Stäng

Afghanen Farid Soltani döms till tre år i fängelse för våldtäkt, sex månader efter att ett utvisningsbeslut vann laga kraft

BROTTSLIGHET. Farid Soltani, född 1996, och medborgare i Afghanistan döms till fängelse i tre år för att ha våldtagit en kvinna i Luleå i juli i år. Afghanen ska efter avtjänat straff utvisas ur landet och förbjuds återvända till Sverige före 28 juli 2028.

-Pettersson säger att så långt är fallet som ett av många liknande, men…

 • Farid Soltani ansökte om uppehållstillstånd i Sverige den 9 oktober 2015.
 • Migrationsverket ansåg inte att han hade gjort sin identitet sannolik.
 • Man fann dock att han hade gjort sannolik att han hade sin hemvist i Baghlan, Afghanistan.
 • Migrationsverket fann dock att han saknade skyddsskäl eller annan grund för uppehållstillstånd.
 • Migrationsverket avslog därför hans ansökan och beslutade att utvisa honom.
 • Migrationsdomstolen avslog Farids överklagan den 24 november 2017.
 • Migrationsöverdomstolen beslutade att inte meddela prövningstillstånd varför utvisningsbeslutet vann laga kraft den 10 januari 2018.

Utvisningsbeslutet vann alltså laga kraft den 10 januari 2018. Men…

 • Den 14 februari 2018 åberopade Farid hinder för verkställighet.
 • Migrationsverket fann dock att åberopade omständigheter redan hade varit
  ämne för prövning samt att det allmänna säkerhetsläget i Afghanistan inte
  hade försämrats på ett sådan sätt att säkerhetsläget i sig skulle kunna utgöra
  ett verkställighetshinder.
 • Migrationsverket beslutade därför att inte bevilja uppehållstillstånd eller att bevilja ny prövning den 13 juni 2016.
 • Farid har överklagat detta beslut. Enligt vad Migrationsverket erfar har migrationsdomstolen ännu inte tagit ställning i frågan.
 • Enligt Migrationsverkets bedömning har det inte framkommit några individuella skäl som utgör verkställighetshinder gentemot Afghanistan.
 • Någon som vet vad det är frågan om? Varför får afghanen överklaga överklagandet gång på gång?
 • Vad kostar cirkusen?

Varför är afghanen kvar i landet och våldtar den 8 juli när utvisningsbeslutet vann laga kraft den 10 januari,  alltså sex månader innan våldtäkten? 

TIDIGARE 2018-08-10. Afghan förstod inte att kvinnan han våldtog var medvetslös

BROTTSLIGHET. En 22-årig man i Luleå har åtalats för att ha våldtagit en kvinna i samband med Hamnfestivalen i juli. Enligt stämningsansökan deltog den 35-åriga kvinnan inte frivilligt, i stället har mannen utnyttjat att kvinnan var medvetslös och drogpåverkad vilket gjorde att hon befann sig i en särskilt utsatt position, skriver NSD, tyvärr bakom betalvägg. 

Mannen åtalas nu för våldtäkt eller oaktsam våldtäkt, vilket betyder att den misstänkte varit grovt oaktsam i och med att han inte förstått kvinnans tillstånd. Något som åklagaren hävdar att han visst förstått.
Åklagaren yrkar på utvisning och förbud att återvända till Sverige under tio år.
-Pettersson undrar varför åklagaren bara yrkar på tio års utvisning för Farid Soltani, som har tolkbehov på dari och är medborgare i Afghanistan…Elin Ersson får väl ha beredskap om utvisningen blir verklighet. Rättegången är den 21 augusti.
Luleå tingsrätt B 1939-18
Farid 22 år enligt officiella papper, är kvar i landet trots utvisningsbeslut i januari.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

3 thoughts on “Afghanen Farid Soltani döms till tre år i fängelse för våldtäkt, sex månader efter att ett utvisningsbeslut vann laga kraft

 1. Vilka femtekolonnare är det som alltid hjälper dessa avskyvärda brottslingar med överklaganden och juridiken, jo advokater som vi så gentilt bjuder på. Det är inte bara Absurdistan längre utan i kvadrat.

 2. Jag förstår inte heller varför åklagaren tror att Sverige behöver denne individ och hans avvikelser om 10 år? Sverige måste lära sig skilja ut vilka samhället får på halsen och skall skyddas från. Vi behöver inte importera mer kriminalitet.

Kommentera

Back to top
%d bloggare gillar detta: