Stäng

Salafismen vinner mark i Sverige: ”Är nog nu”

ISLAM. Den islamistiska propagandan har bytt skepnad. Istället för att resa till islamiska staten uppmanas muslimer att separera sig från det svenska samhället.

Salafisterna – som förkastar demokrati och vill leva enligt sharialagar – har blivit fler. I deras spår skapas parallella samhällen där egna regler råder.

SvD åker till Borås där lokala myndigheter befarar att en ny islamisk skola kommer att förstärka isoleringen i stadens utsatta områden.

SvD skriver mer, tyvärr bakom betalvägg…

-Pettersson säger att bakom den islamska skolan som myndigheterna är oroliga för ligger en gammal bekant på bloggen. En av Fredrik Reinfeldts favoriter den moderata f.d. riksdagspolitikern Abdisiriak Waberi.

Filmen ovan är från 2009, efter det blev herr Waberi riksdagsledamot för moderatern.

Läs mer om Waberi på bloggen…

Försvarshögskolan – Mellan salafism och salafistisk jihadism

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 reaktioner på “Salafismen vinner mark i Sverige: ”Är nog nu”

 1. Rashid Musa – ordf. Sveriges unga muslimer (SUM) anser att Sverige idag kolonialiserar förorten. Rashid Musa och hans muslimska själsfränder ser Järvafältet och många fler områden som bl a sidoorganisationer till Muslimska Brödraskapet gärna vill enklavisera och införa sharia.

  Det är alltså någon / några med annan identitet än den svenska (med andra ord … de muslimska klanerna) som anser sig besitta överhöghet … och INTE företrädarna för våra demokratiskt valda svenska myndigheter.

  https://ledarsidorna.se/2018/04/symbolaktivismen-dar-man-branner-bocker-branner-man-till-slut-manniskor/

  Vill gärna också starkt rekommendera er att lyssna till en podcast (länk nedan) där Johan Westerholm (Ledarsidorna.se) och Aron Flam (Dekonstruktiv kritik) samtalar och avslöjar storsvindel med svenska skattemedel som försiggått under lång tid och fortfarande pågår.

  Regeringen och många av dess ministrar från (S) bl a utrikesminister Margot Wallström samt också kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) hade nog helst velat stoppa att de avslöjade oegentligheterna kommit till allmänhetens kännedom. Samtalet pågår i c:a 1 tim. och 23 minuter. Mycket väl värt att lyssna på:

  https://soundcloud.com/aronflam/85-johan-westerholms-jihad

 2. Det är väl knappast de enda som inte vill, det är olika grader av avstånd från vårt svenska samhälle ibland muslimer. Att som vissa gör, påstår att det är extremister som gör allt. Så är resten goda.

 3. I Tyskland ha myndigheterna fått upp ögonen och gå hård fram mot Salafisterna, ideligen husrannsakan och stängning av Salafisternas Moskeer

 4. Och vad blir nästa steg, om Salafisterna tillåts separera sig, en generation? Om de går i religösa friskolor och bara umgås inom gruppen?
  Vilka krav och särkrav kommer de kräva då, i Sverige om 15-20 år?
  Vad blir deras nästa steg om kraven inte tillmötesgås då?
  Vilket Sverige lämnar vi då till våra barn och barnbarn?

  1. Om den här gruppen ökar i antal individer och på sikt utgör en större del av Sveriges befolkning, vilka följder kan det få?

 5. Nog borde nomenklaturans ledamöter i Riksdagen ha orkat läsa Försvarshögskolans rapport och åtminstone sammanfattningen och därefter tänka ”vill vi verkligen ha dessa idéer och tankar spridda i Sverige.” Nästa steg motioner och åtgärder indragna bidrag, utvisningar mm.
  Nej, blunda så kanske tiden löser problemen, ”usch va jobbigt eller vem bryr sig” var väl de flestas kommentarer kan tänka.

 6. Myndigheterna befarar…alltså att myndigheterna´s tidigare beslut, kommer att öka segregationen. Dags att börja pudla nu. ”Godag yxskaft”.

 7. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Att sju partier inte har tillräcklig kunskap vad det gäller Islam är ett problem. De inser tydligen inte att Islam inte respekterar det svenska demokratiska samhället. Det finns ett flertal bevis från andra länder där Islam har trängt sig på och inte har ambitionen att integreras utan har istället ett syfte att vara den ledande politiska makten och omdana samhället till de ”rättrognas” förmån.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: