Åtala de svenska IS-återvändarna

ISLAM. Föreställ dig att ditt barn kidnappades. Kidnapparna var alla medlemmar i en dödssekt som invaderat Sverige. De sålde ditt barn vidare, du fick aldrig veta till vem, skriver Staffan Marklund på Epoch Times. 

Senare återvände främlingarna till sitt hemland, men landet vägrade åtala sektens medlemmar. Endast de få specifika individer som varit dumma nog att dokumentera sig själva begå konkreta våldshandlingar åtalades – trots att samtliga resenärer hade skrivit på ett anställningsavtal för att slåss för dödssekten, och mottagit lön för detta.

Föreställ dig att försvaret av denna orättvisa var att det inte fanns lagutrymme för att åtala, trots att det faktiskt fanns både lag och prejudikat.

Det här scenariot är verklighet för familjemedlemmar till de som angripits av svenska IS-återvändare. Förövarna tillåts fly rättsskipning genom hemresan till Sverige.

Det påstås att de inte kan åtalas, trots att samtliga IS-återvändare skulle kunna straffas i enlighet med lagen om förberedelse till brott, 23 kapitlet, 2§ i brottsbalken. Den förbjuder både att planera, främja, anta befattning, eller ta emot pengar för brott.

IS avlönade sina medlemmar för att döda. Är detta inte ett tydligt fall av ”ta emot pengar”? Att åka till en specifik plats (IS-område) för att ta sig an en specifik tjänst, bör inte detta falla under begreppet ”befattning”? Utgör inte resan och anslutningen till IS – i absolut minsta fall – ett främjande av brott? Även om någon enbart jobbat som bilmekaniker åt IS, har ändå bilarna nyttjats för att transportera mördare till offer och slavar till köpare.

En jämförelse: 2016 dömdes en man i Sverige för förberedelse för mord när han försökte åka beväpnad till sin före detta partner. Hans vänner varnade expartnern om det onda uppsåtet, innan något hände. Är det inte ett större bevis på planerat mord när man åker till en annan kontinent och tar avlönat arbete för att mörda?

Om denna lag applicerade skulle man kunna fälla alla – inte bara de som åkte efter det nyinförda förbudet mot terrorresor. Detta lagutrymme är heller inte det enda, utan relevant är även 4§ ur lagen om straff för terroristbrott (2003:148).

Om lagen är ambivalent i sin räckvidd betyder det inte att vi ska ge upp. I sådana fall drivs åtal för att skapa prejudikat. När ICA ansåg att EU skulle ge dem rätt att sälja alkohol, startades en process för att få lagen prövad. ICA fick fel i sak, men de försökte, då frågan var viktig för dem. Bryr sig våra myndigheter mindre om rättvisa än vad ICA bryr sig om alkoholförsäljning?

Anta att jag virrat bort mig, att lagen inte tillåter åtal. Då är det ändå möjligt för våra makthavare att skriva om grundlagen för att tillåta ett unikt undantag från förbudet mot retroaktiv rättstillämpning, med andra ord att lagen mot terrorresor (och endast den) kan gälla för perioden innan den stiftades. Detta låter radikalt, men kom ihåg att det var via ett sådant undantag nazisterna dömdes i Nürnberg. Om vi inte tar till samma åtgärder mot IS-återvändare, är det då för att vi anser att nazisterna borde ha gått fria?

Om vi inte gör något alls, vad svarar vi då brottsoffren på frågan: ”Förtjänar inte vi rättvisa?”

Staffan Marklund är en bloggare som verkar för att IS-återvändare ska åtalas. Läs mer om frågan på hans blogg.

Läs mer på engelska…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

-Pettersson har ett förslag…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

11 thoughts on “Åtala de svenska IS-återvändarna

 1. Idag anser politikerna att det är viktigt att värna asylrätten. Att det sen är andra än dem som kommer hit som behöver asyl är tydligen oviktigt.
  När sen de som inte har rätt till asyl beter sig sig som galna hundar, då står politikerna och samhällsorganisationer upp och försöker dölja detta.
  I Myanmar (Burma) har de samma problem. När myndigheterna tar itu med problemet på ett bra sätt så kommer Eu och Fn och anklagar Myanmar för folkmord. Känns det igen?
  Ingen verkar kunna se att det är de galna muhammedanerna som är det stora hotet mot andra befolkningar i världen.

  När det gäller Sverige och det överslätande förhållningssättet till muhammedaner som inte går att ha i möblerade rum. Då gäller inga normala lagar och regler, varför? Det kan inte längre bero på att man är rädd för att underblåsa rasismen, något annat måste ligga bakom!
  Ingen av dem som talar sig varma för invandring från länder med odemokratiska värderingar, verkar ha tänkt på hur samhället kommer att se ut när de har blivit i majoritet.

  Vi får dagligen läsa om deras ovilja att lyda svenska lagar. Inte ens deras döttrar och kvinnor behandlas som människor, än mindre djuren. Jag skulle önska att nån av de politiker som vurmar för denna invandring förklarar den verkliga orsaken till detta.

 2. Det existerar inga svenska is-återvändare!
  Däremot väller det in muslimska terrorister i kubik och kvadrat till Sverige.
  Men att kalla dom svenskar är hur galet som helst!

 3. Bara i ett land där man är otroligt naiva kan man få för sig
  att dessa krigare som är marinerade i hat ska gå att få på
  rätt köl. Dom är inte bara Naivitet, det handlar även om
  inskränkthet.

 4. Nu vet ju inte den stora befolkningen vad detta är för dj-la as,och vad de har på sitt samvete.Skulle kunna fylla mängder med sidor av text,kring dessa IS-förbrytare,många delvis grymmare,än de Adolf påstås utfört.
  I Absurdistan har ju alla sanningar om dessa krigsförbrytare (terrorister) tigits tyst om,i såväl PK-organ som STATS-TV !
  Dessa håller ju fortfarande på med direkt rapporter,kring krigsåren i början av 40-talet.Så efterblivna är alltså Absurdsk media….

 5. Männen lämnade kvinnor och barn kvar i kriget, flydde och satt i andra länder och kritiserade.
  Syrien vill ha tillbaka sina syriska män, vill de verkligen ha tillbaka de som svek sina familjer ?

 6. Vänsterextremisterna är helt fokuserade och fixerade vid de vanartiga gossarna i NMR. Vilka de anser är det verkliga hotet mot den Svenska nationen.
  Iskrigare lider bara av lite religiösa villfarelse som lätt botas av svensk omvårdnad.

 7. Jag kan inte ens förstå vad de skall till Sverige att göra. Det är nog väldigt få Svenskar, som vill ha dem i landet. Jag tycker de mänskliga rättigheterna är på majoriteten av Sveriges sida den här gången, så varför inte bara mota dem tillbaks till de helveten de själva varit med om att skapa.

Kommentera