Höjd kommunalskatt?


DN, blaskan som under två mandatperioder jagat SD, skriver nu att med SD:s budgetförslag kommer kommunalskatten att höjas.

DN:s artikel grundar sig på SD:s budgetmotion från förra hösten.

Det har väl inte undgått någon att media är rädda för vad som komma skall på söndag? Oavsett om det rör sig om tidningar, radio eller TV pumpas det nu ut ”avslöjanden” om okända SD-representanter som finns med långt ned på kommunlistorna i ett fåtal av Sveriges 290 kommuner. Vill media ta till storsläggan bjuder man in en president från Frankrike som ges möjligheten att helt oemotsagd förtala partiledaren för Sverige näst största, kanske t.o.m. största, parti.

Medias rädsla för att deras försök att svartmåla ett svenskt riksdagsparti är lika påtaglig som 7-klöverns partiledares.

SD:s budgetförslag från 2017 handlar mycket om att staten ska ta en större del av kakan när det gäller finansieringen av statens migrationspolitik. För er som inte vet det är staten finansiär av nyanlända i två år och sedan rullar hela kostnaden över på kommunerna. Konsekvenserna av detta ser vi just nu runt om i landet.

Redan 2016 varnade SKL för att den stora migrationen, främst 2015 års, kommer att medföra rejäla kostnadsökningar för kommunerna.

”Utvecklingen från 2018 ser mycket bekymmersam ut. Det är svårt att se hur kommuner och landsting ska klara trycket från den fortsatt kraftigt växande befolkningen utan skattehöjningar”

Så sade SKL:s chefsekonom och tillade att kommunernas kostnadsökningar kan landa på 9 procent. Skattehöjningar på 45 miljarder kan krävas runt om i Sveriges kommuner.

SKL:s nya chefsekonom talade i början på året om att kommunernas situation beror helt på hur staten tänker agera och hur mycket man tänker höja statsbidragen med. Det är just den frågan Oscar Sjöstedt (SD) bollar vidare i DN:s granskning av partiets budget.

Som så mycket annat i dagens Sverige handlar det mesta om decennier av överdimensionerad och havererad asylpolitik. Som alla vet är SD det enda av riksdagens åtta partiet som inte bär någon som helst skuld till denna.

DN


10 responses to “Höjd kommunalskatt?

 • Lukas

  Hur länge anses man som nyanländ? Är det ett år, två år, tio år eller hela ens livstid?

  Naturligtvis och självklart skall det ställas samma krav på de så kallade nyanlända som på alla andra, om man inte kan försörja sig själv, då ska man vara skyldig att söka och ta de jobb som finns. Nu inträder ju svårigheten att om man inte kan språket eller har en adekvat och gångbar utbildning då får man inget arbete. Således måste myndigheterna anvisa de arbete som kan komma i fråga, lärlingsanställning, enklare jordbruksarbete, skogsplantering, bärplockning och liknande är ett par förslag. Flera finnes säkert.

  I grund och botten är detta inte kontroversiellt eftersom det är samma krav som ställs på befolkningen i övrigt. Att det kan medföra vecko, eller långtidspendling, kanske till och med att man måste flytta dit arbetet finns är inte heller kontroversiellt eftersom dessa krav också ställs på befolkningen.

  Om personen i fråga av olika anledningar inte är villig då skall det som vanligt innebära att allehanda bidrag dras in, om personen i fråga istället försöker livnära sig med brott då skall den personen straffas på samma sätt som alla andra i liknande fall. Det är ytterst märkligt att dessa krav inte redan ställts istället för årtal av daltande som enbart gör att all integration omöjliggörs.

  Sen som lök på laxen så lärs språk bäst om man tvingas lära sig det för att kunna fungera i sin kontext. På samma sätt lärs kultur och levnadsregler.
  Så är det och så har det alltid varit, om det kan var och en vittna som vistats en längre tid i annat land. Sen är det så sant att man behöver inte hålla med om allt, men man får försöka leva efter eller acceptera det det ändå. För att fungera, för att få en framtid, för att bli accepterad. Ingen som sökt sig till annan plats, annat land kan kräva allt och det man uppnår måste vara av egen vilja.

  Och om man då vägrar göra det, tja det är fritt att finna en annan plats på jorden där man inte behöver anpassa sig. Det är faktiskt ganska universiellt.

  Gilla

 • Argus

  När skattenivån passerar ett visst värde kommer skatteintäkterna att minska. Minskar man då skattenivån till ett optimum kommer skatteintäkterna att öka både för stat, kommun och landsting. Mest faktiskt för kommuner och landsting. Att försöka krama blod ur en sten är bara ideologiskt vansinne.

  Gilla

 • Grune

  Finns det någon läskunnig Svensk som tror på vad dagstidningar skrivver ihop för lögner om SD när SD gång på gång kan föra i bevis att som 7-klövern och dagspressen säger om SD är just LÖGNER.

  Gilla

 • Billy Boy

  Den 26 aug. 2016 kallade finansminister Magdalena Andersson (S) statens kostnader för det stora antalet asylsökande 2015 för ”en liten kostnadspuckel”.

  Delcitat

  De som kom i höstas är ju en liten kostnadspuckel, men eftersom regeringen har lagt om politiken har kostnaderna i jämförelse med i våras minskat med 100 miljarder. Men det ska tilläggas att det inte var ekonomiska orsaker som gjorde att vi la om politiken, utan det var rent praktiskt väldigt svårt att skaffa tak över huvudet för så många människor.

  Redan 2016 varnade SKL för att den stora migrationen, främst 2015 års, kommer att medföra rejäla kostnadsökningar för kommunerna.

  Slut delcitat.

  Läs gärna vidare på länken nedan om …

  ”Den lilla puckeln”

  http://ledarsidorna.se/2016/08/den-lilla-puckeln/

  Exempel nedan på ”en liten puckel”

  Gilla

 • MartinA

  Medias långa hatkampanj och oändliga drev mot enskilda SDare har tyvärr tämjt SD. Precis som media tidigare tämjde Moderaterna. Gammelmedia är själva grundproblemet i sverige.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Att det blir kommunalskattehöjningar om 7-klövern sitter vid makten är helt klart. Minst 6:- i snitt, medan vissa vanskötta kommuner kommer att behöva upp mot 12:-. Detta bara för att täcka konsekvenserna av redan befintlig invandring.
  Men hur skall då de 800000 NYA muslimska invandrare, som 7-klövern aviserar skall tas emot under kommande mandatperiod finansieras? DEN skattehöjningen infaller dock i huvudsak från 2024 – och staten har kommit långt med att konfiskera löntagarnas hela löner.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Att enbart läsa DN i dagens läge är som att ingå i en
  extrem sekt – typ Knutbysekten.

  Gilla

 • S Eriksson

  Just det där med SLK och kommunernas kommande kostnadsökningar borde ha tagits upp mycket mer och tidigare.
  Det är väl egentligen en av de största problemen eller utmaningarna med den här politiken.
  Om de nya kommer I jobb och in i samhället så blir förmodligen allt mycket bättre eller mindre dåligt, men det sker tyvärr inte. Facit finns det är bara att våga titta och lära .

  Gilla

 • Valter

  Som f.n läser bibeln, läser DN SD:s budget.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: