Gick runt med skarpladdad kalasjnikov i Malmö – frias från grovt vapenbrott

BROTTSLIGHET. Den gamle skidkungen Gunde Svan införde ett uttryck “ingenting är omöjligt” och det stämmer i varje fall när det gäller svenskt rättsväsende. 

Twitter

Expressen

Det behöver inte vara brottsligt att springa runt med en skarpladdad Kalasjnikov på Malmös gator en lördagskväll. Det konstaterar tingsrätten som friar Benjamin Sipo, född 1986, för grovt vapenbrott.

Sipos version är att han övermannat tre inkräktare och avväpnat dem.

Ur domen Malmö Tingsrätt B 2367-18

“Automatkarbinen har undersökts av polis. Den är av fabrikat Crvena Zastava och av
kalasjnikov-typ. Den är tillverkad i Jugoslavien. Den har ett säkrat läge samt ett
helautomatiskt och ett halvautomatiskt läge. Det helautomatiska läget innebär att
den kan ladda om automatiskt och avfyra mer än ett skott med ett tryck på avtryckaren.
Det halvautomatiska läget innebär att den laddar om automatiskt men att endast
ett skott avlossas för varje tryck på avtryckaren. Vapnet fungerar utan anmärkning.

Tillsammans med vapnet har 34 patroner tagits i beslag, varav sex patroner utgör
pansarbrytande ammunition. Det fanns patroner på olika ställen i lägenheten, varav
t.ex. 12 i en väska på sängen i sovrummet.

På innergården till det hus som Benjamin Sipo bor i påträffades en pistol under ett
litet skärmtak. På taket fanns Benjamin Sipos telefon och plånbok.

Pistolen är en halvautomatisk pistol. Den är av det belgiska fabrikatet Fabrique Nationale
d’Armes de Guerre Herstal och det anges också ”Browning’s Patent Depose”
på den. Vapnet fungerar utan anmärkning.

När den togs i beslag hade den en patron i loppet på fel håll. Tillsammans med vapnet har 39 patroner tagits i beslag. Dessa  fanns på olika ställen i lägenheten, varav t.ex. en i köket ovanför köksfläkten och sex i en taklampa i vardagsrummet”

Sipo har med uppsåt att utföra eller främja brott tagit befattning med ett förfalskat kroatiskt körkort och ett förfalskat kroatiskt identitetskort båda med hans foto, men Ante Kovac, vilka varit särskilt ägnade att användas som hjälpmedel vid brott.

-Pettersson säger som kunde “ingenting är omöjligt” men att herr Sipos frikänns är tamejfan på gränden. Han fälls dock för ringa narkotikabrott, narkotikabrott och förberedelse till brukande av falsk urkund.

Givetvis blev det ingen utvisning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

25 thoughts on “Gick runt med skarpladdad kalasjnikov i Malmö – frias från grovt vapenbrott

 1. Sådana här domar är till för att skapa ytterligare polarisering, makten triumferar via sopor till jurister. Svenskar blir förbannade, hans landsmän kommer att räkna med att han är informatör och muslimer kommer att jaga skiten ur honom….

 2. Om man hade kunnat bevisa ett brott hade han naturligtvis dömts.
  Det gäller att känna till alla omständigheter om vad som hände den kvällen innan man dömer ut rättsväsendet.

  Vad står det t.ex i domen?

 3. Justitieministern har sagt i TV att det finns ingen ursäkt för att gå på stan med vapen. De ska i fängelse. Precis som det länge varit på andra sidan Sundet.

  Problemet i Sverige är att domstolarna, där domarna ingår i Anne Rambergs nätverk, vill visa sin makt och alltid hitta förmildrande omständigheter.

  En ny regering måste ändra lagarna så att de blir tvingande och så det ånyo blir riksdagen och inte juristerna som bestämmer straffen.

 4. Eftersom han blev friad från brott så kanske han också fick tillbaka sitt maskingevär? Det står inget om pistolen så den fick han väl också tillbaka?

  Trygga Sverige var det viss nån sosse som yrade om..

 5. Det är ju bara att hoppas att åklagaren överklagar domen.

  Rent spontant undrar man ju hur de tänker, där i rätt salen, då de komponerar domen.
  Polisen har gjort husrannsakan hos den m;t och hittat en mängd patroner, som man kanske kan gissa är av samma kaliber som de beslagtagna vapnen. Dessutom på flera platser i lägenheten.

  Nu framkommer det ju inte om Sipo är en hederlig och juste kille som bara vid just det här tillfället råkade ha lite narkotika i sin ägo och förfalskade id-handligar samt ammunition och vapen eller om han är en vaneförbrytare. Personligen gissar jag på det sistnämnda.

  Man kan ju bara undra vad det blev av sossarnas hårdare tag mot vapenbrotten.
  Det är f-n i mig otroligt. Bara i Sverige, eller?

 6. Vad det inte just detta Stefan löfven sade i partiledarutfrågningen att påträffas man med ett skarpt vapen så släpps man inte ut dagen efter utan man får automatiskt två års fängelse för detta brottet. Men tydligen så har inte denna information kommit fram till Malmö ännu.

  • Alla Svenskar vet väl vid det här laget att invandrarna har diplomatisk immunitet i Sverige och kan inte straffas här.

 7. Men skriva av sig på Facebook och på bloggar, det är riktigt farligt det! Herregud, det är rent bedrövligt!

 8. Problemet blir hur vi ska bli av med dem som sitter i tingsrätterna. Det verkar vara så att det bara är SD som har en konsekvent inställning till hur lagen ska följas.

  Hela landet och myndigheterna är infekterat av människor som är mer intresserade av att ha överseende med grov brottslighet utförd av invandrare. I flera år har det varnats för att nämndemän från SD skulle vara ett hot mot rättssäkerheten, eftersom de skulle kunna döma invandrare hårdare.

  Med facit i hand så är det som vanligt, fake news, det är de invandringsfrämjande som står för rättsosäkerheten. Inte ens minimistraff utdöms, hur nu det är möjligt. Finns det olika nivåer av minimistraff, ett för svenskar och en lightversion för invandrare?

  • Jag blev straffad med dagsböter när jag varit och hämtat en samlarkniv ( som inte går att få tag på i Sverige eller i Europa ) hos en vän och blev överfallen och misshandlad av ett gäng invandrare.
   Invandrarna fick inget straff trotts att dom stal min kamera. Men jag fick ett för mig kännbart sådant.
   Jag har efter detta noll förtroende för den Svenska s.k. polisen och kommer aldrig att anmäla något brott vilket det än är om jag ser det.

 9. Det var ju tur att det inte var en svensk som gått omkring med en pepparspray för då hade drt väl blivit fängelsestraff.

 10. Malmö är väl ett socialfall, med 5,5 miljarder i skuld varje år till skötsamma skattebetalare?

 11. Om en pursvensk hade varit beväpnad med kolsyrepistol i det offentliga och blivit tagen hade han garanterat döms för vapenbrott.

  • Särskilt om man lider av Downs Syndrom och har ett leksaksvapen, då ska man peppra på den individen.

 12. Detta är ju rent vansinne!!
  Är det sant??
  Jag var tvungen att läsa det flera gånger för att förstå!!

 13. Då har de ju i stort sett legitimerat att gå runt med skarpladdade vapen på stan.

  För nyadeln alltså, en annan måste ha den tillståndsgivna jaktbössan oladdad, väl nerpackad och delad på allmän plats annars jävlar!

  Nu är det bråttom att göra livet surt för buset för snart börjar inbördeskriget.

 14. Det är början på Morgan Johanssons krafttag som han sedan några veckor leende skryter med i alla intervjuer.

Kommentera