte kan utvisas. Gränspolisen förhandlar med ländernas ambassader och i vissa fall tas de emot.

Under väntan är de på fri fot. Kriminalvården har krävt att den 36-årige araben ska behandlas för sitt missbruk och sitt våldsbeteende, men han vägrar.

En 42-årig man har tidigare suttit frihetsberövad för mordet i hundrastgården men släppts. Han är fortfarande misstänkt.

-Pettersson läser men förstår inte.

 • En 42-årig arab, Ahmed, har suttit frihetsberövad misstänkt för mord men har släppts! Men är fortfarande misstänkt!!!
 • Kuwait tar inte emot statslösa araber trots att de bott i landet, men Sverige gör!
 • Kriminalvården har krävt att den 36-årige Abdullah ska behandlas för sitt missbruk och sitt våldsbeteende, men han vägrar. Trots det får han gå lös.

14 responses to “Palestiniern Abdullah dömd till 14 år och utvisning för tredje gången

 • Ronnie Cannerfelt

  Sveriges oförmåga att utvisa eller permanent frihetsberöva denne palestinier visar att Sverige inte är en säker rättsstat..

  Gilla

 • BOH

  Svenska rättsväsendet är ett stapplande skämt och som det skrattas åt världen över, det är verkligen tragiskt.

  Gilla

 • ruben

  De hysteriska blådårarna är positivt eld och lågor att vi har så många lediga nyanlända resurser att sätta i jobb nu. Synd bara att de inte kan svenska. De naivt positiva tror att det är ett fantastiskt urval av skötsamma, entusiastiska och ansvarstagande arbetskraft. Tyvärr verkar det alltför ofta vara ett urval av kriminella och omdömeslösa risktagare, som trots alla varningar sätter sig i undermåliga båtar över medelhavet, slänger sina id-papper samt ljuger om sina ursprung och anledningar. Den typ av människor få ansvariga vill sätta in i något yrke och helst inte i vård av vuxna eller barn. Bevare oss för våra blinda myndigheter, som belastar Sveriges begränsade välfärd utan urskiljning.

  Gilla

 • Tony

  Våra politiska dumstolar har bara brottslingens väl o ve i tankarna,
  offren bryr dom sig sedan länge inte om, hade dom gjort det så
  skulle detta skadedjur utvisas med förbud att återkomma någonsin
  man är fruktansvärt rädda för att inget ont händer denne brottsling
  när han kommer hem, men struntar i att han mördar några stycken här.

  Gilla

 • Realist

  Vad säger Margot Wallström om detta ??

  Gilla

 • Hanna

  Gud bevare alla ovetande oskyldiga människor som kommer i Abdullahs väg….

  Gilla

 • Linga

  En miljon om året kostar han. Vem är det som får straffet? Han eller vi skattebetalare?
  Låt Ukraina arbeta av den miljard som Löfven lånade ut i form av av att vi skickar dit alla dömda ickesvenskar för att tjäna av sina fängelsestraff.

  Gilla

 • Arne Nilsson

  Borde finnas en lag att man inte få vara hög på jobbet som statsminister.

  Gilla

 • Linnea

  Varför har Sverige lagar!!!

  Gilla

 • Linnea

  För d_t…. Må bäste man Vinna valet..

  Gilla

 • Ralf

  Många Abdullor blir det, totalt, dvs. om man räknar alla Abdullor som varit elaka blir det ett stort tal.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: