Citerade Per Albin – misstänks för hets mot folkgrupp


VALET 2018. Per Albin Hansson är socialdemokraten som påstås ha lanserat idén och byggt folkhemmet. Per Albin höll även ett tal på ett socialdemokratiskt folkmöte 1924 då han sade ”Sverige åt svenskarna! Svenskarna åt Sverige!

Nu är riksdagsledamoten Jeff Ahl misstänkt för hets mot folkgrupp efter att ha sagt ”Sverige åt svenskarna” på Alternativ för Sveriges torgmöte i Malmö.

”Sverige är svenskarnas land! Det är bara svenskarna som har den hävdvunna och naturliga rätten till den svenska fosterjorden. Det är våra förfäder som genom sitt slit och sina uppoffringar har byggt upp det här landet. Därför är Sverige vårt!! Så inledde riksdagsmannen Jeff Ahl sitt tal på Alternativ för Sveriges torgmöte i Malmö igår,” sade Jeff Ahl i inledningen av talet och senare i talet ”Sverige åt svenskarna, svenskarna åt Sverige”, enligt Fria Tider.

Jeff Ahl är invald i riksdagen för Sverigedemokraterna men bytte parti mars 2018 till det nystartade Alternativ för Sverige och blev därmed politisk vilde.

-Pettersson har svårt att se hur ”Sverige åt svenskarna” ska kunna vara hets mot folkgrupp. Enligt PK är ju alla svenskar nu för tiden. Jag hoppas åklagaren tar den anmälan och slänger vad den hör hemma och att riksdagen avskaffar gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp”.

Vi har även giganten nedan, mannen bakom Utvandrarserien och mycket annat som sagt samma sak, Sverige är vårt. Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land

Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

– Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

Per Albin och socialdemokraterna på marsch

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


21 responses to “Citerade Per Albin – misstänks för hets mot folkgrupp

 • Peter Kostin

  Per Albin var en nationalsocialist
  Nationalist: Sverige åt svenskarna och svenskarna åt Sverige
  Socialist: Det klasslösa folkhemmet-

  Gilla

 • Nils

  Så ”Sverige åt svenskarna” är et problem? Man kan inte seja det? Då tycker jag folk ska åka til Afghanistan eller ett vilket som helst annat land och fråga dom som bor der; är det här ditt land? Lyssna på va dom svarar. Alla folk i världen har rätt till sitt eget land, undtagen svenskar?

  Det här är verkligen hets mot folkgrupp. Det är hets mot svenskar. Ren hets, hat och rasisme. Sverige tilhör svenskar, Norge tilhör norrmän, Danmark tilhör danskar. Om någon har problemer med denna enkla sanning, så sug röv och åk till helvete, jävla rasister.

  Gilla

 • MartinA

  Jo. Men nu har ju Dum SD gått och demoniserat SAPs historia. Så att citera Per Albin är inte längre något försvar, man blir bara ännu mer nazist av det. Jag vet faktiskt inte om SD är helt köpta eller om de drivs av total dumhet. De modelerar sin egen ideologi på de gamla sossarna och sen går de och demoniserar de gamla sossarna. Jag blir bara matt när jag tänker på vad det där svikar partiet har blivit.

  Gilla

  • Pettersson

   …Och på natten den 9 september står smarta Kasselstrand & Co med någon procent av rösterna och ska rädda landet. Det är smart…

   Gilla

   • MartinA

    Bättre 99% åttklöver än 100% åttklöver.

    Gilla

   • Stenbock

    Beklagar dig Pettersson som utsättes för dessa attacker !
    Trösta dig med,att allting på din blogg återgår till det normala, redan på nästa Måndag…

    Gilla

   • MartinA

    Jaha herr Stenbock, du tycker alltså att det var smart att demonisera det parti som SD har modellerat sig självt på? SD har gjort mer än de flesta för att demonisera Per ALbins ord.

    Gilla

   • Stenbock

    Martin A:
    Förstår inte vad jag demoniserat er i AfS med ?
    Tvärtom stödde jag er företrädare Eva-Marie, i en kommentar inför hennes Sthlms-resa.
    Att ni som demokratiskt parti existerar,har jag hellre inget emot.
    Möjligen era förhoppningar att som ett litet lokalt Sthlms-parti tro/inbilla er,att ni som en ångvält skall kunna taga platser i Riksdagen ! (I övrigt inte mina sorger)
    För min del en aning overkligt,och rent av en utopi !
    Men lycka till i era strävande.
    Varje röst på er,blir är en röst för fortsatt anarki och socialistiskt styre. Om sedan med eller utan,de Gröna kommunisterna återstå att se.

    Gilla

 • centurion

  Han kanske skulle ha sagt : ”Sverige åt alla som åkt tunnelbana”. Fast det blir ju förstås lite knepigt att koppla citatet till gamle Per-Albin.

  Gilla

  • Macke

   Det är när det åks i tunnelbannan som alla där är svenskar enl. Åsa R.
   Även gästarbetare, utbytesstudenter liksom turister.

   Inte känner man sig som en Stockholmare för det, när man är i huvudstaden på besök och man åker med T- banan.

   Gilla

 • Sven

  Från mitten av 1800-talet och ett par decennier in på 1900-talet emigrerade ungefär 1/3 av Sveriges befolkning till USA. En del, men inte alls lika många, valde istället att emigrera till Sydamerika. Sverige hörde vid den tiden till de fattigaste länderna i Europa.

  Nu har vi allmän rösträtt. Nästan lika många som då ogillar vad som sker och de styrandes beslut, men väljer att utnyttja sin röst istället för emigrera.

  Har vi demokrati i det här landet?

  Att den tidigare sosse-statsministern sa vad han sa, kanske berodde på den höga utvandringen som skett? Det borde vara lika okej att säga samma sak nu.

  Låten ‘Staten och kapitalet’ kanske är ännu mer aktuell nu, än när den kom? Blå tågets version var kass. Ebba Grön gjorde den till en odödlig hit.

  Sossar och superkapitalister vill ha löneslavar, men av olika anledningar.

  Gilla

 • Tony

  Men Rasisten Per Albin Hansson gjorde i alla fall något bra
  för Svenska folket, vilket man inte kan påstå att dagens
  Sossar gör, Dom nuvarande gör bara Sverige till åtlöje!

  Gilla

  • Macke

   Grunden lades av de bägge sossarna Olof Palme med Anna-Greta Leijon, till det som vi ser av idag.
   De båda lade tillsammans in motionen om ändring i grundlagen till dåvarande riksdag.
   Som totalmörkades för båda media och det svenska folket utan en folkomröstning.
   Efter att grundlagsändringen hade röstats igenom i kammaren då först släpptes den ut.

   Gilla

 • Eva-Marie

  Och resultatet av åsiktsbrotts-anmälan blev till ett av polisen indraget tillstånd för Alternativ för Sveriges VALFINAL i Kungsträdgården. AfS går inte att stoppas, vi är många som reser till Stockholm på fredag 🙂

  Gilla

  • Stenbock

   Eva-Marie:
   Vet att du är djupt involverad i AfS. Tyvärr läste jag på TEXT-TV att ”de demokratiska partierna” i Sthlm,nu dragit tillbaka sin uthyrning av scenen i Kungsträdgården. För demokratin skull hoppas jag,att de kan hålla sitt möte likväl,någon annanstans.
   Detta för din info !

   Gilla

 • Nizze

  Blir man åtalad när man citerar Per Albin då är demokratin illa ute!

  Gilla

 • peter Andersson

  Det bästa är om han blir åtalad , då blir det ännu fler som röstar på SD 🙂

  Gillad av 1 person

 • Ståfräs

  Förlåt, jag menar att jag är en ursvensk sosse!

  Gilla

 • Ståfräs

  Sossar är tammefan inte helt 100 ngnstans

  Gilla

 • ossie

  Så Per Albin var alltså rasist.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: